Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΣΗΜΕΡΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ...


Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στη μνήμη των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Παιδί ψαρά από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και αδελφός του πρωτόκλητου Αντρέα, ο Πέτρος, ζούσε μια δύσκολη ζωή και είχε ως μοναδική περιουσία τα αλιευτικά του εργαλεία. Η αγνότητα της ψυχής, η ευθύτητα , η αποφασιστικότητα και η αφοσίωσή του στην πατρική πίστη ήταν οι προϋποθέσεις για να γίνει εκλεκτός απόστολος του Χριστού.

«Ευθέως», όπως λέγει ο ευαγγελιστής , αυτός και ο αδελφός του εγκατέλειψαν τα δίχτυα και τον πατέρα τους για να ακολουθήσουν τον Χριστό, που υποσχέθηκε να τους κάνει ψαράδες ανθρώπων.
Η μεγάλη αφοσίωση προς το Διδάσκαλό του φαίνεται όταν τολμά να περπατήσει πάνω στη θάλασσα, όταν προσπαθεί να εμποδίσει τους στρατιώτες που πήγαν να Τον συλλάβουν, ακόμη κι όταν Τον αρνείται αλλά μετανοεί και κλαίει πικρά.
Αυτός τρέχει πρώτος στον τάφο του Ιησού, όταν πληροφορείται το γεγονός της Ανάστασης από τις Μυροφόρες και εκ μέρους όλων των Αποστόλων, κηρύττει στα πλήθη κατά την ημέρα της Πεντηκοστής. Η ιεραποστολική του δράση ξεκίνησε από την Ιουδαία και επεκτάθηκε στην Αντιόχεια και άλλα μέρη της Ασίας. Τελικά έφθασε μέχρι τη Ρώμη, όπου και υπέστη σταυρικό θάνατο από τον αυτοκράτορα Νέρωνα, γύρω στο 67 μ.Χ. Δύο από τις συνολικά επτά καθολικές επιστολές της Καινής Διαθήκης γράφτηκαν από τον Απόστολο Πέτρο.

Ο Απόστολος Παύλος ήταν αρχικά διώκτης των Χριστιανών και δεν ανήκει στον κύκλο των δώδεκα μαθητών του Χριστού. Γεννημένος στην Ταρσό της Κιλικίας από εύπορους γονείς, γύρω στο 10μ.Χ., έλαβε άρτια ελληνική μόρφωση και έγινε φανατικός τηρητής του νόμου και εκλεκτό μέλος της παράταξης των Φαρισαίων. Η ένταξή του στην Εκκλησία έγινε με θαυμαστό τρόπο όταν πήγαινε προς τη Δαμασκό για να συλλάβει τους Χριστιανούς. Μετά τη βάπτισή του έζησε ασκητικά για μια τριετία και ύστερα, με κέντρο την Αντιόχεια και καθοδηγητή αρχικά και μετέπειτα συνοδό τον Απόστολο Βαρνάβα, ξεκίνησε τις περιοδείες του επισκεπτόμενος πρώτα την Κύπρο.

Απόστολος των εθνών και διδάσκαλος της οικουμένης και πρώτος μετά τον Χριστό ονομάστηκε ο Παύλος. Στις τέσσερις περιοδείες του ίδρυσε εκκλησίες από την Παλαιστίνη μέχρι την Ισπανία, απευθύνοντας σ’ αυτές τις δεκατέσσερις επιστολές του, που περιλαμβάνονται στην Καινή Διαθήκη. Στη διάδοση του λόγου του Θεού χρησιμοποίησε ως εργαλείο την ελληνική γλώσσα και φιλοσοφία και διακήρυξε την απελευθέρωση από την αμαρτία, από τη δουλεία και από την καταδυνάστευση του μωσαϊκού νόμου. Υπέφερε φυλακίσεις, ραβδισμούς, λιθοβολισμούς, ναυάγια, συκοφαντίες από Ιουδαίους και εθνικούς και κάθε είδους διώξεις. Τελικά μιμήθηκε τον Ιησού μέχρι τέλους, με το να γίνει μάρτυρας της Εκκλησίας κατά το διωγμό του Νέρωνα στη Ρώμη.


agioritikovima

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ

agia-sofia-trapezountas
"Το πρώτο ναμάζι , στην Αγία Σοφία μετά από 52 χρόνια", γράφει η τούρκικη εφημερίδα Radikal.
Χθες, άνοιξε και πάλι, για προσκύνημα, το Μουσείο της Αγίας Σοφίας,στην Τραπεζούντα.
Η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας είχε μετατραπεί σε τζαμί μετά την άλωση της Τραπεζούντας και το 1961 μετατράπηκε σε Μουσείο. Πενήντα δύο χρόνια αργότερα , έγινε και πάλι χώρος λατρείας χωρίς ιδιαίτερες τελετές.
Σύμφωνα με το agioritikovima.gr η εικονογράφηση και τα ψηφιδωτά του Μουσείου της Αγίας Σοφίας, καλύφθηκαν -για την ώρα της προσευχής- με χαλιά και συστήματα με κουρτίνες, χωρίς να καρφωθεί ούτε ένα καρφί και χωρίς να προκληθεί η παραμικρή ζημιά, δήλωσε o διευθυντής των Ευαγών Ιδρυμάτων, Μαζχάρ Γιλντιρίμχαν, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η Αγία Σοφία.
http://www.makeleio.gr

29 ΙΟΥΝΙΟΥ 1913 Η απελευθέρωση των Σερρών από τους Οθωμανούς



Η πόλη των Σερρών και οι γύρω περιοχές βρίσκονταν υπό τον οθωμανικό ζυγό ήδη από το 1383, εβδομήντα χρόνια πριν από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Υπήρξε από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας που καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς και μία από τις τελευταίες που ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό, στις 29 Ιουνίου 1913.

Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, οι Σέρρες αναδείχθηκαν σε σπουδαίο εμπορικό και πνευματικό κέντρο με διεθνή ακτινοβολία. Η ονομασία «Αθήνα της Ανατολικής Μακεδονίας», που της είχε αποδοθεί, δεν απείχε και πολύ από την πραγματικότητα.

Οι κάτοικοι των Σερρών, στην πλειονότητά τους ελληνικής καταγωγής, ποτέ δεν έπαψαν να αγωνίζονται. Πρώτα να επιβιώσουν, περισώζοντας από τον αφανισμό τη γλώσσα και τη θρησκεία τους και στη συνέχεια να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό. Μεγάλη ήταν η συμβολή τους στην Εθνική Παλιγγενεσία, με την εμβληματική φιγούρα του Εμμανουήλ Παππά και στον Μακεδονικό Αγώνα.

Γενικά, η ζωή των Σερραίων κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας ήταν γεμάτη αίμα, δάκρυα και ανασφάλεια.

[Πηγή sansimera.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έρχεται εργασιακός Μεσαίωνας: Καταργείται το πενθήμερο, νέες μισθολογικές μειώσεις


Έγγραφο του υπουργείου Εργασίας καταργεί την πενθήμερη εργασία στις ατομικές συμβάσεις για τις οποίες έχει παρέλθει η μετενέργεια, ενώ οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα υποστούν μειώσεις έως και 20%. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας αφορά 600.000 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που έμειναν φέτος χωρίς κλαδική σύμβαση. Από το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζεται πως "με βάση το νόμο του 2ου Μνημονίου (4046/2012), «μετά την πάροδο του τριμήνου και εφόσον εν τω μεταξύ δεν έχει συναφθεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εξακολουθούν να ισχύουν μόνο οι όροι εκείνοι που αφορούν α) τον βασικό μισθό ή το βασικό ημερομίσθιο και β) τα επιδόματα ωρίμανσης, τέκνων, σπουδών και επικινδύνου εργασίας, εφόσον τα επιδόματα αυτά προβλέπονταν στις συλλογικές συμβάσεις που έληξαν ή καταγγέλθηκαν, ενώ παύει αμέσως να ισχύει κάθε άλλο προβλεπόμενο σε αυτές επίδομα».
Κατά συνέπεια, «οι μη μισθολογικοί όροι των συμβάσεων που έχουν λήξει και έχει παρέλθει και η παράταση ισχύος τους μπορούν να μεταβληθούν με νέα συλλογική σύμβαση καθώς και με ατομική σύμβαση εργασίας με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου». Ειδικότερα, για τον κλάδο των επισιτιστικών καταστημάτων, από τον οποίο υποβλήθηκε και το σχετικό ερώτημα το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι η ισχύς της κλαδικής σύμβασης έχει λήξει από τις 14/8/2012 και για τους νεοπροσλαμβανόμενους με ατομική σύμβαση μπορεί να συμφωνηθεί η εξαήμερη εβδομαδιαία εργασία. Για τους παλαιούς εργαζομένους ισχύουν οι ρυθμίσεις της κλαδικής σύμβασης για πενθήμερη εργασία, με δύο συνεχόμενες ημέρες ανάπαυσης"
Η πολιτική του μνημονίου έχει φέρει τον Έλληνα πολίτη σε κατάσταση εξαθλίωσης. Παύουν πλέον να ισχύουν τα κεκτημένα δικαιώματα του εργαζομένου, καθώς ο Έλληνας θα υποχρεούται να δουλεύει 6 μέρες την εβδομάδα, αλλά και με μειωμένο μισθό. Η τραγική συγκυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να υπακούει στις επιταγές των ξένων και εγχώριων τοκογλύφων και να απομυζεί από τα έσοδα του φορολογούμενου. Απαιτείται άμεσα καταγγελία του επαχθούς χρέους και απαλλαγή της δημόσιας ζωής από τους διεφθαρμένους πολιτικούς που κατακλέβουν την χώρα μας. Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι φυλάκιση και δήμευση της περιουσίας των ενόχων που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα.
http://www.xryshaygh.com

17,6% η Χρυσή Αυγή στον Δήμο Κορινθίων - Αυτά είναι τα πραγματικά ποσοστά!


Εδώ και λίγο καιρό, ιδιαίτερα μετά την εκτρωματική συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, έχουν αρχίσει να διαρρέουν τα πραγματικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Είναι πια κοινή παραδοχή πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος έχει ξεφύγει με ανοδικές τάσεις από την τρίτη θέση και τα διψήφια ποσοστά που του δίνουν εδώ και 9 μήνες ΟΛΕΣ οι δημοσκοπήσεις. Οι Έλληνες Εθνικιστές έχουν εδραιωθεί στην συνείδηση του Λαού και διεκδικούν την δεύτερη θέση με ποσοστά που αγγίζουν το 20%.
Όπως παραδέχτηκαν πρόσφατα οι Τασιόπουλος, Μανδραβέλης και Νικολακόπουλοςη Χρυσή Αυγή δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο, αλλά είναι η ανερχόμενη πολιτική δύναμη στον τόπο. Σε συνέχεια της δημοσκόπησης για τον Δήμο Τριπόλεως, η Marc δημοσιοποίησε την έρευνά της για τον Δήμο Κορινθίων. Στην εν λόγω δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή καταλαμβάνει ποσοστό 17,6% σε κοντινή απόσταση από τον Σύριζα που λαμβάνει 23,1% και την Νέα Δημοκρατία με 28,4%.
Σε αυτήν την δημοσκόπηση που διεξήχθη σε μια επαρχιακή πόλη όπως η Κόρινθος πρέπει να ληφθούν υπόψη δυο παράγοντες: 1) Η πόλη δεν μαστίζεται τόσο από την ανεργία και την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών όσο τα μεγάλα αστικά κέντρα και 2) Υπάρχει ο παράγοντας της κρυφής ψήφου. Αρκετοί Έλληνες πολίτες λόγω του συνεχιζόμενου επικοινωνιακού πολέμου λάσπης διστάζουν να δηλώσουν πως θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, ιδιαίτερα σε μια κλειστή κοινωνία όπως η Κόρινθος.
Το συμπέρασμα από ακόμα μία δημοσκόπηση - που έτσι κι αλλιώς δεν τις υπολογίζουμε - είναι ένα: Το Εθνικιστικό ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

Ο ελληνισμός πέρνα μια από τις δυσκολότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του.Ο ελληνισμός βάλλεται από παντού από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Βάλλεται από συγχρόνους νενέκους και εφιάλτες ,υπηρέτες των ξένων τοκοφλύφων και του σιωνιστικού συστήματος που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να τα ξεπουλήσουν όλα. Από την άλλη έχουμε τους εξωτερικούς εχθρούς τους ''γείτονες'' και ''φίλους'' μας Τούρκους οι όποιοι έχουν φτιάξει μια ασπίδα ανθελληνισμού πάνω και δίπλα από τα σύνορα μας, με τους γυφτοσκοπιανούς και τους Αλβανούς οι όποιοι ζητάνε επίσημα την αναγνώριση της υποτιθέμενης γενοκτονία των τσάμηδων,των τσάμηδων οι όποιοι στην κατοχή συνεργάστηκαν με τους κατακτητές Γερμανούς και Ιταλούς.
Σε αυτήν την δύσκολη στιγμή ο πατριωτικός χώρος πρέπει να είναι ενωμένος άσχετα με τις όποιες ιδεολογικές διαφορές που μπορεί να έχει ο καθένας. Όλοι οι εθνικιστές και οι πατριώτες ανεξαρτήτως διαφόρων πεποιθήσεων πρέπει να είναι ενωμένοι. Εθνικιστές, εθνικοσοσιαλιστές, μετάξικοι,απριλιανοί, βασιλόφρονες, εκφραστές της λεγόμενες λαϊκής δεξιάς, διάφοροι ανένταχτοι εθνικιστές, μπορούν παρά τις όποιες διαφορές σε ιδεολογικά ζητήματα να ενωθούν σαν μια γροθιά γιατί πάνω από όλα πρέπει να βάζουμε την Ελλάδα. Αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει ένα ισχυρό εθνικιστικό κίνημα που επισήμως είναι τρίτο κόμμα και ανεπισήμως και δεύτερο. Θα ήταν ωφέλιμο λοιπόν να ενωθούμε γύρω από το πολιτικό κίνημα της Χρυσής Αυγής παρά τις όποιες διαφωνίες μπορεί να έχει κάποιος εθνικιστής ή δεξιός ή οτιδήποτε άλλο έχει μαζί της, διότι κακά τα ψέματα άλλος εθνικιστικός ή πατριωτικός φορέας -τουλάχιστον ισχυρός- δεν υπάρχει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην Ελλάδα, υπάρχουν διάφοροι πατριωτικοί συνδυασμοί π.χ του Συνδέσμου Ελληνικής Ενότητας,της Κοινωνίας και του Εθνικού Μετώπου που εκφράζουν πάμπολλες πατριωτικές θέσεις, αλλά δεν έχουν την δυναμική να κάνουν το κάτι παραπάνω που χρειάζεται αυτήν την στιγμή ο τόπος, προσωπική μας άποψη είναι πάντως ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει διάλογος με τα εν λόγω πατριωτικά και εθνικιστικά κινήματα με την Χρυσή Αυγή,διότι αυτό θα ήταν ωφέλιμο για τον πατριωτικό χώρο γενικότερα. Ας ελπίσουμε να μπουν στην άκρη οι όποιες διαφωνίες στον πατριωτικό χώρο και να έρθει η πολυπόθητη ενότητα.

''ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ''

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ KANOYN OI ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ FINTEXPORT!!!


Μια επιστολή γεμάτη καταγγελίες για τον “αγώνα” των υποκριτών κομμουνιστών που “νοιάζονται για τον εργάτη”, διαβάσαμε στο blog: fintexport.blogspot.gr.Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε απολύτως τίποτα! Την υποκρισία τους την έχουμε καταγγείλει άπειρες φορές.


Το ΚΚΕ και γενικότερα η αριστερά στην χώρα μας έχει ιδιαιτέρως καλές σχέσεις με την δεξιά τσέπη! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ FINTEXPORT ΟΠΩΣ ΑΝΑΡΤΑΤΑΙ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥΣ:“Τόσο καιρό διαβάζουμε σε διάφορα site στο Internet όλα αυτά τα ψέματα και τις ανακρίβειες που γράφουν για την ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ. Θέλαμε από την αρχή να ακουστεί και η δικιά μας φωνή παρά έξω, αλλά δεν ξέραμε με ποιο τρόπο! Θέλουμε κατ’ αρχάς να ευχαριστήσουμε τα άτομα που μας βοήθησαν να φτιάξουμε το δικό μας μπλοκ για να ακουστεί η αλήθεια! Με το τωρινό σωματείο της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ και το ΠΑΜΕ που θέλει να φαίνεται ότι βοηθάει τους ανέργους της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ έχουμε τσακωθεί πολλές φορές σε διάφορες συνελεύσεις που γίνονταν στο εργοστάσιο κατά καιρούς. Έχουμε πλέον σταματήσει να πηγαίνουμε στις συνελεύσεις γιατί μας κορόιδευαν μπροστά στα μάτια μας!

Αυτά που θα διαβάσετε είναι όλα αλήθεια και όποιος θέλει να μας διαψεύσει να το κάνει σε τετ α τετ συναντήσεις μαζί μας, γιατί εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το Internet. Το συγκεκριμένο σωματείο και το ΠΑΜΕ κατηγορεί το προηγούμενο σωματείο ότι ήταν εργοδοτικό! Επειδή το προηγούμενο σωματείο έκανε τα πάντα για να μην φτάσει το εργοστάσιο στην κατάσταση που το έφτασαν σήμερα. Μόλις βγήκε το νέο σωματείο μπήκε και το ΠΑΜΕ μέσα ξεσηκώνοντας τον κόσμο! Από τις 16 Νοεμβρίου 2012 που έγινε η κατάληψη διαβάζουμε στο Internet ότι το Δ.Σ. της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ και το ΠΑΜΕ στηρίζουν όλους τους εργαζόμενους της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ. Από τον Νοέμβριο διάφορα συνδικάτα, διάφοροι σύλλογοι, διάφορα σωματεία, ο Δήμος Διονύσου, διάφορα σούπερ μάρκετ, οικονομικές ενισχύσεις από πολλούς φορείς, πολλές προσφορές από τη λαχαναγορά του Ρέντη, πολλές προσφορές από λαϊκές αγορές κ.λ.π. Π.χ. στις 10-01-13 το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο παρέδωσε για μια ακόμα φορά τρόφιμα στους εργαζομένους της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ για να καλύψουν οι εργάτες και οι οικογένειές τους τις άμεσες ανάγκες τους!

Στις 23-02-13 το ΠΑΜΕ παρέδωσε οικονομική ενίσχυση στους εργάτες της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ! Στις 26-04-13 πάλι δόθηκαν χρήματα για τους εργαζόμενους της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ! Στην 1η Μαΐου το ΠΑΜΕ και συγκεκριμένα ο κύριος Βασίλης Σταμούλης πρόεδρος της ομοσπονδίας κλωστοϋφαντουργίας ιματισμού Ελλάδος κατέβασε στο site του ότι το ΠΑΜΕ έδωσε αρνιά στους εργαζόμενους της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ και μάλιστα είχε και το θράσος να γράψει ότι έκανε σε 100 εργαζόμενους και στις οικογένειες τους ανήμερα του Πάσχα ένα τραπέζι της προκοπής!! Αυτό που δηλώνω υπεύθυνα είναι ότι ούτε εγώ αλλά και ούτε άλλοι 60 – 70 συνάδελφοι που δεν μας έχουν προσφέρει ούτε 1 ευρώ από χρήματα και ούτε υλικά πράγματα απολύτως τίποτα! Για να μας έδιναν τρόφιμα μας εκβίαζαν! Ακόμα και ο πρόεδρος ο κύριος Σταμούλης μας το είπε σε μια συνέλευση που είχαμε στο εργοστάσιο, ότι βοηθάνε αυτούς που πάνε και κάθονται εκεί. Ποιος; Ο κύριος Σταμούλης του Κ.Κ.Ε. το είπε αυτό που υποτίθεται ότι χτυπιέται και λέει στις κάμερες ότι πάντα βρίσκεται στο πλευρό των άνεργων εργατών! Να λένε την αλήθεια ότι βοηθάνε μόνο τα 20 – 30 άτομα που κάθονται στην κατάληψη και όχι να παίρνουν βοήθεια για 100 άτομα και να μοιράζονται τα 20 – 30. Ακόμα θέλουμε να μαθευτεί ότι όταν ένας συνάδελφός μας είχε ένα τροχαίο ατύχημα με το παιδάκι του (ανήλικο) είχε πάει μέλος του Δ.Σ. στο νοσοκομείο παίδων όπου και νοσηλευόταν το παιδί και είπε στην σύζυγό του, ό,τι και να χρειαστεί να την παίρνανε τηλ.

Σημειωτέον ότι η γυναίκα του δεν δούλευε, όταν λοιπόν κάποια στιγμή ο συνάδελφός μας κάτι χρειάστηκε και την πήρε τηλ. όχι μόνο δεν τον βοήθησε το Δ.Σ. αλλά ούτε και ένα τηλ. δεν τον ξαναπήραν έστω να δούνε τι κάνει το παιδί! Αλλά ούτε και σε μας τους συναδέλφους του δεν είπανε απολύτως τίποτα, άμα το ξέραμε θα βάζαμε ότι μπορούσε ο καθένας μας από αυτά τα 360 ευρώ που παίρνουμε από τον Ο.Α.Ε.Δ. να βοηθήσουμε τον συνάδελφό μας σε μια τέτοια περίσταση. Αυτό είναι το σημερινό μας σωματείο και το ΠΑΜΕ. Τόσα λεφτά μαζέψαμε υποτίθεται για τους εργαζόμενους της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ και δεν έδωσαν στον συνάδελφό μας ούτε 1 ευρώ που είχε όντως μεγάλη ανάγκη. Το μόνο που ξέρουνε ο κύριος Μαυρουκλής πρόεδρος του Δ.Σ. και ο κύριος Γεωργακόπουλος γραμματέας του Δ.Σ. της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ είναι να βγαίνουν στο Internet και να ευχαριστούνε το ΠΑΜΕ και το Κ.Κ.Ε. γιατί όπως λένε ότι είναι το μόνο κόμμα που τους στάθηκε και ότι κανένα άλλο κόμμα δεν τους στάθηκε και σε αυτό ψέματα λένε, γιατί εγώ προσωπικά ήμουνα εκεί όταν ήρθε μέσα στο εργοστάσιο άτομο από άλλο κόμμα και είπε ό,τι και να χρειαζόμασταν, φάρμακα, χρήματα, τρόφιμα και συμπαράσταση θα μας την πρόσφεραν.

Και ήταν πάλι το ίδιο άτομο του Δ.Σ. που θα βοηθούσε και τον συνάδελφό μας εκεί και του μίλαγε με αδιαφορία εκτός αυτού μάθαμε ότι το συγκεκριμένο κόμμα πρόσφερε οικονομική βοήθεια το οποίο σε εμάς τους εργαζόμενους δεν είπανε απολύτως τίποτα. Λυπούμαστε πολύ για το ΠΑΜΕ που γράφει αναληθή πράγματα για να φαίνεται ότι τάχα βοηθάει τον κόσμο και τους ανέργους γιατί έτσι δείχνει στη τηλεόραση με αυτά που λέει αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Για να σε βοηθήσει το ΠΑΜΕ πρέπει να είσαι σκυλάκι του και να κάνεις ότι σου λένε, πιο πολύ όμως λυπούμαστε για το σωματείο μας γιατί ήμασταν όλοι πάνω από 10 – 15 – 20 χρόνια συνάδελφοι και στις δύσκολες στιγμές κοιτάξανε μόνο την πάρτη τους και αυτά τα 20 – 30 άτομα που τους ακολουθήσανε και κάνανε ότι τους έλεγαν! Και επειδή ξέρουμε ότι θα μας διαψεύσουν, γιατί έχουν πολύ θράσος να μην το κάνουν, μέσα από την ιστοσελίδα μας τους προκαλούμε, να μας καλέσουν άμα έχουν φιλότιμο και το Δ.Σ. και το ΠΑΜΕ ή όποιος άλλος θέλει σε τετ α τετ συνάντηση, εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα. Εμείς τα 60 – 70 άτομα αυτό που ζητάμε από όποιο κόμμα θέλει να μας βοηθήσει είναι αν μπορεί να θέσει το θέμα στη Βουλή για το συγκεκριμένο εργοστάσιο αν μπορεί να ξανανοίξει με οποιαδήποτε χρηματοδότηση γίνεται για να μην μείνουμε άνεργοι 110 οικογένειες και οι περισσότεροι είμαστε άνω των 45 ετών που είναι αδύνατον να βρούμε κάπου αλλού δουλειά.

Και εκτός αυτού η εταιρεία ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ ήταν η μοναδική στην Ελλάδα που ήτανε εξαγωγική εταιρεία και υπάρχει διαβεβαίωση ότι είχαν πάρα πολλές παραγγελίες. Ένα δάνειο ζητούσε η επιχείρηση για να αγοράσει πρώτες ύλες και να πληρωθεί και η ΔΕΗ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Χρυσή Αυγή των Άνω Λιοσίων γιατί από την πρώτη κιόλας φορά που πήγαμε για να πούμε το πρόβλημά μας, όντως μας αγκάλιασε και μας είπε σε ότι χρειαστούμε θα είναι δίπλα μας όπως και είναι! Και το κυριότερο; Χωρίς εκβιασμούς και ανταλλάγματα!! Στις αρχές Ιουνίου μας μοίρασε οπωρολαχανικά (όχι στα 100 άτομα όπως έγραφε ψέματα το ΠΑΜΕ για να φαίνεται ότι βοηθάει) αλλά σε 28 άτομα που το Δ.Σ. της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ και το ΠΑΜΕ δεν ενδιαφέρθηκαν αν έχουν να φάνε ή όχι, αυτό τα λέει όλα. Ακόμα στις 14-06-13 μας πήρε άτομο τηλ. από τη Χρυσή Αυγή χωρίς καν να το περιμένουμε και μας είπε ότι στις 23-06-13 να πάμε όλοι όσοι θέλουμε να μας ξαναδώσουν τρόφιμα. Αυτή τη φορά πήγαμε 34 άτομα και δώσανε σε όλους τρόφιμα. Και το κυριότερο; Χωρίς εκβιασμούς κύριοι του Δ.Σ. της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ και ΠΑΜΕ που εκβιάζατε τον κόσμο να έρχονται εκεί να κάθονται για να τους δίνατε τι; Αυτά που δικαιούντο, γιατί άλλοι τα πρόσφεραν και τα παίρνατε όλα εσείς. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! mail επικοινωνίας: fintexport@gmail.com”

http://fintexport.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!

http://ethnikismos.net

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ ΖΟΥΓΚΛΑ.13,4% Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΡΙΤΗ.


Αιφνιδιάζει η διαπίστωση πως ένα 9,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει προς Χρυσή Αυγή. Ένα 5,9% διαρρέει προς το ΚΚΕ ενώ ένα εντυπωσιακό 13,3% των ψηφοφόρων δηλώνει δεν ξέρω δεν απαντώ ή ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο.

Συγκριτικός πίνακας των τελευταίων μετρήσεων ως προς την πρόθεση ψήφου.

Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από την πολιτική κρίση που ανέκυψε με το κλείσιμο της ΕΡΤ ΑΕ. Ούτε τα κόμματα της συμπολίτευσης, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και η ΔΗΜΑΡ που την τελευταία στιγμή απεσύρθη του κυβερνητικού σχήματος. Παρόλα αυτά η πλειοψηφία των πολιτών που συμμετείχαν στην Διαδικτυακή Ψηφοφορία σε ένα ποσοστό της τάξεως του 53% τάσσονται υπέρ της κατάργησης της ΕΡΤ και της δημιουργία μιας νέας Δημόσιας Τηλεόρασης. Οξύμωρο; Όχι και τόσο αν κανείς λάβει υπ’ όψιν του ότι οι αρνητικές θέσεις των πολιτών στην υπόθεση της ΕΡΤ ΑΕ αφορούν τον τρόπο της διαχείρισης του ζητήματος και όχι αυτή καθεαυτή η απόφαση για την κατάργηση της.

Η Νέα Δημοκρατία ωστόσο εξέρχεται ενισχυμένη από την πρόσφατη κρίση έστω και εάν ασκείται έντονη κριτική από τους πολίτες στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το ζήτημα. Ενισχυμένη είναι η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με αρκετή διαφορά σε ποσοστό από την τελευταία διαδικτυακή μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Ενισχυμένο εξέρχεται και το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΔΗΜΑΡ από την υπόθεση αυτή. Με χαμηλότερα ποσοστά εμφανίζεται για δεύτερη συνεχή μέτρηση η Χρυσή Αυγή ενώ χαρακτηριστικό είναι ως προς τις εξελίξεις το βάλτωμα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αποκομίζει κανένα όφελος από τις πρόσφατες διεργασίες.

Πώς είδαν οι πολίτες την υπόθεση της ΕΡΤ ΑΕ
Αξιολογώντας την στάση του Αντώνη Σαμαρά ως προς το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης το 54% των πολιτών που ψήφισαν στην Διαδικτυακή Μέτρηση κρίνει από αρνητικά έως και πολύ αρνητικά τον πρωθυπουργό.





Το 43% εκτιμά την στάση του πρωθυπουργού ως θετική ή πολύ θετική.

Αρνητικές είναι και εκτιμήσεις των πολιτών για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Το 55% κρίνει την στάση του αρνητική έως πολύ αρνητική.



Εξαιρετικά αρνητικές γνώμες για την στάση του στην υπόθεση της ΕΡΤ ΑΕ και στην πολιτική κρίση που ακολούθησε συγκεντρώνει και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Είναι αυτός μάλιστα που συγκεντρωτικά εισπράττει τις περισσότερες αρνητικές εκτιμήσεις σε ποσοστό που φθάνει το 71%.
Στο επόμενο ερώτημα οι πολίτες αξιολογούν την στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το 65% εκτιμά ως αρνητική την στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι οι πολίτες στην πλειοψηφία τους αντιλαμβάνονται την ανάγκη μιας εκ θεμελίων αλλαγής στη λειτουργία αλλά και το concept της Δημόσιας Τηλεόρασης, καταδικάζουν το «μαύρο» στις οθόνες αλλά και δεν κατανοούν ούτε και επιβραβεύουν εκείνους που απαιτούν να συνεχίσει η ΕΡΤ ΑΕ να λειτουργεί όπως στο παρελθόν.
Πρόωρες εκλογές ή όχι;

Το επόμενο γράφημα καταγράφει την γνώμη των πολιτών ως προς το ενδεχόμενο διεξαγωγής προώρων εκλογών. Αν και η πλειοψηφία δεν τις επιθυμεί εντούτοις το ποσοστό βαίνει μειούμενο όσο περνά ο καιρός σε σύγκριση μάλιστα και με τις πολύ πρόσφατες Διαδικτυακές Μετρήσεις.
 
Το 51% δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, το 37% αντιθέτως δηλώνει πως πρέπει η χώρα να πάει άμεσα στις κάλπες ενώ ένα ισχυρό ποσοστό της τάξης του 9% αδιαφορεί.

Σχετικό με το προηγούμενο, είναι και το γράφημα που ακολουθεί και που καταγράφει την εκτίμηση των πολιτών για την βιωσιμότητα του νέου κυβερνητικού σχήματος. Έτσι το 60% κρίνει ως μη βιώσιμη τη δικομματική κυβέρνηση που προέκυψε από την πολιτική κρίση ενώ το 31% μόλις την κρίνει βιώσιμη.
Απώλειες για όλα τα κόμματα της πρώην συγκυβέρνησης

Σε αντίθεση με ό, τι συμπεραίνεται από την πρόθεση ψήφου και τα τρία κόμματα της πρώην συγκυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) βγαίνουν με απώλειες από την κρίση όπως καταδεικνύει το επόμενο γράφημα και όπως δηλώνει το 53% των πολιτών – ψηφοφόρων.
Πολύ ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση των συμμετεχόντων στην Διαδικτυακή Μέτρηση ως προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αντίθετα με ό, τι θα ανέμενε κανείς μόνον το 22% πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξήλθε ενισχυμένος από την κρίση ενώ το 28% πιστεύει πως η Κουμουνδούρου εξήλθε αποδυναμωμένη. Ωστόσο το 46% πιστεύει πως δεν συμβαίνει ούτε το ένα ούτε και το άλλο.
Στο επόμενο γράφημα καταγράφεται η γνώμη των πολιτών σχετικά με την κατάργηση και την προοπτική αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Τηλεόρασης. Το 53% λοιπόν των πολιτών τάσσεται υπέρ της κατάργησης της ως έχει και τη δημιουργία μιας νέας Δημόσιας Τηλεόρασης. Ένα 7% δηλώνει πως το ζήτημα του είναι αδιάφορο ενώ το 37% διαφωνεί μα την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ. 
Καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Με υψηλότερο ποσοστό συγκριτικά με προηγούμενες μετρήσεις ο Αντώνης Σαμαράς έρχεται πρώτος εκ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο Κοινοβούλιο ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Μειώνει μάλιστα την διαφορά από τον αδιαφιλονίκητο νικητή αυτής αναμέτρησης που είναι ο «κανένας».

Παράσταση νίκης

Ένα 50,7% πιστεύει πως αν διεξάγονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή η Νέα Δημοκρατία θα ήταν πρώτο κόμμα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία σε όλες τις πρόσφατες Διαδικτυακές Μετρήσεις τoυ zougla.gr. Με 34,1% έπεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν τα άλλα κόμματα. Ένα 4,2% πιστεύει πως πρώτο κόμμα θα ήταν η Χρυσή Αυγή.
Πρόθεση Ψήφου

Η Νέα Δημοκρατία ενισχύει το ποσοστό της σε σύγκριση με την προηγούμενη Διαδικτυακή Μέτρηση. Κέρδη αποκομίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Σταθερά δεύτερος με μειωμένα ποσοστά ως προς τις προηγούμενες μετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποδυναμωμένη αλλά πάντα με διψήφιο ποσοστό και στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή.
Χαμηλό είναι το ποσοστό της αποχής (1,2%), πλησιάζει το 10% το ποσοστό των αναποφάσιστων, στο 2,9% τα λευκά και τα άκυρα. Παρών δηλώνει το ΛΑΟΣ με ένα 1,5%, καλό ποσοστό του ΕΠΑΜ με 1,8% στο 1% οι Οικολόγοι, μειωμένο συγκριτικά με προηγούμενες μετρήσεις το ποσοστό του ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ με 0.5%.

Συσπειρώσεις

Ενισχύεται ο βαθμός συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας ενώ σε χαμηλά επίπεδα κινείται η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα στην Νέα Δημοκρατία η συσπείρωση φθάνει το 77,4% με σημαντικότερη διαρροή ψηφοφόρων προς την Χρυσή Αυγή και με δείκτη 8,6%.

Η συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι της τάξης του 56,4%.

Αιφνιδιάζει η διαπίστωση πως ένα 9,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει προς Χρυσή Αυγή. Ένα 5,9% διαρρέει προς το ΚΚΕ ενώ ένα εντυπωσιακό 13,3% των ψηφοφόρων δηλώνει δεν ξέρω δεν απαντώ ή ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο.

Συγκριτικός πίνακας των τελευταίων μετρήσεων ως προς την πρόθεση ψήφου.

http://www.zougla.gr

14 χρόνια από τον θάνατο του Γ. Παπαδόπουλου

KHDEIA PAPADOPOYLOY
14 χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Ενός ανθρώπου που κατά τους οπαδούς του προσέφερε πολλά στην Ελλάδα, την ανέσυρε από τον βούρκο της ανυποληψίας. Ότι και να αποφανθεί ο ιστορικός του μέλλοντος (που θα είναι πιο αντικειμενικός) για την προσφορά του στην πατρίδα, η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος αυτός έφυγε φτωχός, έχοντας ως μόνη κληρονομιά να αφήσει στους απογόνους του την τιμή των όπλων του. Κάτι το οποίο δεν μπορούν να ισχυρισθούν όλοι οι κατά τα μήντια "εθνάρχες".
Το δε πλήθος των υποστηρικτών του που μαζεύτηκε στην κηδεία του το 1999 απέδειξε ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που εκτίμησαν το έργο του.
http://www.elkosmos.gr

Πακιστανός αποπλάνησε 5χρονη και 7χρονη

pakistan
Την αποπλάνηση δύο μικρών κοριτσιών από έναν Πακιστανό κατήγγειλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων δύο οικογένειες από την περιοχή. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Τετάρτης, μία οικογένεια Ελλήνων και μία οικογένεια Βούλγαρων κατήγγειλαν στην Αστυνομία την αποπλάνηση. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν, ο Πακιστανός εργάζεται περιστασιακά στην περιοχή και το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Αγίου Πνεύματος. Τα κοριτσάκια είναι ηλικίας 5 χρόνων της ελληνικής οικογένειας και 7 χρόνων των Βουλγάρων. Ο Πακιστανός αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.
http://www.elkosmos.gr

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... ΤΩΡΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!

Ο Τούρκος υπουργός Επικοινωνίας Μπιναλί Γιλντιρίμ επέκρινε σήμερα το ρόλο που διαδραματίζουν οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων και τους κάλεσε να... συνεργαστούν με τις τουρκικές αρχές, απειλώντας ότι διαφορετικά θα επιβληθούν κυρώσεις.

"Ναι στις ελευθερίες μέχρι τέλους και στη χρήση του Ίντερνετ, όμως όχι, απολύτως όχι σ' αυτό που χρησιμεύει ως μέσο για το χάος, τη βία και το έγκλημα", δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε συγκέντρωση στο Καρς (ανατολική Τουρκία).

"Αν υπάρχει ένα αδίκημα, αυτό μπορεί να διαπραχθεί εξίσου καλά στην πραγματική και στην εικονική ζωή", υπογράμμισε ο υπουργός αναφερόμενος στις διαδηλώσεις εναντίον της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης που από τις 31 Μαΐου έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 4 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό 8.000.

Ιστότοποι όπως οι Twitter και Facebook χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στην κινητοποίηση των διαδηλωτών.

Ο Γιλντιρίμ αναγνώρισε σήμερα πως οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας "ελεύθερος τομέας" και πως δεν υπάρχει θέμα να απαγορευθεί. Όμως "είναι το φυσικότερο δικαίωμα της Τουρκίας" να απαιτεί οι ιστότοποι αυτοί να μην αποτελούν μέσα υποκίνησης της βίας, υπογράμμισε.

Ο υπουργός κάλεσε το Facebook και το Twitter να μην "παίζουν με την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία" της Τουρκίας η οποία, όπως απείλησε, μπορεί να τους δώσει "ένα χαστούκι".
e-go.gr

ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΠΟΙΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

kola
Απρόβλεπτες εξελίξεις λαμβάνει το θρίλερ με τις αναζητήσεις των Αλβανών παραστρατιωτικών «Ουτσεκάδων» στην ορεινή Ναυπακτία αφού μπροστά στην πιθανότητα να μην συλληφθούν οι φονιάδες και να ξεφύγουν από τα αστυνομικά αποσπάσματα, κάποιοι από τους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ, έχουν φθάσει στο σημείο να ζητούν την επέμβαση του στρατού ώστε ή να τους συλλάβουν ή εάν αντισταθούν να τους σκοτώσουν.
Επιπλέον πληθαίνουν οι αντιδράσεις στους κόλπους του αστυνομικού σώματος ένστολων που αμφισβητούν ευθέως τον σχεδιασμό αλλά και την υλοποίηση της επιχείρησης κάνοντας λόγο για παρωχημένο πλάνο ερευνών απέναντι σε ομάδα τεσσάρων ή πέντε ένοπλων «ανταρτών του βουνού» οι οποίοι έχουν υποστήριξη από γκουβέρνο Αλβανών «κομάντος» που έκαναν κουμπότρυπες τον προηγούμενο Μάρτιο τις Φυλακές Τρικάλων και απελευθέρωσαν 11 συμπατριώτες τους.
Αλβανοί δολοφόνοι
Μόλις προχθές η κοινή γνώμη και η χαροκαμένη οικογένεια του 63χρονου βενζινοπώλη Δημήτρη Κουτρουμάνου, πληροφορήθηκε ότι 8 Αλβανοί (μεταξύ των οποίων οι δύο στη φυλακή) είχαν σχηματίσει ένοπλη ομάδα και με Καλάσνικοφ, λήστευαν, λεηλατούσαν, έκλεβαν και έδερναν όσους δεν τους έδιναν χρήμα, στέγη και προστασία στο ανθρωποκυνηγητό με την αστυνομία. Ο άτυχος βενζινάς που είχε πρατήριο στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης όταν προσπάθησε τη νύχτα της 31ης Μαΐου να βάλει τα χέρια στην τσέπη για να δώσει τις εισπράξεις της μέρας στους κουκουλοφόρους «Ουτσεκάδες», δέχθηκε ριπή από το Καλάσνικοφ και πέθανε ακαριαία.
Οι υπάνθρωποι δεν έχουν επίγνωση για την αξία της ανθρώπινης ζωής. Γι αυτούς πιθανόν να στοιχίζει λιγότερο από την τιμή μιας σφαίρας 7.62 ή 7.65 στο λαθρεμπόριο όπλων.
Μόλις χθες στην Στυλίδα Φθιώτιδος μια γιαγιά υπό την απειλή όπλου αναγκάστηκε να δώσει 3 ευρώ στον Αλβανό λήσταρχο για να μην την σκοτώσει. Τόσα είχε πάνω της.
Τόσα μπορεί να είχε και η αδικοχαμένη Κατερίνα Ζώγαλη, η τραγική ξενοδοχοϋπάλληλος από την Κόρινθο, η οποία την νύχτα της 29ης Μαρτίου ξεψυχούσε από αιμορραγία κάτω από τη γέφυρα των Ίσθμιων από τη σφαίρα του 36χρονου μακελάρη, Μάριο Κόλα.
Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό τους, έμπειροι αστυνομικοί ανησυχούν ότι η κακοπληρωμένη, εξουθενωμένη και ξεσπιτωμένη αστυνομία με τα αναιμικά οδοιπορικά και όχι την καλύτερη εκπαίδευση, κινδυνεύει να υποστεί νέα τραγωδία όμοια με αυτή την νύχτα της 17ης Ιουνίου όταν ο 37χρονος υπαρχιφύλακας, Γιώργος Ανδριτσόπουλος, χωρίς κατεύθυνση από αξιωματικό, πήγε να τραβήξει πιστόλι και κατέληξε στο νεκροτομείο αφήνοντας πίσω του δύο παιδιά ορφανά, μια γυναίκα έγκυο στον όγδοο μήνα της και πενιχρά εισοδήματα για να τα βγάλει πέρα η οικογένεια που έμεινε πίσω απροστάτευτη. Τώρα οι συνάδερφοι του αναγκάζονται να δημοσιοποιήσουν δύο αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών για ερανική προσφορά στην τετραμελή ορφανή φαμίλια.
Η εμπλοκή του στρατού και τα μυστικά του Μαλανδρίνου
Η επιθυμητή εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού για συγκεκριμένους επιτελικούς αστυνομικούς πιθανολογήθηκε όταν έγινε γνωστή το μεσημέρι της Πέμπτης «η αναγκαστική προσγείωση» στην Αγία Ευθυμία Φωκίδος ενός μη επανδρωμένου UAV των ελληνικών των ΕΔ. Πρόκειται για ένα Sperwer του Ε.Σ, «κατασκοπευτικό». Γνώστες των εξοπλιστικών προγραμμάτων του Στρατού γέλασαν όταν άκουσαν την «είδηση» αφού είναι γνωστό ότι ανάλογου τύπου αεροπλάνο όταν χρειαστεί να διακόψει την πορεία του προσγειώνεται με τέτοιο τρόπο και με αλεξίπτωτο περιμαζεύεται από όχημα του Στρατού. Άρα δεν έπεσε απλώς περισυνελέγη για άλλη αποστολή. Στη συνέχεια το «κατασκοπευτικό» συνδυάστηκε με συνδρομή στην αναζήτηση των Αλβανών.
Άλλες πληροφορίες όμως συνδυάζουν την κατασκόπευση από το UAV με ιπτάμενες «περιπολίες» γύρω από τις Φυλακές Μαλανδρίνου στις οποίες το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται κινητικότητα. Στις Φυλακές ως γνωστόν «συγκατοικούν» μεγάλα ονόματα του οργανωμένου εγκλήματος αλλά και του εγχώριου αντάρτικου πόλης. Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις έχουν εδώ και καιρό στείλει «κόκκινο» μήνυμα για ενδεχόμενη επίθεση από Αλβανούς παραστρατιωτικούς «ουτσεκάδες», σενάριο που δεν διέψευσε ποτέ η αστυνομία.
Το κλεμμένο και καμένο αυτοκίνητο του πρώην υπουργού της Ν.Δ, Απόστολου Ανδρεουλάκου στην Αράχωβα(αδερφού του νυν γ.γ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης) στο οποίο εντοπίστηκαν όπλα και εκρηκτικά αλλά και ύλη ΤΝΤ, χτύπησαν κι άλλα καμπανάκια. Πηγές των διωκτικών αρχών επιμένουν ότι τα πλοκάμια των παραστρατιωτικών ταγμάτων δεν κάθονται ήσυχα. Μάλιστα δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέας καταδρομικής επίθεσης στο Μαλανδρίνο ως αντιπερισπασμός στους 5 ομοεθνείς τους που αναζητούνται στις ρεματιές. Εαν αποκλειστεί αυτό το σενάριο, τότε ο Στρατός για πρώτη φορά εμφανώς έχει εμπλακεί και σε απόρρητες έρευνες για την τρομοκρατία και την συνεργασία ποινικών με «αντάρτες πόλης» σε μια επικίνδυνη συγχορδία πολεμικών επιχειρήσεων που θα πρέπει να προβληματίσει την επίσημη πολιτεία και την ελληνική κυβέρνηση.
http://www.newsbomb.gr

ΕΛΛΑΣ: Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ… ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

lathrometexodos
Σε όλα τα κράτη της γης, απαγορεύεται η είσοδος σε λαθρομετανάστες και λοιπούς παρανόμους.
Στη χώρα, όμως, που ανθεί ο «αντιρατσισμός», απαγορεύεται αυστηρώς και δια ροπάλου η... έξοδος των λαθρομεταναστών!
Οι παραβάτες συλλαμβάνονται αυθωρί και παραχρήμα και οδηγούνται στον αρμόδιο... εισαγγελέα, για να δικαστούν και να καταδικασθούν!!!
Κι αν δεν πιστεύεται εμάς, ιδού χθεσινή επίσημη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας:
«Συνελήφθη, χθες (25-06-2013) το μεσημέρι στον Αερολιμένα Σκιάθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, ο συλληφθείς επιχείρησε να εξέλθει παράνομα από τη χώρα, με προορισμό τη Βιέννη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου».
Προφανώς, αυτό θα πει «ευνομία παντού», που λέει κι ο... φίλος μας ο Δένδιας. Δεν είναι... θαύμα;
tragiko

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: Θερινά μαθήματα αντιφασισμού μόνο 550 ευρώ!


Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών θα προσφέρει στις εγκαταστάσεις της, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης αυτό το καλοκαίρι από τις 1-12 Ιουλίου θερινά μαθήματα με θέμα "Εθνικισμός, θρησκεία και βία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη". Συγκεκριμένα, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας, το Peace Research Institute Oslo (PRIO) της Κύπρου και με την υποστήριξη του LSEE, προσφέρει ένα εντατικό θερινό σχολείο, διάρκειας 2 εβδομάδων, για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και αποφοίτους Σχολών Πολιτικών Επιστημών, Ιστορίας, Ανθρωπολογίας, Διεθνών Σχέσεων, Διεθνούς Δικαίου, Δημοσιογραφίας και άλλων συναφών κλάδων.

Γενικό θέμα του θερινού σχολείου αποτελεί ο Εθνικισμός, η Θρησκεία και η Βία στην ΝΑ Ευρώπη, επικεντρώνοντας την προσοχή στη μελέτη για τη βία. Βασικός στόχος του θερινού σχολείου είναι να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στη μελέτη της βίας και να λειτουργήσει ως καταλύτης στην γιγάντωση της μελέτης της βίας γενικότερα. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 550 ευρώ, ενώ διατίθενται υποτροφίες για συγκεκριμένες κατηγορίες φοιτητών. Βέβαια θα υπάρξουν και εκπτώσεις με βοήθεια στους τρόπους πληρωμής. Ακόμη οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν θα λάβουν ένα διαπιστευμένο πιστοποιητικό παρακολούθησης και θα έχουν μια έκπτωση για τα επόμενα μαθήματα τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Πράγα το καλοκαίρι του 2014.

Αυτά τα θερινά μαθήματα αντιεθνικισμού είναι ακόμη έναν τρανταχτό παράδειγμα που φανερώνει την αριστερή κυριαρχία στα Ελληνικά πανεπιστήμια. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την οικοδόμηση ενός Εθνικού Κράτους, στο οποίο η δημόσια εκπαίδευση θα στοχεύει στην καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης της Ελληνικής Νεολαίας. Γι’ αυτό και επιμένουμε: Έξω οι μαρξιστές και οι διεθνιστές από την Παιδεία! Κάτω η αριστεροκρατία!
http://www.xryshaygh.com

Ρομά λυμαίνονται τον Ασπρόπυργο με επιθέσεις και καύση ελαστικών

Ρομά λυμαίνονται τον Ασπρόπυργο με επιθέσεις και καύση ελαστικών
Μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες των πολιτών του Ασπροπύργου που αφορούν τον παράνομο καταυλισμό των Ρομά, η Χρυσή Αυγή έσπασε το άβατο των περιοχών που έχουν καταπατήσει και μετατρέψει σε άντρο ανομίας και έκανε εκτενή έρευνα για να αναδείξει ένα ακόμα πρόβλημα που δημιουργούν αυτές οι «ευαίσθητες» κοινωνικές ομάδες. Οι ληστείες, το πλιάτσικο των κατοικιών και η διακίνηση ναρκωτικών είναι το καθημερινό φαινόμενο που πρωτοστατεί στις γειτονιές των Νεόκτιστων Ασπροπύργου με την πολιτεία ανίκανη να αντιδράσει, καθώς οι οικογένειες των Ρομά είναι μια εκλογική δύναμη εύκολα χειριζόμενη που βολεύονται και με λίγα..
Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και όχι μόνο συνήθως τις βραδινές ώρες παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Σε κοντινά σημεία των καταυλισμών ανάβουν μεγάλες φωτιές όπου καίγονται για πολλές ώρες τόνοι ελαστικών για την περισυλλογή των πολύτιμων μετάλλων που περιέχονται μέσα σε αυτά. Οι οργανικοί ρύποι που προέρχονται από τον πυκνό καπνό κατά την διάρκεια της καύσης κάνουν την ατμόσφαιρα αποπνικτική, καθώς δεν διαλύονται στην ατμόσφαιρα και είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον που είναι ήδη τόσο επιβαρυμένο από την βαριά βιομηχανία. Τα άμεσα ορατά αποτελέσματα στην έκθεση του καπνού είναι ερεθισμός στα μάτια και το στόμα έντονος βήχας και αναπνευστικά προβλήματα. Σαφώς το κερδοσκοπικό παιχνίδι είναι μεγάλο και δεν σταματά στους Ρομά της περιοχής, αλλά ξεδιπλώνεται ένα τεράστιο δίκτυο κερδοσκοπίας με πολλές χιλιάδες ευρώ και εμπλεκόμενους σε υψηλοτέρα κλιμάκια της τοπικής κοινωνίας.

Η λύση είναι απλή: Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση με μόνο παράγοντα την υπεράσπιση των πολιτών της Δυτικής Αττικής και όχι παρατρεχάμενα ανδρείκελα των συμφερόντων και των εκάστοτε εργοστασιαρχών της περιοχής για την εξασφάλιση πολιτικών στρατών. Η Χρυσή Αυγή στέκεται δίπλα στον Έλληνα πολίτη και είναι εδώ στις τοπικές κοινωνίες και όχι στα σαλόνια της Εκάλης και των μεγάλων συμφερόντων.
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
http://www.xryshaygh.com

Με λιποθυμία Σαμαρά και χοντρό γλείψιμο στο ΠΑΣΟΚ άρχισε το συνέδριο της ΝΔ - ΒΙΝΤΕΟ

Με λιποθυμία Σαμαρά και χοντρό γλείψιμο στο ΠΑΣΟΚ άρχισε το συνέδριο της ΝΔ - ΒΙΝΤΕΟ
Βαράει οριστικά διάλυση η ΝΔ! Ο Σαμαράς σχεδόν λιποθύμησε πάνω στο βήμα και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της Νέας Πασοκρατίας. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Πριν την κατάρρευσή του είχε στείλει στην εντατική κάποιες χιλιάδες κομματόσκυλα που μαζεύτηκαν στο Φάληρο. Πρόλαβε μόνο να πει ότι στη διάσωση της χώρας βοήθησε το ΠΑΣΟΚ και άρχισαν οι αρρυθμίες στις πρώτες θέσεις των συνέδρων. Άκρα του τάφου σιωπή για ώρα πολλή... "Το ΠΑΣΟΚ τη ρήμαξε τη χώρα Αντωνάκη, δεν την έσωσε".
Το καταστροφικό έργο της πράσινης λαίλαπας το συνεχίζει επάξια σήμερα η ΝΔ. Δυστυχώς για όλους εσάς, η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού έρχεται και δεν θα επιτρέψει να συνεχίσετε την ανθελληνική σας παράσταση. Ας σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή είχε την τιμή να είναι το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που δεν εκλήθη στο συνέδριο της Νουδούλας. Ασφαλώς και δεν υπήρχε περίπτωση να πατήσουμε το πόδι μας στη φιέστα του μνημονιακού αποκόμματος. Αυτό όμως ας το κρατήσουν οι κοπρίτες του Σύριζα, που μιλούσαν για... "συγκυβέρνηση ΝΔ-Χρυσής Αυγής" και σήμερα έβγαζαν λόγους στα κομματόσκυλα της Συγγρού.
http://www.xryshaygh.com

Εθνικό έγκλημα η υποβάθμιση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας

Εθνικό έγκλημα η υποβάθμιση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Το κομματικό κράτος αρχικά απαξίωσε την αμυντική μας βιομηχανία εκμηδενίζοντας την παραγωγή της και δημιουργώντας τεράστια ταμειακά ελλείμματα. Σήμερα, η άθλια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, στοχεύει στην οριστική της διάλυση. Η πράξη αυτή αποτελεί εθνικό έγκλημα. Την ίδια ώρα οι τούρκοι βρίσκονται έτη φωτός μπροστά και παράγουν εξ ολοκλήρου ακόμη και άρματα μάχης 3ης γενιάς (Altay).
Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία δεν είναι ΕΡΤ. Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και η άνθησή της είναι απαραίτητη για την εθνική μας ανεξαρτησία. Σε επίπεδο οικονομικό πρέπει να αποτελέσει ξανά σοβαρό μοχλό ανάπτυξης και να εξασφαλίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας σε νέους Έλληνες.
Εάν οι συνέταιροι στο ξεπούλημα (Σαμαράς-Βενιζέλος) επιθυμούν περικοπές για να ικανοποιήσουν τα ξένα αφεντικά τους, ας κόψουν τους μισθούς των βουλευτών, τις κρατικές χορηγίες στα κόμματα και τα golden-boys του δημοσίου που δεν παράγουν απολύτως τίποτα.
Ακολουθεί η πρόταση της Χρυσής Αυγής για την εξυγίανση και αναγέννηση της αμυντικής μας βιομηχανίας (από το κεφάλαιο «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» του πολιτικού προγράμματος του Λαϊκού Συνδέσμου):
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η σημερινή άθλια κατάσταση της κρατικής Αμυντικής Βιομηχανίας (Α.Β.) με τα μεγάλα ταμειακά ελλείμματα, τις ζημίες και την απαξίωση δείχνει ότι αφενός τα στρατηγικά και επιχειρησιακά σχέδια που εφαρμόστηκαν ήταν ανεπαρκή και αφετέρου ότι η διαχείριση, ο έλεγχος και ο συντονισμός των κρατικών Α.Β. παρά την οικονομική υποστήριξή τους από το κράτος (μετοχοποιήσεις χρεών προς το δημόσιο, εγγυήσεις του δημοσίου, ανάθεση συμβάσεων κ.α.) ήταν λανθασμένη με αποτέλεσμα να αποτύχει ο βασικός στόχος εδραίωσης και ανάπτυξης της εγχώριας Α.Β. πρωτίστως σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι βασικές αιτίες αυτής της κατάστασης είναι γνωστές: έλλειψη ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ, ανικανότητα διοικήσεων, κομματικοποίηση, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια, επίδραση εξωθεσμικών παραγόντων, μη αξιοποίηση του θεσμού των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (Α.Ω.) παρά τα προβλήματα της σχετικής νομοθεσίας, ανύπαρκτη υποστήριξη της Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) και η γενικώς φθίνουσα πορεία της βιομηχανίας στην Ελλάδα είχαν ως αποτέλεσμα την σταδιακή υποβάθμιση της βιομηχανικής υποδομής και κουλτούρας και την απαξίωση της Αμυντικής Βιομηχανίας. Παρά ταύτα η κατάσταση στην Αμυντική Βιομηχανία, αν και εξόχως ανησυχητική μετά τις άστοχες και προδοτικές επιλογές της μνημονιακής συγκυβέρνησης, είναι αναστρέψιμη. Μια χώρα με ισχυρή βιομηχανία και πολύ περισσότερο αμυντική, αποκτά ένα συγκριτικό πλεονέκτημα τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε διπλωματικό - διαπραγματευτικό - αμυντικό. Επιπροσθέτως τα εθνικά θέματα (Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία) και η διεθνής κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο επιβάλουν επιτακτικά την ανάκαμψη της Α.Β. και κυρίως την ανάπτυξή της ώστε να διεκδικήσει μια βαρύνουσα θέση στο ευρωπαϊκό αμυντικό γίγνεσθαι, αλλά κυρίως για να είναι σεβαστή από όλους η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Η επίτευξη του εθνικού στόχου ανάκαμψης και ανάπτυξης της αμυντικής βιομηχανίας προϋποθέτει μεταξύ άλλων:
Ένταξη της Αμυντικής Βιομηχανίας ως δομικό στοιχείο της αμυντικής θωράκισης και της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας στην Στρατηγική Άμυνας
Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Α.Β. με ορίζοντα δεκαπενταετίας με πυρήνα τις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες και την συμμετοχή των ιδιωτικών αμυντικών βιομηχανιών.

ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ: Το εθνικό όραμα αποτελεί παράγοντα ανάπτυξης και προόδου. Συνεπώς ο στρατηγικός σχεδιασμός με γνώμονα το ρεαλιστικό και το εφικτό αλλά χωρίς όραμα δεν αποτελεί βάση για ισχυρή Α.Β.
Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των νευραλγικών Αμυντικών Βιομηχανιών, δηλαδή του πυρήνα της εγχώριας Α.Β., ως επιλογή στρατηγικής σημασίας, εφαρμόζοντας σύγχρονες διαδικασίες διοίκησης σε ένα αυστηρό πλαίσιο ελέγχου συγκεκριμένων και μετρήσιμων στόχων.
Μέρος του ΦΠΑ, με το οποίο θα εξασφαλίζονται ποσά όχι κάτω των 500 εκατ. ευρώ ετησίως, θα κατευθύνεται σε ειδικό λογαριασμό του ΥΕΘΑ αποκλειστικά για την ανάπτυξη των Α.Β. της χώρας και τον οποίο θα διαχειρίζεται το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας. Στον ίδιο λογαριασμό θα ενσωματώνονται και οι ποινικές ρήτρες των συμβάσεων των Α.Β.
Εκσυγχρονισμό και ολική αναδιάρθρωση των νευραλγικών Α.Β. σε νέες βάσεις με καθιέρωση σύγχρονων μεθόδων διοίκησης και κριτηρίων ελέγχου.
Αλλαγή του νομικού πλαισίου για τις προμήθειες αμυντικού υλικού με στόχο την εξασφάλιση των πραγματικών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων και την υποχρεωτική συμμετοχή της εγχώριας Α.Β. σε όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Αναθεώρηση του θεσμού των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (Α.Ω.) με στόχο την σημαντική αύξηση του ποσοστού Εθνικής Προστιθέμενης Αξίας (Ε.Π.Α.) στις συμβάσεις παραγωγής, συμπαραγωγής και συνανάπτυξης με στόχο την απόκτηση τεχνογνωσίας σε τομείς υψηλής τεχνολογίας.
Έγκαιρη ενημέρωση της εγχώριας Α.Β. για τις εξοπλιστικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ενίσχυση της αυτοδύναμης Έρευνας και Ανάπτυξης στον τομέα των αμυντικών τεχνολογιών και αύξηση του ποσοστού του Π/Υ του ΥΕΘΑ που διατίθεται για R&D. Η ανάπτυξη της Α.Β. θα πρέπει να στηρίζεται στην αλματώδη ανάπτυξη του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης με ενδογενείς δυνάμεις υποχρεωτικά, αλλά και μέσω συνεργασιών με προηγμένες τεχνολογικά και επιστημονικά εταιρίες του κλάδου.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΕΑΣ)
(Τα αναφερόμενα για την εταιρία ΕΑΣ, που είναι η μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία, ισχύουν με μικρές τεχνικές διαφοροποιήσεις και για τις υπόλοιπες νευραλγικές αμυντικές βιομηχανίες)
Στο επίπεδο της εταιρίας ΕΑΣ το Στρατηγικό Σχέδιο θα πρέπει να στοχεύει στο τρίπτυχο:
• Εξυγίανση
• Σταθεροποίηση
• Ανάπτυξη
Εξέλιξη της εταιρίας από μια προβληματική εταιρία παραγωγής συμβατικών αμυντικών προϊόντων σε μια κερδοφόρα εταιρία παραγωγής διευρυμένης γκάμας προηγμένων τεχνολογικά προϊόντων, με αιχμή του δόρατος την Έρευνα και Ανάπτυξη, με ισχυρή θέση στο διεθνές περιβάλλον πρέπει να αποτελεί το ΕΘΝΙΚΟ μας ΟΡΑΜΑ.
Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων το Eθνικό Στρατηγικό Σχέδιο πρέπει να είναι δυναμικό, ρεαλιστικό και φιλόδοξο και να περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις:
Παραγγελίες. Πρωταρχική στρατηγική επιλογή πρέπει να είναι η κάλυψη των αναγκών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της εταιρίας στα εξοπλιστικά προγράμματα και στις προμήθειες αμυντικών υλικών των Ε.Δ. Επίσης θα πρέπει να διερευνηθούν νέα πεδία όπως τα ανταλλακτικά και τα αναλώσιμα.
Θα πρέπει να αξιοποιηθούν ταυτοχρόνως οι όποιες δυνατότητες υπάρχουν στην διεθνή αγορά. Η αύξηση των εξαγωγών θα έρθει μέσα από την αναθεώρηση της πολιτικής πωλήσεων, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος κοστολόγησης και την διεύρυνση της γκάμας παραγόμενων προϊόντων με νέα εξελιγμένα, τεχνολογικά προηγμένα και γιατί όχι πρωτότυπα αμυντικά προϊόντα. Προϋπόθεση είναι η άμεση και ραγδαία ανάπτυξη του τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης. Βασική προϋπόθεση για την εκπόνηση αξιόπιστου Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου είναι η γνωστοποίηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις του ύψους των παραγγελιών που προτίθεται να αναθέσει την επόμενη τουλάχιστον 5-ετία. Απαιτείται συνεπώς συμφωνία με την ηγεσία του ΥΕΘΑ ώστε να προωθηθεί το πλαίσιο συνεργασίας ΥΕΘΑ και ΕΑΣ με στόχο την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της εταιρίας στα εξοπλιστικά και στις προμήθειες αμυντικών υλικών των Ε.Δ. και φυσικά στον προσδιορισμό του ύψους των συμβάσεων, ικανό να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανόρθωση και ανάπτυξη της εταιρίας.
Χρηματοοικονομική εξυγίανση. Η πρόθεση της μνημονιακής συγκυβέρνησης είναι να προωθήσει την είσοδο στρατηγικού επενδυτή με πλειοψηφική συμμετοχή. Ιδού ορισμένες λεπτομέρειες αυτής της στρατηγικής του ξεπουλήματος: Ο ιδιώτης στρατηγικός επενδυτής που προφανώς θα είναι ξένος (διότι Έλληνας, γνώστης της αμυντικής βιομηχανίας, δεν υπάρχει):
Θα αναλάβει την αποπληρωμή του χρέους (1,2 δισ. €) που κάποιος άλλος δημιούργησε; Προφανώς ΟΧΙ. Το κόστος αυτό προφανώς θα αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο δηλαδή ο ελληνικός λαός. Θα αναλάβει το κόστος εξορθολογισμού του προσωπικού, την κακή διάρθρωση του οποίου δεν προκάλεσε ο ίδιος; Προφανώς ΟΧΙ. Το κόστος αυτό προφανώς θα αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή ο ελληνικός λαός (μετατάξεις-απολύσεις). Θα αξιοποιήσει τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα του; Προφανώς ΟΧΙ. Υπάρχουν στην περιοχή μας γειτονικά κράτη περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα π.χ. τα ανατολικά κράτη, τα οποία όπως προαναφέραμε (α) είναι πλέον και αυτά μέλη του ΝΑΤΟ (β) διαθέτουν πολύ φτηνό εργατικό κόστος (γ) διαθέτουν τεχνική κουλτούρα ιδιαιτέρως υψηλή (δ) διαθέτουν μια βιομηχανική βάση εν υπνώσει. Είναι προφανές ότι ο ξένος επενδυτής θα επιδιώξει να εξασφαλίσει από το Ελληνικό Δημόσιο (ΥΕΘΑ) παραγγελίες συγκεκριμένης αξίας («προίκα»), με ορίζοντα τουλάχιστον πενταετίας (που επί 8 χρόνια δεν ανατέθηκαν στα ΕΑΣ), οι οποίες με νέα δομή και διάρθρωση της εταιρίας, θα εξασφαλίσουν ενδεχομένως κέρδη και βιωσιμότητα για τα ΕΑΣ, χωρίς όμως καμία εγγύηση για την ανάπτυξη της εταιρίας αλλά κυρίως χωρίς καμία εγγύηση για την εξασφάλιση της αποτρεπτικής ισχύος των Ε.Δ.
ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν μια χώρα σαν την Ελλάδα, με ανοιχτά μέτωπα σχεδόν με όλους τους γείτονες, αφήνει την αρχαιότερη Α.Β. στα χέρια ξένων που προφανώς δεν σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια εταιρία που θα ανταγωνίζεται σε ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον τα συμφέροντα άλλων δικών τους εταιριών. Όταν την διάσωση και την εξυγίανση των ΕΑΣ αναλαμβάνει ουσιαστικά το Ελληνικό Δημόσιο, δεν είναι καθόλου επιβεβλημένο να αναλάβει ιδιώτης επενδυτής την μετέπειτα πορεία των ΕΑΣ με εξασφαλισμένες συμβάσεις από το ΥΕΘΑ, και χωρίς καμία εγγύηση για την ανάπτυξη και μετεξέλιξη τους σε μια ισχυρή και ανθούσα Α.Β. Είναι χρήσιμο να θυμηθούμε την πορεία της ΕΛΒΟ, η οποία όταν αναλώθηκε η «προίκα» που είχε λάβει από το ΥΕΘΑ, παρουσίασε ζημίες. Επίσης, θα πρέπει να επισημανθεί ότι την κύρια ευθύνη για την τραγική κατάσταση και την δυσμενή θέση της εταιρίας έχουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι και οι διορισμένες διοικήσεις των παρηκμασμένων κομμάτων της ψοφοδεούς δεξιάς και αριστεράς.
Συνεπώς η εγγύηση της επιτυχούς πορείας της εταιρίας δεν είναι μόνο η μορφή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος αλλά η πραγματική βούληση της ιδιοκτησίας (Ελληνικό Δημόσιο) για ανάπτυξη της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας ως βασικού πυλώνα της αμυντικής θωράκισης της χώρας, καθώς και τα πρόσωπα που θα επιλέξει η ίδια να στελεχώσουν την διοίκηση. Τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να είναι ικανά, γνώστες της Α.Β. και της αγοράς αμυντικού υλικού, γνώστες των σχετικών ευρωπαϊκών και διεθνών θεσμών, ρεαλιστές αλλά και οραματιστές.
Εάν όλα τα βάρη για την εξυγίανση και ανάπτυξη της εταιρίας θα τα αναλάβει το Ελληνικό Δημόσια (π.χ. αποπληρωμή του χρέους των 1,2 δισ. € που τα ΕΑΣ αδυνατούν να αποπληρώσουν ακόμα και με τα πιο αισιόδοξα σενάρια πωλήσεων) και η εταιρία καθίσταται στοιχειωδώς βιώσιμη, θα πρέπει να αναληφθούν δράσεις που να ελαφρύνουν αυτή την επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου. Τέτοιες δράσεις είναι:
Μεταφορά των μετοχών της ΕΑΣ που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο πραγματικός (και τυπικά) ιδιοκτήτης θα μπορεί να ενισχύει την εταιρία του οικονομικά αλλά και να της αναθέτει δουλειές (συμβάσεις).
Πώληση μη παραγωγικής ακίνητης περιουσίας, η οποία θα χαρακτηριστεί έτσι από ειδική επιτροπή και που εκτιμάται σε περίπου 1 δισ. ευρώ.
Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας μπορεί να γίνει επίσης μέσω ανασχεδιασμού δράσεων όπως για παράδειγμα εγκατάσταση ΑΠΕ (φωτοβολταϊκών ή ανεμογεννητριών) η άλλων δραστηριοτήτων.
Διεκδίκηση αποζημιώσεων από τις «ελλειμματικές» διοικήσεις στο βαθμό που προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον τους μετά από εισαγγελικές έρευνες που θα πρέπει άμεσα να διαταχθούν.
Άλλα μέτρα χρηματοοικονομικής εξυγίανσης είναι:
Μείωση Αποθεμάτων (σήμερα είναι 130 εκατ. ευρώ)
Απαιτήσεις από ΙΡΑΚ (άμεση ρευστοποίηση των 127 εκατ. δολαρίων περίπου)
Εξάλειψη των πρωτογενών ελλειμμάτων.
Παραγωγή
Μεταφορά εγκαταστάσεων εργοστασίου Ελευσίνας, του γωμοτηρίου της Καλυκοποιείας (Υμηττός) και των Φυσιγγίων Κυνηγίου (Υμηττός) στο Εργοστάσιο Λαυρίου ενοποιώντας τις δραστηριότητες γόμωσης, συναρμολόγησης και συσκευασίας όλων των πυρομαχικών.
Κατάργηση του καθεστώτος Ανώνυμης Εταιρίας, θυγατρικής των ΕΑΣ, του εργοστασίου της Μεταλλουργικής Βορείου Ηπείρου (ΜΒΗ) και ένταξή του ως εργοστάσιο του Εμπορικού Τομέα των ΕΑΣ.
Κατάργηση του καθεστώτος ΕΠΕ, θυγατρική των ΕΑΣ, της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης (ΗΜΚ) και ένταξή της ως εργοστάσιο του Εμπορικού Τομέα των ΕΑΣ .
Αναδιοργάνωση γραμμών παραγωγής με στόχο την μείωση του κόστους και βελτίωση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων.
Τεχνολογική αναβάθμιση. Αξιοποίηση και ανάπτυξη του Engineering (σχεδιασμός/μελέτη παραγωγής).
Εξορθολογισμός και αναδιάρθρωση της Οργανωτικής Δομής και του Προσωπικού ώστε να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν όχι μόνο από το πρόγραμμα πωλήσεων αλλά και των αναγκών Έρευνας και Ανάπτυξης.
Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D)
Ένας ισχυρός τομέας Έρευνας και Ανάπτυξης οδηγεί στην κατοχή τεχνογνωσιών αιχμής , βασική προϋπόθεση ισχυροποίησης της θέσης της εταιρίας μας στο εσωτερικό και κυρίως στο εξωτερικό περιβάλλον. Η δραματική κατάσταση στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης επιβάλει διαρθρωτικές αλλαγές, μέτρα αναδιοργάνωσης αλλά και χρηματοδότησης, επιδιώκοντας την αύξηση του ποσοστού κατοχής τεχνογνωσίας στους κυριότερους τομείς της Αμυντικής Τεχνολογίας σύμφωνα με συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους.
Στενότερη συνεργασία των ΕΑΣ με το ΥΕΘΑ
Συμμετοχή των ΕΑΣ στην υλοποίηση και στον σχεδιασμό σε όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν σχέση με την τεχνογνωσία της εταιρίας. Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να επιδιωχθεί η σύναψη μακροπρόθεσμων συμβάσεων παραγωγής ή και συμπαραγωγής με προηγμένες τεχνολογικά εταιρίες του εξωτερικού όταν πρόκειται για προϊόντα αυξημένου τεχνολογικού και γνωστικού ενδιαφέροντος.
Αλλαγή του νομικού πλαισίου για τις προμήθειες αμυντικού υλικού με στόχο την εξασφάλιση των πραγματικών αναγκών, την υποχρεωτική συμμετοχή της εγχώριας Α.Β. στα εξοπλιστικά προγράμματα και στις προμήθειες των Ε.Δ. .
Μέτρα ενίσχυσης της διαφάνειας με πραγματική αξιοποίηση του θεσμού του Εσωτερικού Ελέγχου.
Η διασφάλιση της κερδοφορίας στα αμυντικά προϊόντα παρά τις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης αγοράς, πρέπει να αποτελέσει έναν από τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου για την Α.Β. Σε περίπτωση αποδοχής της άποψης ότι στα προϊόντα της Α.Β. δεν μπορεί να εξασφαλιστεί κερδοφορία (ως θέση ), οι κίνδυνοι για απόκλιση από τους όποιους στόχους θα τεθούν είναι μεγάλοι.
Για τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αμιγώς αμυντικές (Εμπορικός Τομέας) η επιβίωση και κυρίως η ανάπτυξή τους στο ανταγωνιστικό περιβάλλον, που είναι διαφορετικό από αυτό των αμυντικών προϊόντων, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με την ένταξή τους σε μια ανεξάρτητη και ευέλικτη μορφή, στα πρότυπα της εμπορικής αγοράς, και ταυτόχρονη διείσδυση στην αγορά με τα brand name των ΕΑΣ όπως π.χ. των κυνηγετικών φυσιγγίων ΠΥΡΚΑΛ.
http://www.xryshaygh.com

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

«Με μεγάλο πόλεμο προειδοποιεί η Ρωσία για υπεράσπιση του Άσαντ»


Σε ψυχολογικό πόλεμο έχει μεταβληθεί η επερχόμενη διάσκεψη για τη Συρία που έλαβε την ονομασία «Γενεύη-2».
Ξαφνική ήταν η δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν:
«Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν μεγάλο πόλεμο, προκειμένου να αποφευχθεί
η ανατροπή του συριακού καθεστώτος, μέσω της παρέμβασης των εξωτερικών δυνάμεων».
Από την παρέμβαση αυτή υπήρξε η αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα:

«Σοκαρίστηκα βαθύτατα από το διάβημα του Πούτιν», δήλωσε.

Είναι γνωστό ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη συριακή σύγκρουση, ετοιμάζονται για τη διάσκεψη της «Γενεύης -2».

Η υψηλότερη δραστηριότητα παρουσιάζεται από τη Σαουδική Αραβία. Στον ελεγχόμενο Τύπο της χώρας αυτής δημοσιεύονται μηνύματα κατά της Συρίας και έχει μάλιστα προωθήσει σαουδαραβικά άρματα μάχης κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας-Συρίας.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Σαούντ αλ Φαϊζάλ είπε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία «αυτή η γενοκτονία πρέπει να σταματήσει».

Στις 24 Ιουνίου στην εφημερίδα Al-Quds Al-Arabi, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο του Bassam al-Badarin που αναφέρεται στη δυνατότητα της «επιλογής της Υεμένης» για την επίλυση του ζητήματος της Συρίας.

Ποια είναι αυτή: Ένα αναίμακτο πραξικόπημα βάσει του σεναρίου της Υεμένης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα με την περίπτωση αυτή – ενός πραξικοπήματος- ασχολούνται αρκετά δυτικά κράτη.

Ήδη, γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διεισδύσει στη στρατιωτική δομή της Συρίας, μέσω πρακτόρων του Λιβάνου.

Ο al Badarin αναλύοντας την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Συρίας, Walid al-Muallem, εστιάζεται σε δύο βασικά σημεία- την έλλειψη σχεδίων για τη μεταβίβαση της εξουσίας στη Συρία και το συνολικό κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν ο Λίβανος, η Τουρκία και η Ιορδανία, στην περίπτωση ενός ισλαμικού χαλιφάτου στη Συρία.

Δεν πρέπει να λησμονείται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επανέλαβε τα λόγια του μπροστά στους άλλους αρχηγούς κρατών και τόνισε ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ακραία μέτρα «για το καλό και την προστασία των δικαιωμάτων του συριακού λαού για αυτοδιάθεση και του δικαιώματος να επιλέξουν όποιον επιθυμούν και όχι εκείνους που θα επιβάλλουν οι τρομοκρατικές ομάδες από το εξωτερικό», σημειώνει το δημοσίευμα.

--

ΚΟΜΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΝΑ… ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !!



Έχουμε πει πολλές φορές σε τούτη την ιστοσελίδα, ότι δύο είναι τα σενάρια που «παίζουν» για μετά τις εκλογές, μετά τη θεατρική αποχώρηση Κουβέλη από τη συγκυβέρνηση:

(α) αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και μπουν στη βουλή τα κόμματα των Καμμένου και Κουβέλη, να γίνει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- κόμματος Καμμένου και κόμματος Κουβέλη. Κι αν δε βγαίνουν τα… κουκιά, να επιστρατευτούν και οι σταλινικοί του ΚΚΕ.
(β) όποιος από τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος, αν δε μπουν στη βουλή οι Καμμένος και Κουβέλης, να γίνει ο «μεγάλος συνασπισμός» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αν υπάρχει μέχρι τότε ΠΑΣΟΚ, θα μπει κι αυτό ως… τσόντα.
Και να που αρχίζουμε να επιβεβαιωνόμαστε! Πιο συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Καμμένου, Βασίλης Καπερνάρος –ο οποίος είναι έμπειρος και μορφωμένος άνθρωπος, άρα ξέρει πολύ καλά τι λέει- ερωτηθείς εάν θα συμμετείχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε μια κυβέρνηση συνεργασίας από το “Radio Marconi 96,1 F.M.” του Βόλου, δήλωσε τα εξής:
«Τι θα πει ΔΗΜΑΡ; Τι θα πει ιδεολογία, τι θα πει χρώματα, τι θα πει Αριστερά , Δεξιά, Κεντρoαριστερά, σέντερ μπακ, σέντερ φορ; Θα στρογγυλέψουν τις ιδεολογίες τους και αυτά που νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλουν. Είναι θέμα εθνικής σωτηρίας. Εδώ είναι να σώσουμε το μέλλον των παιδιών μας. Ιδεολογίες και χρωματισμούς θα κοιτάξουμε; Εμείς θα συνεργαστούμε και με τον διάβολο προκειμένου να σώσουμε την πατρίδα μας».
Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι συνεργάζονται, άρα εφόσον συνεργάζονται και με την ΔΗΜΑΡ «δένει το γλυκό» του σεναρίου (α).
Επειδή, όμως, απ’ αυτή την ξεκάθαρη δήλωση δημιουργήθηκαν κακές εντυπώσεις στον κόσμο, παρενέβη –μέσω Twitterβεβαίως- ο πρόεδρος Πάνος, ο οποίος αφού θεώρησε ότι… παρερμηνεύτηκε η δήλωση του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, απέκλεισε συνύπαρξη με την… Ρεπούση:
«Επειδή βλέπω να παραποιούν συνέντευξη του Β.Καπερνάρου, ξεκαθαρίζω δημόσια ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με την Ρεπούση δεν συνυπάρχουμε ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟΙ».
Για να μη μας δουλεύει, λοιπόν, ο πρόεδρος Πάνος, έχουμε να παρατηρήσουμε τα κάτωθι:
1ον) Είναι συνήθης πρακτική των πολιτικάντηδων να κάνουν βαρύγδουπες εξαγγελίες, τις οποίες… ξεχνούν αργότερα. Μην πάτε μακριά, κι ο Αντωνάκης έλεγε κάποτε πως δε θα ξαναγυρίσει στη ΝΔ ούτε κι αν τον κάνουν αρχηγό, πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί ποτέ με το ΠΑΣΟΚ κ.τ.λ.

http://ethnikismos.net

ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ:«ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΤΟΥ 4% ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΒΗΜΑ ΣΤΟ 10 – 15% ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»;

spanoydakis
"Δεν θεωρώ ότι πια έχουμε πραγματική Δημοκρατία. Σε ποιά δημοκρατία θα ήταν αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, ο αρχηγός ενός κόμματος τού 4-5 % και θα διόριζε και υπουργούς", γράφει χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Σπανουδάκης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Ο γνωστός συνθέτης με ανάρτηση που φέρει τον τίτλο "Άλλα δυο λόγια", τοποθετείται σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, σχολιάζει τους χαρακτηρισμούς που του έχουν αποδοθεί στο παρελθόν και κατακεραυνώνει τη διαπλοκή σε Βουλή και Media. Μεταξύ άλλων, εκφράζει την απογοήτευση του για το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.
Αναλυτικά όπως ακριβώς έγραψε στην προσωπική του σελίδα:
"Άλλα δυο λόγια...
Με όσο πιο απλά λόγια μπορώ, θα απαντήσω σε όσους με ρωτάτε περί πολιτικής, δημοκρατίας, πολιτισμού και πια η σημερινή στάση-θέση μου.
Αρχίζω με τα αρνητικά. Ουδέποτε υπήρξα, σοσιαλιστής, αριστερός, προοδευτικός καί τα τοιαύτα. Στην πραγματικότητα από το 74' πού γύρισα στην Ελλάδα, αυτοί ακριβώς ήταν και είναι ακόμη, που με πολέμησαν με λύσσα. Και βέβαια, όχι μόνον εμένα. Και πολλούς άλλους, πού ή εξαφανίστηκαν, ή τελικά συμβιβάστηκαν.
Στον τομέα τού "πολιτισμού" τελικά, βρίσκονται οι πιο εμπαθείς και διαπλεκόμενοι, άνθρωποι. Αν κάποτε άνοιγε ο φάκελος πολιτισμός, χορηγίες, διαπλοκή, φακελάκια, ημέτεροι κλπ, θα έκανε την λίστα Λαγκάρντ ή όποια άλλη, να ωχριά. Γιατί εδώ πρόκειται υποτίθεται, για "πνευματικούς "ανθρώπους. Ίσως κάποτε γράψω, για όσα με τα μάτια μου είδα και έπαθα, από ανθρώπους πού την ταυτότητα τους, σάς έδωσα παραπάνω.
Αλλά μάλλον βαριέμαι, γιατί έχω έργο να κάνω και γιατί τις πληγές μου και τις κακίες, τις ακουμπάω με αγάπη πάντα, στα χέρια του Θεού.
Εκείνος και ξέρει και μπορεί, Εγώ πάλι, όχι.
Δεν γράφω μουσική, μόνο για να με ακούτε. Γράφω κυρίως, για το μετά. Για τα παιδιά σας, όταν είναι η ώρα τους, για τα εγγόνια σας κλπ
Για τότε, πού το πραγματικά αληθινό, θα λάμψει και το ψεύτικο, θα πάει στην φυσική του θέση. Την οριστική λήθη.
Όταν οι σημερινοί συνθέτες, τραγουδιστές και οι δημοσιογράφοι υπερασπιστές τους, δεν θα υπάρχουν πια, να ελέγχουν ασφυκτικά, τα καλλιτεχνικά πράγματα.
Σέβομαι για να αναφέρω μόνον λίγους, τον Σεφέρη, τον Ελύτη, την Λαμπέτη, τον Χορν και βέβαια τον Χατζιδάκη και τον Παπαθανασίου. Όχι μόνο για το έργο τους, αλλά και για την στάση τους.
Δεν θεωρώ ότι πια έχουμε πραγματική Δημοκρατία. Σε ποιά δημοκρατία θα ήταν αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως, ο αρχηγός ενός κόμματος τού 4-5 % και θα διόριζε και υπουργούς. Και σε ποιά δημοκρατία, ένα κόμμα τού 10-15%, δεν "δικαιούται δια να ομιλεί" και υβρίζεται καθημερινά από όλους, χωρίς να τού δίνεται βήμα, να απαντήσει. Συμφωνείς η όχι μαζί του.
Ποιά δημοκρατία το διδάσκει αυτό; Απαντήστε μου συνταγματολόγοι και λοιποί προοδευτικοί ιστορικοί.
Δεν θεωρώ επίσης, ότι έχουμε πια κόμματα. Κομμάτια διεφθαρμένων Ελλήνων, ναι. Απίστευτους αριβίστες, σκληρούς και αυστηρούς (με τούς άλλους πάντα, ποτέ με τον εαυτό τους) πολιτικούς, ναι. Διαπλοκή άρρωστη πού υγειώς όμως, ελέγχει και μεγαλουργεί ακόμα και επί όλων των κυβερνήσεων, ναι. Γερμανούς και άλλους ξένους πού μάς διατάζουν, μάς υποτιμούν και μας καταστρέφουν, ναι. Ποιός όμως τούς δίνει, το κλειδί της πόλης; Οι πολιτικοί μας, και μάλιστα, εν ονόματι μας. Είναι αλήθεια βέβαια ότι πια, η πλειονότητα των Ελλήνων, είναι πάσχουσα.
Δεν είναι η φτώχεια, το μόνο, κακό πού μάς βρήκε. Άλλωστε ούτε φτωχοί, ούτε αμόρφωτοι, ήσαν και είναι όσοι κατέστρεψαν την Ελλάδα. Πλουσιότατοι και μορφωμένοι, όλοι τους.
Το ότι είμαι κομμένος, αποκλεισμένος και τα τοιαύτα είναι ψέματα.
Εγώ, ονομαστικά και όταν κανείς δεν τολμούσε να μιλήσει, απέκλεισα και έκανα εχθρούς μου, το όλον Πασόκ, τους Σημίτη, Παπανδρέου και Βενιζέλο, μιλώντας καθαρά, ονομαστικά και ανοιχτά, εναντίον τους. Εξ' ίσου καθαρά, μίλησα για το αίσχος Λαμπράκη και Μεγάρου, αλλά και Μπόμπολα και Mega.
Επίσης για την απίστευτη διαπλοκή και έλεγχο πού ασκούν τα αριστερά-σοσιαλιστικά κόμματα στον "πολιτισμό" μας. Ξέρετε πολλούς καλλιτέχνες, πανεπιστημιακούς και άλλους πού να μην κλείνουν το ρήμα αριστερός, προοδευτικός κλπ, σε όλους τούς τόνους και τις υποκλίσεις;
Όλα όσα ανωτέρω είπα, τι με κάνουν; δεξιό, φασίστα, βασιλικό, χουντικό; Αυτά είναι μερικά μόνον, από τα ονόματα που κατά καιρούς, μου αποδώσαν.
Ακούστε λοιπόν κι' αυτό. Το "δεξιό" κόμμα της ΝΔ, είναι για μένα το πιο αποκρουστικό. Δεν υπάρχουν πιο πολιτιστικά και πολιτικά, δειλοί άνθρωποι. Θαυμάζουν και υποστηρίζουν ότι τους φτύνει και ταλαιπωρούν και περιθωριοποιούν, ότι τούς βοηθάει, η τούς βλέπει με αγάπη.
Έχουν το σύνδρομο, της πόρνης. Θέλουν δυστυχώς, τον νταβατζή τους. Και τον βρήκαν επιτέλους, στο πρόσωπο του Βενιζέλου, της Γεννηματά και των υπολοίπων "μαυρισμένων" προσφάτως από τούς Έλληνες, πολιτικών. Εύχομαι σε όλους τους, καλές εισπράξεις, καλή διαπλοκή, καλά ψέματα προς όλους τούς Έλληνες καί καλές και βαθύτατες υποκλίσεις, προς τούς ξένους.
Να επιτέλους και μια ευχή προς πολιτικούς, πού έχω την υποψία πώς θα πιάσει! Ελπίζω, τα όσα σας είπα, να απάντησαν, στις περισσότερες ερωτήσεις σας. Αν συμφωνείτε μαζί μου, να' ναι ευλογημένο, αν διαφωνείτε, να' ναι ακόμη πιο ευλογημένο!
- Έχω και μία επισήμανση, προς τους πολιτικάντηδες που κατακλύζουν τα κανάλια και τούς δημοσιογράφους, πού εντολοδόχοι της εκάστοτε διαπλοκής τους, τους καλούν, για να τούς φέρουν δήθεν με τις παιδαριώδεις και προσυνεννοημένες ερωτήσεις τους, σε δύσκολη θέση, Όχι καλοί μου κύριοι. Πολιτική, δεν είναι, η τέχνη τού εφικτού. Είναι αντιθέτως, η τέχνη τού ανέφικτου!
Μην ακυρώνετε με τα μυαλά σας πού δεν χωρούν την καθαρή σκέψη, όσα η χώρα αυτή, με θυσίες, παλληκάρια και αίμα, αιώνες τώρα, απέδειξε. Αν εσείς δεν έχετε τα απαιτούμενα "μπίπ", κάντε ενός λεπτού σιγή, για την σημερινή, κατάντια σας".
http://www.makeleio.gr

Ο φίλος των μασόνων Δένδιας προσκύνησε και το σιωνιστικό λόμπι - Φωτορεπορτάζ

Ο φίλος των μασόνων Δένδιας προσκύνησε και το σιωνιστικό λόμπι - Φωτορεπορτάζ
Η Χρυσή Αυγή είχε αποκαλύψει στον ΣΚΑΪ τον πόλεμο του συστήματος Δένδια κατά του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Ο Δένδιας είχε απαντήσει στις αποκαλύψεις και δεν αρνήθηκε ότι είναι δικηγόρος των Ρότσιλντ και άνθρωπος των Εβραίων, ενώ για τις σχέσεις του με την μασονία αρκέστηκε να δηλώσει ότι έχει ‘’αρκετούς φίλους τέκτονες, καθώς στην Κέρκυρα ο τεκτονισμός έχει μεγάλη παράδοση. Αλλά ο ίδιος δεν είναι τέκτονας”.

Τότε όλο το σύστημα της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ είχε πέσει πάνω στην Χρυσή Αυγή.. Τώρα τι έχουν να μας πουν;

Ο Δένδιας το οποίο τον μόνο που τον απασχολεί νυχθημερόν είναι η εξάλειψη ή έστω ο περιορισμός της επιρροής της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία έστειλε μήνυμα κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού μαζί με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, στην εβραϊκή συναγωγή. Είχε προηγηθεί συνάντηση των δύο ανδρών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.


Στις δηλώσεις του ο υπουργός Προ-πο πρόσθεσε ότι το ελληνικό κράτος και η ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα δεν έχουν κανένα περιθώριο ανοχής απέναντι στον ρατσισμό και στον αντισημιτισμό.


Ο άνθρωπος στον οποίο έχει ανατεθεί το έργο της προστασίας των Ελλήνων πολιτών και της διαφύλαξης του νόμου και της τάξης φαίνεται ξεκάθαρα πως εξυπηρετεί άλλους σκοπούς.
http://www.xryshaygh.com

Παρέμβαση Χρυσής Αυγής σε λαϊκή αγορά για τους ρατσιστικούς ελέγχους του Υπ. Εμπορίου

Την Τετάρτη κλιμάκιο Συναγωνιστών με επικεφαλής τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκο Μίχο και Ηλία Παναγιώταρο επισκέφθηκαν την λαϊκή αγορά του Κολωνού. Οι Συναγωνιστές έγιναν δέκτες σωρείας καταγγελιών για τα πρόστιμα που μοιράζει αφειδώς το υπουργείο εμπορίου σε Έλληνες πωλητές λαϊκών αγορών. Κατά την αποχώρησή τους μάλιστα έγιναν αυτόπτες μάρτυρες σε έναν έλεγχο από προκλητικό υπάλληλο του υπουργείου ο οποίος έγραφε μπροστά στα μάτια των Συναγωνιστών μόνο τους Έλληνες αφήνοντας τους αλλοδαπούς να αλωνίζουν. Οι Έλληνες πωλητές, αφού δέχθηκαν τον έλεγχο τον είπαν να κάνει το ίδιο και στους πάγκους των αλλοδαπών. Φυσικά δεν έκανε ποτέ κάτι τέτοιο και όταν του ζητήθηκε ο λόγος για τις διακρίσεις που κάνει κατά την τέλεση της εργασίας του άρχισε την γνωστή αριστερίστικη μπουρδολογία μη κρύβοντας τα πολιτικά του πιστεύω, δήλωσε μέλος μιας κομμουνιστικής συνιστώσας (μλ-κκε-μλ) και την υπερηφάνειά του για το έργο που επιτελεί!
Με το τέλος του συχνού περιστατικού, βάσει των πωλητών, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με αρκετούς Έλληνες πωλητές πήγαν άμεσα στο υπουργείο Εμπορίου για να συνομιλήσουν με κάποιον αρμόδιο. Στο ισόγειο του υπουργείου μάλιστα υπήρξε και μια συνάντηση με τον συγκεκριμένο ελεγκτή, ο οποίος συνέχισε την προκλητική του στάση ειρωνευόμενος τους πωλητές για την επικείμενη διαμαρτυρία τους. Οι συναγωνιστές συναντήθηκαν με τον υπεύθυνο του τμήματος ελέγχων και ανέφεραν λεπτομερώς τα γεγονότα που διεξήχθησαν στην λαϊκή του Κολωνού. Κατά την συζήτηση που είχαν ο αρμόδιος διευθυντής δέχθηκε ότι δεν είναι σωστό αυτό που έκανε ο υπάλληλος, να εφαρμόζει πολιτική τακτική εκμεταλλευόμενος την θέση εργασίας του, όμως δεν κάλεσε τον επίορκο υπάλληλο να απολογηθεί ούτε του έγιναν οι προβλεπόμενες συστάσεις.
Την ίδια μέρα αμέσως μετά την παρέμβαση στην λαϊκή αγορά και το υπουργείο εμπορίου η Χρυσή Αυγή έφερε το θέμα στην βουλή στην συζήτηση νομοσχεδίου για το υπουργείο οικονομικών όπου ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος στην ομιλία του απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μ.Βορίδη αναφέρθηκε για φαινόμενο των στοχευμένων ελέγχων μόνο σε Έλληνες από τους υπαλλήλους του υπουργείου εμπορίου.
Η κίνησης της Χρυσής Αυγής εντός και εκτός βουλής προκάλεσε αντιδράσεις και η απάντηση ήρθε από το Πασόκ(!). Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο «τομέας των ανθρώπινων δικαιωμάτων» αναφέρει ότι «η Χρυσή Αυγή δήθεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ελλήνων» και μιλάει για εισβολή(!) στα γραφεία του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών για να διαμαρτυρηθούν για την δήθεν διακριτική μεταχείριση υπέρ των μεταναστών στις λαϊκές αγορές ισχυριζόμενοι ότι επιβάλλονται πρόστιμα μόνο σε Έλληνες και καταλήγει καλώντας τους πολίτες να μην πιστεύουν την Χρυσή Αυγή! Δυστυχώς για αυτούς ο Ελληνικός λαός έχει πάψει να τους πιστεύει και τους έστειλε στο 3%! Βέβαια η ΝΔ με την νέα συγκυβέρνηση προσπαθεί να αναστήσει τα πολιτικά ζόμπι του Πασόκ μήπως και μπορέσουν από κοινού να αντιμετωπίσουν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα!
Η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που συμπαραστέκεται στον τίμιο αγώνα των Ελλήνων βιοπαλαιστών και ζητά να πάψει επιτέλους η κατάσταση ανομίας και η κάλυψη που παρέχεται στους λαθρομετανάστες.
http://www.xryshaygh.com

Οι “απελευθερωτές” Ισλαμιστές έσφαξαν και αποκεφάλισαν χριστιανό ιερέα στη Συρία


Ακόμη ένα βίντεο, δείγμα της απίστευτης ισλαμικής κτηνωδίας κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, όπου ισλαμιστές αντάρτες του υποστηριζόμενου από Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση, FSA, σφάζουν και αποκεφαλίζουν ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ένα ρασοφόρο χριστιανό (Αποφεύγουμε να παραθέσουμε φωτογραφίες και το βίντεο από την σφαγή λόγω των απίστευτης αγριότητας σκηνών βίας).
Εκείνοι οι οποίοι λαμβάνουν την υλικοτεχνική υποστήριξη της πολιτισμένης Δύσης, προκειμένου να ρίξουν τον Πρόεδρο της Συρίας Άσαντ και το καθεστώς του, επιδίδονται στην ανθρωποσφαγή και στους αποκεφαλισμούς δημοσία θέα, εν μέσω επευφημιών των συγκεντρωμένων υπανθρώπων, οι οποίοι κραυγάζουν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Η δημοσιοποίηση του βίντεο, εντείνει ακόμη περισσότερο την ανησυχία και την αγωνία για την τύχη των δυο χριστιανών επισκόπων, οι οποίοι απήχθησαν από τους ισλαμιστές αντάρτες, δίχως να έχουν μέχρι σήμερα υπάρξει ενδείξεις για την τύχη τους.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία ανθρωπιστικών οργανώσεων που βρίσκονται στη Συρία, η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού της Συρίας, στηρίζει τον Πρόεδρο Άσαντ, νιώθοντας οργή και αγανάκτηση για τις απάνθρωπες και φρικτές πρακτικές των ισλαμιστών που πλαισιώνουν την συριακή αντιπολίτευση και τον FSA, το στρατό των ισλαμιστών σφαγέων.
Μόλις πρόσφατα, βίντεο που κυκλοφόρησε έδειχνε άνδρα των δυνάμεων του FSA να τρώει την καρδιά νεκρού Σύρου στρατιώτη, πιστού στον Άσαντ, γεγονός που είχε προκαλέσει την οργή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος και κάλεσε τη Δύση, να μην εξοπλίσει στρατιωτικά τους ανθρωποφάγους! Παρά ταύτα, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ε.Ε. επιμένουν στην απαίτησή τους για την απομάκρυνση από την εξουσία της Συρίας, του Μπασάρ Αλ Άσαντ, εκδηλώνοντας την σαφή πρόθεση να ενισχύσουν και στρατιωτικά το στρατό των ισλαμιστών δολοφόνων.
Η πλειοψηφία των ανδρών του FSA, αποτελείται από ισλαμιστές μισθοφόρους, ακόμη και κατάδικους κρατών όπως η Σαουδική Αραβία, τα οποία κράτη έδωσαν στους βαρυποινίτες την ελευθερία τους, υπό την προυπόθεση να πολεμήσουν στη Συρία, ενάντια στο Καθεστώς του Άσαντ. Κι όλα αυτά, στο όνομα της δήθεν δημοκρατίας, την οποία σχεδιάζουν οι σιωνιστικοί εγκέφαλοι των ΗΠΑ για την επόμενη μέρα στη Συρία.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Δ. Αβραμόπουλος και κατ’ επέκταση η ελληνική κυβέρνηση, είχε τοποθετηθεί σαφώς υπέρ του αγώνα των ισλαμιστών φονιάδων και βαρβάρων, για την «εγκαθίδρυση της δημοκρατίας» στη Συρία. Ποια δημοκρατία; Αυτή των σφαγών, κυρίως Χριστιανών, και των δημόσιων αποκεφαλισμών. Είναι βέβαιο, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη και δικαιωμένη για τις πολιτικές της επιλογές. Ο Ελληνικός Λαός, υπό την απειλή εκατοντάδων χιλιάδων φανατικών ισλαμιστών στην ελληνική επικράτεια με την ανοχή των κομμάτων της αντεθνικής Αριστεράς και της πατριδοκάπηλης Δεξιάς, θα κάνει τις δικές του, παραμένοντας πιστός στις αρχές του Ελληνικού Πολιτισμού, έναντι της στυγνής ισλαμικής βαρβαρότητας.
http://www.xryshaygh.com