Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ 8 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΙΙΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Sayeed Nasrallah και Michel Aoun η πολιτική έκφραση της συμμαχίας αντιστεκόμενων χριστιανών και σιιτών


O Λίβανος απέκτησε το Σάββατο κυβέρνηση συνασπισμού και εθνικής σωτηρίας μετά από την παρατεινόμενη διαφωνία των πολιτικών αντιπάλων για περισσότερο από 1 χρόνο (AFP) .Στον διχασμό του Λιβάνου και την πόλωση-όξυνση του πολιτικού κλίματος έχει συμβάλει αποφασιστικά ο πόλεμος στη Συρία που έχει διχάσει την χώρα του Κέδρου…


Η κυβέρνηση που προέκυψε συνθέτει ουσιαστικά τα δύο αντίπαλα πολιτικά μπλοκ.Ο νέος πρωθυπουργός Tammam Salam αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή.Η εμπλοκή της  Hezbollah στο συριακό μέτωπο στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων που αποπειράται να αναχαιτήσει την εισβολή 110.000 μουτζαχεντίν προκάλεσε τα αντίποινα των σαλαφιστών του μπλοκ κυρίως Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ μ΄αποτέλεσμα την αλληλουχία θανατηφόρων εκρήξεων με εκατόμβη θυμάτων στις σιίτικες συνοικίες του Λιβάνου.
Μια άλλη συνέπεια του συριακού ήταν οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που πέρασαν στο Λίβανο και μεταφέρουν το εκρηκτικό κλίμα και την ένταση.
Η νέα κυβέρνηση θα είναι βραχείας διάρκειας αφού την άνοιξη έχουν προγραμματιστεί προεδρικές εκλογές μετά από τις οποίες προβλέπεται από το σύνταγμα σχηματισμός νέας κυβέρνησης.
“Αυτή είναι μια κυβέρνηση πολυσυλλεκτική και αυτό είναι το καλύτερο σχήμα που θα επιτρέψει στο Λίβανο ν΄αντιμετωπίσει τις προκλήσεις……ο δρόμος είναι γεμάτος με εμπόδια” τόνισε ο Tammam Salam.
Η Γαλλία κάλεσε την  διεθνή κοινότητα να συμπαρασταθεί στη νέα κυβέρνηση, ενώ η Βρετανία από την πλευρά της υποσχέθηκε ολοκληρωτική υποστήριξη για την  ”ειρήνη και την ευδαιμονία του Λιβάνου”.Οι ΗΠΑ χαιρέτησαν τον σχηματισμό κυβέρνησης υπενθυμίζοντας στη διπλωματική ξύλινη γλώσσα  ”την ακράδαντη δέσμευσή τους για την εθνική κυριαρχία,ασφάλεια και σταθερότητα του Λιβάνου”.(Le Nouvel Observateur, 15-02-2014)
Για πρώτη φορά εδώ και 3 χρόνια η κυβέρνηση αποτελείται και από τα 2 αντίπαλα στρατόπεδα: αυτό της “8ης  Μαρτίου” ( Hezbollah)  και εκείνο του συνασπισμού της “14-Μαρτίου” του πρώην σουνίτη πρωθυπουργού   Saad Hariri ο οποίος υποστηρίζει με πάθος την συριακή ψευδεπίγραφη “αντιπολίτευση”.
Αντιπολίτευση είναι κοινοβουλευτικός όρος. Δεν είναι οι συμμορίες των κατσαπλιάδων που σφάζουν αδιακρίτως,ακρωτηριάζουν,βιάζουν γυναίκες, κακοποιούν ανήλικα στην ύπαιθρο του Ιντλέμπ κατά την σαουδαραβική διαστροφή που βγάζουν τα μάτια από παπάδες, που καρφώνουν στους μιναρέδες τα κεφάλια των χοτζάδων, που λεηλατούν μονές και καίνε μνημεία που επιβάλουν Σαρία τον 21 αιώνα που κάνουν εθνοκάθαρση αλαουιτών και χριστιανών και επανίδρυση χαλιφάτων στις ελεγχόμενες περιοχές,που κρατάνε ομήρους ορφανά και μοναχές, που απαγάγουν επισκόπους και τους σφάζουν σαν σφαχτάρια, που σκοτώνουν μαθητές στα θρανία τους και φοιτητές στα αμφιθέατρά τους.Το κράτος δεν παραδίδεται στην Διεθνή Ισλαμιστική τρομοκρατία.Ανθίσταται.Διαφορετικά δεν θα ήταν  κράτος.Δεν θα γυρίσει η Συρία στην εποχή των φύλαρχων.
Σε κανέναν δεν κάνουν εντύπωση τα κομμένα κεφάλια.Δεν κάνουν εντύπωση γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που οι όμορες δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης που εδρεύουν στην Κωνσταντινούπολη κατέσφαξαν πληθυσμούς,αποκεφάλισαν.Πόντιοι,Μικρασιάτες,Αρμένιοι ,Κούρδοι,Αλαουίτες και τώρα Σύριοι.Η ιστορία είναι γνωστή.
Οbama και Abdullah II σε συνάντηση στις ΗΠΑ  14/02/14
Οbama και Abdullah II , ΗΠΑ 14/02/14
Oι Αμερικανοί πριν το αναμενόμενο ναυάγιο της Γενεύης, σε συνάντηση του Ομπάμα με τον βασιλιά της Ιορδανίας Abdulah II στο Sunnylands την Παρασκευή , υποσχέθηκαν 600 000 000 δολλάρια ετήσια βοήθεια για πέντε χρόνια. Ο Abdulah II , έτσι δεσμέυεται να συνεχίσει να δίνει άσυλο στην επικράτειά το στο υπερσύγχρονο στρατόπεδο εκπαίδευσης των ξένων τζιχαντιστών και παρακτόρων που εισχωρούν ανεμπόδιστα στη Συρία από τα ιορδανικά σύνορα κατά  χιλιάδες (guardian). Σύμφωνα με την Wall Street Journal (14/02/14), οι Σαουδάραβες θα επανδρώσουν τους ισλαμιστές φονιάδες με σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα που θα καταρρίπτουν ακόμα και jet μαζί με αντιρματικές ρουκέτες. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, ανέλαβαν τους μισθούς των Τζιχαιστών με τη δέσμευση πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων (WSJ). Σκοπός των αμερακανοαραβικών “πρωτοβουλιών” είναι η επαναπρόωθηση των μαχητών στα νότια περίχωρα της Δαμασκού ώστε να ασκηθεί πίεση στη συριακή κυβέρνηση να αποδεχθεί τους όρους της νεοτρομοκρατικής κηδεμονίας . 
Obama και Hollande ΗΠΑ 11/02/14
Obama και Hollande,ΗΠΑ,11/02/14
Ομπάμα και Ολλάντ στην συνάντησή τους στις ΗΠΑκατηγόρησαν  τον « Πούτιν ότι έχει συριακό αίμα στα χέρια του»(washingtontimes 11/02/14) υπονοώντας ασφαλώς τον πολιτικό του σύμμαχο Άσαντ.Ο πρόεδρος ΄Ασαντ έχει συριακό αίμα μόνο στις φλέβες του αν κάποιοι έχουν συριακό αίμα στα χέρια τους αυτοί είναι ο Ομπάμα και η πολιτική του μαριονέτα Oλλάντ που έχουν αίμα όχι μόνο στα χέρια τους αλλά και στα ρούχα τους όπως οι δολοφόνοι.
Το αίμα των σφαγιασθέντων,αποκεφαλισθέντων,βασανισθέντων,ακρωτηριασμένων,βιασμένων,καμμένων συρίων, σουνιτών, σιιτών, αλαουιτών, χριστιανών.Μήπως αυτός ο άπατρις (αμερικανός;)πρόεδρος αγνώστου καταγωγής πονάει το συριακό λαό παραπάνω; Μόνο ο εχθρός -εσωτερικός και εξωτερικός- καταστρέφει υποδομές, νοσοκομεία,εργοστάσια,δρόμους,ηλεκτρικές εγκαταστάσεις,φράγματα,διυληστήρια,δημόσια διοίκηση, υψηλό επιστημονικό προσωπικό…
Όσο για τον Λίβανο χάρη στην συμφωνία που επιτεύχθηκε γυρνάει σελίδα.Η κυνέρνηση αποτελείται από 24 υπουργούς. Το πολιτικό στρατόπεδο της Hezbollah παίρνει 8 υπουργεία εκ των οποίων τα 2 αποδίδονται σε κομματικά της μέλη.Ακριβώς 8, απόλυτη ισοροπία δυνάμεων με το φιλοδυτικοσαουδαεραβικό μπλοκ του Χαρίρι (14 Μαρτίου) που λαμβάνει επίσης 8 υπουργεία. Οι υπόλοιποι 8 υπουργικοί θώκοι στη νεκρή ζώνη.Κατανέμονται σ΄ανθρώπους του προέδρου  Michel Sleimane που θεωρείται ουδέτερος και στον δρούζο κεντρώο πολιτικό Walid Joumblatt.Ο απόστρατος στρατηγός της αστυνομίας  Achraf Rifi  (“8 Μαρτίου”) αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Δικαιοσύνης.Eνώ από τα κομματικά μέλη της Hezbollah ο Mohammad Fneich διορίζεται Υπ. για Κοινοβουλευτικές Υποθέσεις και ο Hussein Hajj Hassan Υπ. Βιομηχανίας (Al Manar).
Με αυτή τη μορφή που έχει λάβει ο σχηματισμός κανένα από τα αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα δεν μπορεί  να μπλοκάρει τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Πηγές προσκείμενες στην  ”14η Μαρτίου” παραδέχονται ότι ο  Hariri έκανε μια μεγάλη υπέρβαση -έτσι λέγεται η ήττα στην γλώσσα της πολιτικής και της διπλωματίας -αποδεχόμενος να σχηματίσει κυβέρνηση με την  Hezbollah, ένα πολιτικό κόμμα που ο ίδιος κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του πατέρα του Rafic Hariri. Δικαιολόγησε την πολιτική του υπαναχώρηση ως μια κίνηση για την σωτηρία της χώρας και την σταθερότητα.
aoun-nasrallah
Το κίνημα του στρατηγικού συμμάχου της Hezbollah, του χριστιανού στρατηγού και ήρωα της χώρας , τέως Προέδρου Michel Aoun, αποκτάει το περίοπτο πόστο του Υπουργείου Εξωτερικών που αποδίδεται στον συνεργάτη του Gebrane Bassil.Ο απόστρατος στρατηγός της αστυνομίας  Achraf Rifi ( “8η Μαρτίου”) αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Δικαιοσύνης.(The Daily Star)Η κυβέρνηση αυτή, συν τοις άλλοις οφείλει να κρατήσει δύσκολες ισοροπίες σε μια χώρα όπου συνυπάρχουν 18 διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες χριστιανικές και μουσουλμανικές.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ -τον “φιλανθρωπικό” αυτό οργανισμό που έχει μεταβληθεί ουσιαστικά σε παγκόσμια στατιστική υπηρεσία- 900.000 σύριοι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στο Λίβανο.Η παραδοχή και μόνο αυτή αρκεί να ακυρώσει στην πράξη το έργο αυτού του οργανισμού που έχει μεταβληθεί στην καλύτερη περίπτωση ένας παρατηρητής όπως και οι παρατηρητές του.
Οι συνομιλίες στη Γενεύη ολοκληρώθηκαν χωρίς να δεσμευθούν οι 2 πλευρές για επανέναρξη σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Η λεγόμενη αντιπολιτευση αρνήθηκε να αναγνωρίσει ότι υπάρχει τρομοκρατία στη Συρία, ένα απόλυτα λογικό προαπαιτούμενο της συριακής αντιπροσωπείας.
Η Γενεύη δεν αφορά μόνο τη Συρία αλλά όλους. Η Δύση νομιμοποίησε για μια ακόμη φορά τους πολιτικούς εκφραστές της Αλ Κάιντα. Νομιμοποίησε τη δράση των καμικάζι αυτοκτονίας, τις τελετουργικές σφαγές τους, τις ανατινάξεις κρατικών κτιρίων, την απόλυτη αναρχία και το χάος. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για 120.000 νεκρούς γιατί χρηματοδοτεί και εξοπλίζει τους λεγόμενους αντάρτες.Επανάσταση με την υποστήριξη των ΗΠΑ και όλων των διεθνών Οργανισμών είναι πραγματικά πρωτοπορία. Με ποιό ηθικό έρεισμα αυτή η Δύση θα γίνει αύριο τιμητής στον τελευταίο παρακατιανό ταραξία όταν δικαίωσε τον Aλ Ζαχάουρι;
Η υποκρισία έχει και τα όριά της.
Στην πόλη Αζάζ η ισλαμιστική αντιπολίτευση αποκεφάλισε 1 παιδί, 1 έφηβο και 2 ενήλικες ως συνεργάτες του κουρδικού PKK
Στην πόλη Αζάζ η ισλαμιστική αντιπολίτευση αποκεφάλισε 1 παιδί, 1 έφηβο και 2 ενήλικες ως συνεργάτες του κουρδικού PKK
Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ/Σταφυλά
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: