Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

60.000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛ-ΚΑΪΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ...


Ο ηγέτης των τζιχαντιστών σαλαφιστών στην Ιορδανία, Μοχάμεντ αλ Σαλάμπι, γνωστός ως Αμπού Σαγιάφ, είπε ότι ο αριθμός των μαχητών της Αλ Κάιντα από όλες τις οργανώσεις της στο συριακό έδαφος είναι περίπου 60 χιλιάδες.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εκπαιδευθεί σε οδομαχίες και επιθέσεις αυτοκτονίας και βρίσκονται σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στις περιοχές Νταράα και Χαλέπι.

Ο Αμπού Σαγιάφ σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιεύθηκε χθες, δήλωσε ότι η κίνηση των σαλαφιστών στην Ιορδανία έχει 1.000 συνεργάτες που αγωνίζονται σε διάφορες επαρχίες της Συρίας.

Ανέφερε ότι από τις δυνάμεις των μαχητών που μάχονταν στη Συρία και έχουν επιστρέψει, βρίσκονται έγκλειστοι στις ιορδανικές φυλακές μετά από καταδίκη ή έχουν συλληφθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας, αν και δεν σκόπευαν για στρατιωτική δράση στην Ιορδανία.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι αμερικανικής, γαλλικής και αγγλικής καταγωγής μαχητές είναι ελάχιστοι, ενώ υπάρχει ένα τάγμα κυρίως από τσετσένους μαχητές που πολέμησαν κατά των ρωσικών δυνάμεων, σημειώνει η συριακή αλ Χαντάθ Νιουζ. echedoros-a.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: