Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Συνεχίζεται το “Success story” Σαμαρά: Νέα μείωση στα εισοδήματα των Ελλήνων


Μπορεί η κυβέρνηση να ζει στον αστερισμό του “success story” και της “ανάπτυξης που έρθει”, όμως αυτή τους η πεποίθηση και η προπαγάνδα δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά είναι καθαρά για προεκλογική χρήση.
Η πραγματικότητα, που έρχεται σε πλήρη ρήξη με την κυβερνητική προπαγάνδα, αποτυπώνεται στο πνεύμα των νέων στοιχείων που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία τα εισοδήματα των νοικοκυριών σημείωσαν νέα μείωση της τάξεως του 8% , ανερχόμενα στα σε 30,4 δισ. ευρώ το γ' τρίμηνο του 2013 από τα 33 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Η μείωση αυτή οφείλεται κατά 9,9% των αποδοχών των εργαζομένων και στην μείωση κατά 8,2% των κοινωνικών παροχών που λαμβάνουν τα νοικοκυριά.
Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι ενώ η κυβέρνηση προπαγάνδιζε ότι «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα» υλοποιούνταν πολιτικές του μνημονίου, οι οποίες επέφεραν μια νέα τρομοκρατική μείωση στην καταναλωτική δύναμη των Ελλήνων. Επιπλέον αυτής κατά 8% μείωσης οι Έλληνες δέχτηκαν και μία άνευ προηγουμένου έμμεση φορολόγηση με αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και φόρους.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να διασωθεί με επικοινωνιακά τρίκ, εμφανίζοντας μία ψεύτικη εικόνα που προσβάλλει την νοημοσύνη των Ελλήνων. Παραλλήλως, επιχειρεί την καταπολέμηση των πολιτικών της αντιπάλων μέσα από την χρήση επίορκων που συντηρούν και επαυξάνουν τις παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις εναντίον του μόνου πολιτικού αντιπάλου του συστήματος, της Χρυσής Αυγής.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: