Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ!!! ΕΙΔΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "ΣΛΑΒΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ, ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΛΑΧΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ"!!!

Αντιπρόεδρος στο Παρατηρητήριο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, εξελέγη ο βουλευτής του κόμματος VMRO-DPMNE (του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι), Αλεξαντάρ Νικολόσκι, όπως γράφει το βουλγαρικό Focus.

Ο Νικολόσκι σε συνέντευξή του στην σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Dnevnik, έδειξε ότι το κεντρικό ενδιαφέρον των νέων καθηκόντων του θα είναι η κατάσταση της σλαβικής εθνικής μειονότητας στις γειτονικές χώρες.

«Αυτό το ζήτημα το έχω πολλές φορές επισημάνει ενώπιον της Συνέλευσης. Μέχρι στιγμής, μπορώ να αναφέρω δύο νίκες: την παρακολούθηση, του σημερινού Επιτρόπου για Ανθρώπινα Δικαιώματα, Thomas Hamaberg, στην Ελλάδα».

Oκ. Νικολόφκσι μίλησε για αδιαφορία στα θεμελιώδη δικαιώματα της σλαβικής, τουρκικής, αλβανικής και βλάχικης μειονότητας και ζήτησε από την Ελλάδα, να εγκαταλείψει την αρχή των θρησκευτικών δικαιωμάτων, και σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Επίσης, αναφέρθηκε στα λεγόμενα του Επίτροπου, για τα δικαιώματα των προσφύγων του ελληνικού εμφυλίου πολέμου, κάτι για το οποίο επί χρόνια ήταν ταμπού.

«Θα γίνει μια πλήρης αλλαγή των διαδικασιών παρακολούθησης. Αυτό θα επιτρέψει να τεθεί στο Παρατηρητήριο η Ελλάδα, κάτι που ήταν αδύνατο πριν, λόγω του ότι ήταν παλαιό μέλος στην Ένωση. Θα το υλοποιήσω αυτό το έτος, ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής που σέβεται τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όσον αφορά τη σλαβική μειονότητα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα» είπε, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Και κατέληξε: «Αν στα μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους, η Βουλγαρία και η Ελλάδα δεν λάβουν αποφάσεις, εγώ θα εισηγηθώ στην Επιτροπή, όπου θα δύο μέρη θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Tromaktiko 

Δεν υπάρχουν σχόλια: