Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αίσχος: Τους ζήτησαν λεφτά για να τους παραδώσουν την σορό του αδερφού τους

Αίσχος: Τους ζήτησαν λεφτά για να τους παραδώσουν την σορό του αδερφού τους
Απίστευτό τέλος είχε η ιστορία με την θεομηνία στην Ρόδο, που ελέω ανικανότητας Δένδια κατέληξε σε τραγωδία με τέσσερις νεκρούς. Εν τέλει βρέθηκε η σορός και του τελευταίου αγνοούμενου. Το πρόβλημα ήταν ότι η σορός βρισκόταν στην Τουρκία! Κλήθηκαν, λοιπόν, οι αδελφοί του εκλιπόντος να μεταβούν εκεί για να κάνουν την τυπική αναγνώριση και να παραλάβουν την σορό, ώστε να μεταφερθεί στην Ελλάδα για την ταφή.
Μετά το σοκ της αναγνώρισης του αδερφού τους, η ομολογουμένως δύσκολη ημέρα τους είχε και συνέχεια, αφού ήρθαν αντιμέτωποι με το ελληνικό κράτος της χούντας Σαμαρά – Βενιζέλου. Δεν τους έφτανε ότι με ευθύνη του εκλεκτού του Σαμαρά, Δένδια, χάσανε τον αδερφό τους, από το προξενείο τους είπανε ότι επιπλέον έπρεπε να πληρώσουν 500 ευρώ για… την παραλαβή.
Οποιοδήποτε σχόλιο επί του ζητήματος είναι πραγματικά περιττό, αφού οι κυβερνώντες και οι υπάλληλοί τους φροντίζουν να καθιστούν τον όποιο σχολιασμό ανεπίκαιρο και άστοχο με τις όλο και μεγαλύτερες ασχήμιες τους εναντίον των Ελλήνων.
Η συνολική αποτίμηση της εγκληματικής αδράνειας του υπουργείου του Δένδια στο θέμα της πρόληψης καταστροφών ήταν, τελικώς, τέσσερις νεκροί στην Ρόδο επειδή... έβρεξε. Ο φέρων την ευθύνη, Δένδιας, βεβαίως ακόμα δεν έχει βγει να μιλήσει για το ζήτημα. Όχι για να αναλάβει την ευθύνη... Αυτό θα απαιτούσε την ύπαρξη στοιχειώδους συνειδήσεως. Δεν έχει βγει καν να συλληπηθεί τις οικογένειες των θυμάτων.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: