Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΑΓΓΙΞΕ ΤΟ ΟΡΙΟ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ~Νέα θρασύτατη πρόκληση των Τούρκων στη Ζουράφα (Βίντεο)


Νέα θρασύτατη πρόκληση των Τούρκων είχαμε στη νησίδα Ζουράφα. Όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω, η κατευναστική πολιτική του Υπουργείου Εξωτερικών έχει οδηγήσει σε απελπιστικό αδιέξοδο και συνεχές προκλήσεις από τη πλευρά των Τούρκων που αγγίζουν το όριο ενός θερμού επεισοδίου...

Η Άγκυρα χρησιμοποιώντας την τουρκική ακτοφυλακή και με πρόσχημα τους τούρκους ψαράδες προβαίνει σε επιθετικές κινήσεις καθώς η ελληνική αποτρεπτική στρατηγική έχει καταρρεύσει εντελώς! Θέληση και αξιοπιστία αποτροπής έχει χαθεί προ πολλού και οι Τούρκοι αλωνίζουν και το κυριότερο... ενισχύουν και δημιουργούν "ηθικό νίκης" σε περίπτωση θερμής αντιπαράθεσης καθώς τέτοιου είδους επεισόδια αποτελούν ταυτόχρονα και ψυχολογικό πόλεμο καθώς δοκιμάζονται οι αντοχές, η θέληση πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η αξιοπιστία της απειλής.

Διαβάστε τι γράφει η Χουριέτ σε μετάφραση απο τα tourkikanea.gr

“Το ελληνικό λιμενικό παρενόχλησε ψαράδεςς που είχαν βγει από το λιμάνι της Αίνου (Enez) για να ψαρέψουν σε διεθνή ύδατα κοντά στην βραχονησίδα Ζουράφα. Η παρενόχληση αυτή συνεχίστηκε υποστηρίζοντας πως η βραχονησίδα βρίσκεται στα δικά τους χωρικά ύδατα ενώ αργότερα εμφανίστηκε και ένα ελληνικό ελικόπτερο.

Μετά από αυτό οι ψαράδες μας βλέποντας από τα ραντάρ τους πως ήταν στα δικά μας ύδατα κάλεσαν για βοήθεια την γραμμή 158 του λιμενικού μας και στάλθηκε το υπ. αρ. 308 σκάφος του λιμενικού της Διοίκησης Λιμενικού Τσανάκκαλε που υπηρετεί στο λιμάνι της Αίνου. Το τουρκικό σκάφος επενέβη με ταχύτητα στην παρενόχληση που ασκούσε το ελληνικό λιμενικό από θάλασσα και από αέρα.

Οι μονάδες του ελληνικού λιμενικού με τον ερχομό του τουρκικού σκάφους εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει από τα χωρικά μας ύδατα. Η παρενόχληση όπως και η στιγμή της παρέμβασης του τουρκικού σκάφους καταγράφηκε από κάμερα των ψαράδων”.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: