Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το ΕΛΙΑΜΕΠ ανοίγει την κερκόπορτα στους τούρκους στη Θράκη!

Το ΕΛΙΑΜΕΠ ανοίγει την κερκόπορτα στους τούρκους στη Θράκη!
Το περιβόητο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), οργάνωσε στην Κομοτηνή το διήμερο 22-23/11, σε συνεργασία με το «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης των Παίδων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Θράκη» συνέδριο με θέμα «Η Συνθήκη της Λωζάνης 90 χρόνια μετά: Οι μειονοτικές ρυθμίσεις». Το συνέδριο, όπως ήταν αναμενόμενο, εξελίχθηκε σε πανηγυρική έκφραση των θέσεων της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και των διεκδικήσεων έναντι του ελληνικού κράτους.
Σημαντικό ρόλο σ' αυτή την υπόθεση διαδραμάτισαν οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο βουλευτής του Σύριζα Αϊχάν Καραγιουσούφ, και οι γνωστές από τις παλαιότερες ανθελληνικές τους θέσεις Θ. Δραγώνα και Άννα Φραγκουδάκη. Ενδεικτικό της προδιάθεσης των διοργανωτών το γεγονός πως δεν μπήκαν καν στο κόπο να προσκαλέσουν στο συνέδριο εκπρόσωπο των Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών ή των Ιμβρίων. Ως εκ τούτου, ήταν προδιαγεγραμμένη η πορεία του συνεδρίου, το οποίο αναλώθηκε στην αποδοχή των τουρκικών αιτιάσεων σχετικά με το ζήτημα.
Σύμφωνα λοιπόν με τους τουρκόφρονες και Τούρκους συμμετέχοντες, η Ελλάδα καταπατά τη συνθήκη της Λωζάνης και ως «ατράνταχτο» στοιχείο αυτής της θέσης, προέβαλαν τον ισχυρισμό πως από 80.000 μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας το 1923, σήμερα είναι μόνο 150.000 (όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν) αντί για περισσότερους από 200.000! Συμπερασματικά δηλαδή, η Ελλάδα καταπιέζει την μουσουλμανική μειονότητα, όπως ακριβώς ισχυρίζεται η προπαγάνδα της Άγκυρας και το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών.
Ούτε λόγος βεβαίως για το γεγονός πως η ελληνική μειονότητα σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο αριθμούσε το έτος υπογραφής της Συνθήκης(1923) 120.000 άτομα, ενώ σήμερα κατόπιν σκληρότατων και απάνθρωπων διώξεων ίσα που αγγίζει τους 2.000. Παρά ταύτα, το ΕΛΙΑΜΕΠ των Λουκά Τσούκαλη, Θάνου Βερέμη, Αλέξη Παπαχελά, προωθεί επί της ουσίας την επιθετική τουρκική εξωτερική πολιτική, στρεφόμενο κατά των εθνικών μας συμφερόντων.
Η μεταβολή ή κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης είναι αίτημα και επιδίωξη της νεοοθωμανικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, με πρωτεργάτη τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο κίβδηλος λοιπόν «ανθρωπισμός» των στελεχών του ΕΛΙΑΜΕΠ και των εκλεκτών του προσκεκλημένων και συνεργατών, δεν είναι παρά ο μανδύας υπό του οποίου συγκεκριμένοι κύκλοι στην Ελλάδα επιχειρούν να προβάλλουν και να δώσουν υπόσταση στις τουρκικές αιτιάσεις.
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, οι ίδιοι κύκλοι που προωθούν την εθνική αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης επιχειρούν διείσδυση και στα ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, όχι όμως δίχως σκοπιμότητα: στόχος τους είναι η ανάδειξη των τουρκικών θέσεων, η υιοθέτηση των οποίων αποτελεί κατά τους ίδιους ένδειξη πολιτισμού, δημοκρατίας και σεβασμού. Οι σύγχρονοι «σοφοί» της μεταπολίτευσης βέβαια, καθ' ότι αδυνατούν να δικαιολογήσουν τις τουρκικές θηριωδίες στο βάθος του τελευταίου αιώνα, επιχειρούν δολίως να τις αποκρύψουν. Η ιστορία όμως, δεν διαγράφεται με ασύστολα ψεύδη και διεθνιστικά ιδεολογικά συμπλέγματα. Έχει κληροδοτηθεί στο αίμα του Λαού μας και αυτό δεν μπορεί να το μεταβάλλει κανένα ΕΛΙΑΜΕΠ και καμία αντεθνική κυβέρνηση.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή δεν παρεκκλίνει ούτε χιλιοστό από τις προγραμματικές του διακηρύξεις: ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ -και η προπαγάνδα τους- ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: