Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΛΑΤΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... Ελληνικά ονόματα σε περιοχές της Αυστραλίας !!


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Herald Sun», 42 χιλιόμετρα ανατολικά της Μελβούρνης, στη σειρά του όρους Dandenong Ragers, υπάρχουν δυο πανέμορφα εξωτερικά προάστια που έχουν ελληνικότατα ονόματα. Πρόκειται για το Καλόραμα και την Κάλλιστα.

Tα ελληνικά ονόματα τα έδωσε στην περιοχή, στις αρχές του περασμένου αιώνα, η Αγγλίδα στην καταγωγή Τζούντι Ίστοφ, λάτρης της Ελλάδας η οποία γνώριζε αρχαία ελληνικά.
Στην Τασμάνια τα πιο ψηλά βουνά έχουν ονόματα ελληνικών βουνών: Όσσα, Όλυμπος, Κίσαβος, Παρνασσός κ.ά. Τα έδωσε ένας Άγγλος περιηγητής, λάτρης της αρχαίας Ελλάδας, όταν επισκέφτηκε, πριν από δύο και πλέον αιώνες, το νησί. Στη Βικτόρια υπάρχει χωριό Λήμνος. Το όνομα δόθηκε από Αυστραλούς στρατιώτες που πέρασαν από τη Λήμνο κατά τον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στη Βικτόρια υπάρχουν οι καταρράκτες Διαμαντίνα που πήραν το όνομά τους από τη Διαμαντίνα Ρόμα, η οποία έφθασε στην Αυστραλία τον 19ο αιώνα ως γυναίκα Βρετανού κυβερνήτη του Κουίνσλαντ.
Στην ίδια πολιτεία υπάρχει και πόλη με το όνομα Ρόμα. Τέλος, Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος και ονόματα άλλων ελληνικών νησιών έχουν δοθεί σε… ξενοδοχεία της πιο κοσμικής και τουριστικής περιοχής της Αυστραλίας, τη Χρυσή Ακτή (Gold Coast) της πολιτείας του Κουίνσλαντ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: