Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Οι υποτακτικοί του μνημονίου παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων με διαδικασίες εξπρές!

Οι υποτακτικοί του μνημονίου παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων με διαδικασίες εξπρές!
Με την διαδικασία του κατεπείγοντος κατατίθεται αύριο προς ψήφιση στην Βουλή ο νόμος για τους πλειστηριασμούς ακινήτων και την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ύστερα από μήνες διαβουλεύσεων μεταξύ των βουλευτών και των στελεχών της συγκυβέρνησης του μνημονίου, ο νόμος έρχεται προς ψήφιση.
Ας δούμε, όμως, εν τάχει τι προβλέπει ο νόμος που πρόκειται να ψηφίσουν οι εθνοπατέρες με τις επενδύσεις και τα εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες. Όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ ο νόμος προστατεύει την πρώτη κατοικία, θέτοντας όμως κάποιες βασικές προϋποθέσεις για να το πράξει αυτό.
Πρώτα απ' όλα αυτό αφορά κατοικίες με αντικειμενική αξία 160.000 ευρώ και κάτω. Όμως θυμίζουμε ότι από το 2007 οι κυβερνήσεις αρνούνται πεισματικά να αναθεωρήσουν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων παρά την κατά 40% - τουλάχιστον - διαφορά ανάμεσα στις αντικειμενικές και πραγματικές αξίες των ακινήτων. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με υπολογισμούς ένα διαμέρισμα πρώτου ορόφου, δεκαπενταετίας, 100 τ.μ. στον Χολαργό δεν θα προστατεύεται πλέον. Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι του μέσου Έλληνα πολίτη δεν θα έχει καμία προστασία, αλλά θα παραδίδεται άμεσα στις τράπεζες για πλειστηριασμό.
Θα πει, βεβαίως, κάποιος ότι από κάπου θα πρέπει να ξεκινάει να μην προστατεύει ο νόμος. Ας δούμε, όμως, και την συνέχεια για να πειστούμε πρώτον για τους κακούς σκοπούς της συγκυβερνήσεως του μνημονίου και δεύτερον για το ποια συμφέροντα αυτή εξυπηρετεί. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι έχουμε όχι το προαναφερθέν διαμέρισμα, αλλά μία οποιαδήποτε κατοικία που θεωρητικά έχει αντικειμενική αξία μικρότερη από 160.000 ευρώ και εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου.
Για αυτούς ορίζει ο νόμος ότι θα πρέπει να καταβάλλουν μία ελάχιστη μηνιαία δόση προς τις τράπεζες, προκειμένου να θεωρηθούν «συνεργάσιμοι οφειλέτες» και να συνεχίζουν να χαίρουν της προστασίας του νόμου. Όμως τι γίνεται με αυτούς που η κυβέρνηση τους άφησε χωρίς κανένα πόρο και διαμένουν σε σπίτι παλιό και διαλυμένο; Η συγκυβέρνηση θα τους πάρει ακόμα και αυτό το υποτυπώδες κεραμίδι και θα το δώσει στις τράπεζες. Τι συμβαίνει με τους συνταξιούχους που ξοδεύουν το σύνολο της σύνταξης τους στα φάρμακα, οι οποίοι σημειωτέον είναι πάμπολλοι; Η συγκυβέρνηση θα τους βάλει να διαλέξουν ανάμεσα στα σπίτια και τα φάρμακα τους, θέτοντας ευθέως και στις δύο περιπτώσεις σε κίνδυνο την ζωή τους.
Και για ποιο λόγο θα διακινδυνεύσουν την ζωή τους οι Έλληνες πολίτες; Μα φυσικά για τις τράπεζες που έχουν ήδη εισπράξει δισεκατομμύρια για την ανακεφαλαιοποίηση τους. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως μιλάμε για την κυβέρνηση που κόπτεται για την «βιωσιμότητα» των καναλιών, αλλά οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία τους Έλληνες.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: