Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Τροχοπέδη στα σχέδια των αμερικανοσιωνιστών στην Ουκρανία

Τροχοπέδη στα σχέδια των αμερικανοσιωνιστών στην Ουκρανία
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ουκρανού πρωθυπουργού Γιανουκόβιτς στην Μόσχα υπεγράφη συμφωνία για την δανειοδότηση της χώρας αυτής με 15 δισ. ευρώ και επιπλέον για σημαντική μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που διατίθεται από την Ρωσία στην Ουκρανία, πιο συγκεκριμένα από 400 δολάρια το φυσικό αέριο θα πωλείται πλέον στην Ουκρανία προς 268,5 δολάρια ανά 1000 κυβικά μέτρα. Ο Γιανουκόβιτς μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε: «Θα το πω ξεκάθαρα. Αυτή η συμφωνία δεν θα είχε επιτευχθεί με τόση ταχύτητα εάν δεν υπήρχε η πολιτική βούληση του προέδρου Πούτιν».
Η συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας για το δάνειο και την τιμή του φυσικού αερίου αποτελεί μια αποτυχία και μια οπισθοδρόμηση στα σχέδια της Ουάσιγκτον και της ΕΕ, που τον τελευταίο καιρό προσπαθούσαν μανιωδώς και επιθετικώς να επεκτείνουν την επιρροή τους στην Ουκρανία εις βάρος βέβαια των γεωπολιτικών συμφερόντων της Ρωσίας.
Μόλις ανακοινώθηκε η συμφωνία μερικές χιλιάδες διαδηλωτές μαζεύτηκαν στο Κίεβο κατηγορώντας τον Γιανουκόβιτς ότι συμπλέει με την Ρωσία μετά και από την πρόσφατη άρνηση της κυβέρνησής του να ενταχθεί η χώρα στην ΕΕ. Ο ηγέτης των διαδηλωτών Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας και εκατομμυριούχος, μιλώντας στους διαμαρτυρόμενους είπε: «Η μόνη διέξοδος για την χώρα είναι οι πρόωρες εκλογές». Άλλοι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «ο Γιανουκόβιτς πρόδωσε την Ουκρανία» ή «ο Γιανουκόβιτς θέλει να μας σκλαβώσει στην Μόσχα».
Οι διαδηλωτές του Κιέβου που υποστηρίζουν την ένταξη στην ΕΕ υποκινούνται, εν γνώσει τους ή μη, από διάφορες ΜΚΟ και από τις κυβερνήσεις κυρίως των ΗΠΑ και της Γερμανίας, που προσπαθούν να αποτρέψουν την μελλοντική συμφωνία Τελωνειακής Ένωσης της Ουκρανίας με την Ρωσία, την Λευκορωσία και το Καζακστάν ( πολύ σύντομα σε αυτή την Τελωνειακή Ένωση θα προσχωρήσει και η Αρμενία). Με βάση αυτή την Τελωνειακή Ένωση η Ρωσία στοχεύει στην δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης, που θα καλύπτει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό την επικράτεια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η Μόσχα θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο την δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης ως ένα μέσο για να διατηρήσει την επιρροή της στα κράτη με τα οποία συνορεύει και για να απομακρύνει και να αποδυναμώσει έτσι τα διαρκή επιθετικά σχέδια των Αμερικανοσιωνιστών για γεωπολιτική περικύκλωσή της.
Ο Πούτιν μετά την συμφωνία για το δάνειο και την τιμή του φυσικού αερίου δήλωσε: «Η Ουκρανία είναι στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος με την πλήρη έννοια αυτών των λέξεων. Θέλω να εφιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι αυτή η βοήθεια προς την Ουκρανία δεν είναι συνδεδεμένη με οποιουσδήποτε όρους».
Η αναγγελία της συμφωνίας έγινε σε μια χρονική περίοδο όξυνσης των γεωπολιτικών και στρατιωτικών εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε πρόσφατα την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iskander (SS- 26 Stone κατά ΝΑΤΟ) στο Kaliningrad, στα σύνορα με την Πολωνία, ακριβώς απέναντι από τους αμερικανικούς βαλλιστικούς πυραύλους που έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος αυτής της χώρας.
Η Γερμανία και οι ΗΠΑ που ήθελαν πάση θυσία να ενταχθεί η Ουκρανία στην ΕΕ δεν σκόπευαν παρά να εγκαθιδρύσουν και σε αυτή την χώρα το ίδιο τραπεζικό σύστημα εκμετάλλευσης των πόρων αυτής της χώρας, όπως ακριβώς έπραξαν και με την Ελλάδα και άλλες αδύναμες οικονομικά χώρες της ΕΕ, και να οδηγήσουν την χώρα αυτή στην πλήρη οικονομική και πολιτική υποδούλωση.
Τα γεγονότα στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία πρόσφερε χείρα βοηθείας στον ουκρανικό λαό, και τα πρόσφατα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Ρωσία με τον πολεμικό της στόλο ουσιαστικά ακύρωσε την εισβολή των ΗΠΑ στην Συρία, υπογραμμίζουν την διάθεση της Μόσχας να υπερασπιστεί τα γεωπολιτικά της συμφέροντα και τους συμμάχους της.
Γ.Λ.    
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: