Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Εγκληματική οργάνωση Πασόκ: Σύμβουλος του Παπανδρέου με ΜΚΟ ζημίωσε το δημόσιο 9 εκατ. ευρώ

Εγκληματική οργάνωση Πασόκ: Σύμβουλος του Παπανδρέου με ΜΚΟ ζημίωσε το δημόσιο 9 εκατ. ευρώ
Η υπόθεση αφορά την περίοδο 2000 - 2004 όταν στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού ήταν επικεφαλής υπηρεσίας του ΥΠ.ΕΞ.
Με «έκπληξη» διαβάσαμε ότι αποκαλύφθηκε σκάνδαλο διασπάθισης εκατομμυρίων ευρώ δημοσίου χρήματος από ΜΚΟ αριστερίστικου περιεχομένου. Βέβαια η «είδηση» αυτή μόνο έκπληξη δεν προκαλεί, αφού αν γίνει μία – έστω και επιφανειακή – έρευνα στις πάσης φύσεως αντεθνικές – «αντιρατσιστικές» - «προοδευτικές» ΜΚΟ που υπάρχουν στην Ελλάδα, τότε μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων και όχι εκατομμυρίων. Είναι άλλωστε γνωστή η πρακτική των «προοδευτικών» να συστήνουν ΜΚΟ – σφραγίδες χωρίς στελέχωση και αντικείμενο, μόνο και μόνο για να εισπράττουν χρήματα από το δημόσιο και την Ε.Ε. Γνωστή σε όλους βέβαια η εικόνα των «αντιφασιστικών» διαδηλώσεων όπου οι λίγοι γραφικοί παρευρισκόμενοι είναι μονίμως λιγότεροι από τις οργανώσεις – σφραγίδες που υποτίθεται ότι στηρίζουν την όλη κωμικοτραγική συγκέντρωση.
Διαβάζουμε λοιπόν, σήμερα ότι η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε υπόθεση απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται η ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», όπου εμπλέκονταν εν ενεργεία και συνταξιούχοι κρατικοί υπάλληλοι. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ και τα στελέχη της είχαν σχέσεις με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών επί διακυβέρνησης ΠαΣοΚ και σχετική οικονομική εύνοια. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ τα τελευταία χρόνια είχε λάβει επιχορήγηση ύψους περίπου 8,9 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών. Για τις «εργασίες» της η εν λόγω ΜΚΟ δεν απέδωσε παραστατικά, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, με αποτέλεσμα να ασκηθούν ποινικές διώξεις.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της ΜΚΟ "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης", Κώστας Τζεβελέκος δημοσιογράφος, πρώην απασχολούμενος στο γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη προφυλακιστεί, ενώ συνολικά κατηγορούνται 3 εν ενεργεία διπλωματικοί υπάλληλοι και τρεις συνταξιούχοι που υπηρετούσαν στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.), στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Μάλιστα ένα πολύ γνωστό όνομα στο διπλωματικό σώμα, o Άλεξ Ρόντος στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος είναι ακόμα εν ενεργεία διπλωμάτης του ΥΠΕΞ και εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής εμπλέκεται επίσης στην υπόθεση. Ο άνθρωπος αυτός σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορείται για απιστία και ψευδή βεβαίωση γιατί την εποχή που εκταμιεύθηκαν αυτά τα ποσά των 9 εκατομμυρίων περνούσαν όλες οι βεβαιώσεις από τα χεριά του και υπέγραφε χωρίς να υπάρχουν τα ανάλογα παραστατικά που να δικαιολογούν τις εκταμιεύσεις.
Εντύπωση προκαλεί η φράση ενός εκ των εμπλεκομένων όταν ρωτήθηκε για το που βρίσκονται αυτά τα ποσά. Είπε: "Αμα τα βρείτε γράφτε μου". 
Φανταστείτε τι έχει να αποκαλυφθεί όταν γίνει έρευνα και αποκαλυφθεί που δίνει λεφτά όλα αυτά τα χρόνια το ΥΠΕΞ και τα υπόλοιπα υπουργεία των προδοτικών κυβερνήσεων. Θα αποκαλυφθούν σίγουρα τεράστια σκάνδαλα και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Αν μάλιστα μπει στην συνάρτηση η σπατάλη δημοσίου χρήματος σε αντεθνικούς σκοπούς, όπως η χορηγία χρημάτων από το ΥΠΕΞ στο CDRSEE, τότε το ζήτημα θα λάβει άλλες, μεγαλύτερες, διαστάσεις. 
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: