Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ...!! ΣΤΟΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...!!!


ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΗΕΔΕΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΑ..!

Τέσσερα βλήματα όλμων έπεσαν σήμερα στην ιστορική Παλιά Πόλη της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε μια αρμενική εκκλησία, μετέδωσε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό κανάλι Ιλ Ιχμπαρίγια.

Η Παλιά Πόλη της Δαμασκού, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco, έχει γλιτώσει από τις σφοδρές συγκρούσεις που συγκλονίζουν τη Συρία εδώ και δυόμισι χρόνια. Μικρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί πάντως από αδέσποτα βλήματα και μικροσυγκρούσεις. Πολλές άλλες ιστορικές τοποθεσίες της Συρίας έχουν λεηλατηθεί ή καταστραφεί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.

Στην πόλη Χανασίρ, στην επαρχία του Χαλεπιού, οι αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 53 στρατιώτες, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο και βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών εντός της Συρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, στις συγκρούσεις που έγιναν εκεί σκοτώθηκαν και 16 αντάρτες. Μετά από σφοδρές μάχες, οι αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το Χανασίρ, αποκόπτοντας τον ανεφοδιασμό των κυβερνητικών στρατευμάτων που βρίσκονται στο Χαλέπι.
 http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: