Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ Η... ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ! ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΓΙΝΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΡΟΥΡΟΥ...

Διευκρινίσεις δίνει ο ΕΟΠΥΥ μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ενέργεια του ΟΠΑΔ να ζητήσει πίσω 14.680 ευρώ από τους γονείς του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη που είχε τραυματιστεί σοβαρά το 2007 σε ενέδρα στα Ζωνιανά της Κρήτης.

Ο ΕΟΠΥΥ, που είναι ο διάδοχος των υποθέσεων νοσηλείας του ΟΠΑΔ, επιβεβαιώνει το εξωφρενικό γεγονός, ότι δηλαδή ζητείται επιστροφή χρημάτων που είχαν δοθεί στους γονείς του Στάθη Λαζαρίδη ως έξοδα για μετάβασή τους στο Ισραήλ όπου νοσηλευόταν ο γιος τους. Ο Οργανισμός υποστηρίζει ότι το ποσό δεν εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου επειδή δεν δόθηκαν παραστατικά στον ΟΠΑΔ, στη συνέχεια εστάλη ειδοποίηση στην οικογένεια και αφού δεν υπήρξε απάντηση, η Υπηρεσία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για αναγκαστική είσπραξη. "Η όποια παρέμβαση θα στηρίζεται στη νομιμότητα αλλά και στην ευαισθησία" επισημαίνει ο ΕΟΠΥΥ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Αναφορικά με την υπόθεση της αναζήτησης, από τον ΟΠΑΔ, επιστροφής χρημάτων για την νοσηλεία του άτυχου ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε βαρύτατα στην επιχείρηση των Ζωνιανών το 2007, είναι αναγκαίο να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Ο ΟΠΑΔ χρηματοδότησε την μετάβαση στο εξωτερικό του ιδίου και του συνοδού του προκαταβολικά με το ποσό των 390.000 ευρώ τόσο για την νοσηλεία όσο και για τα έξοδα διαμονής.

Μετά το πέρας της νοσηλείας και την εκκαθάριση των δαπανών, εκκρεμούσε το ποσό των 14.680 ευρώ, για το οποίο δεν δόθηκαν στον ΟΠΑΔ παραστατικά, με αποτέλεσμα το ποσό αυτό να μην εγκριθεί από την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

Η Διεύθυνση Οικονομικού του ΟΠΑΔ απέστειλε στις 11/3/2011 ατομική ειδοποίηση προκειμένου να δικαιολογηθεί ή να επιστραφεί το ποσό από την οικογένεια. Στην συνέχεια με δεδομένο ότι δεν υπήρξε απάντηση η ίδια η Υπηρεσία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για αναγκαστική είσπραξη μέσω Δ.Ο.Υ. με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.

Σε κάθε περίπτωση ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος των υποθέσεων νοσηλείας του ΟΠΑΔ παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η όποια παρέμβαση του θα στηρίζεται στη νομιμότητα αλλά και στην ευαισθησία που πρέπει να επιδείξει για την περίπτωση του άτυχου ειδικού φρουρού που τραυματίστηκε τόσο σοβαρά την ώρα του καθήκοντος του".
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: