Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ... ΡΑΜΑ ΚΑΙ ΜΠΕΡΙΣΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!!!

Δεν κρατιέται η Αλβανία: Ράμα και Μπερίσα δηλώνουν έτοιμοι να επιτεθούν στην Συρία


- Η Αλβανία μπορεί να δηλώνει έτοιμη να επιτεθεί στην Συρία όμως δεν μας λέει με τι θα επιτεθεί, αφού ούτε στρατό, ούτε πολεμικό ναυτικό, ούτε πυραύλους έχει...

- Γιατί βρίσκονται 3000 Βρετανοί κομάντος στην Αλβανία

Η  Γαλλία και η Αλβανία είναι οι δύο πρώτες χώρες που έχουν εκφράσει την προθυμία τους να επιτεθούν στη Συρία. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου δήλωσε ότι "η Γαλλία είναι έτοιμη να τιμωρήσει" τους υπεύθυνους για τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία.

"Η Γαλλία εκφράζει την εντιμότητά της για την τιμωρία εκείνων που πήραν την απόφαση να επιτεθούν με αέριο σε αθώους ανθρώπους", δήλωσε ο Ολάντ.

Από την άλλη πλευρά, η Αλβανία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε πως θα υποστηρίξει οποιαδήποτε δράση που θα αναληφθεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ εναντίον του καθεστώτος του al-Assad, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ που επικαλούνται δηλώσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, μιας εκ των φτωχότερων χωρών της Ευρώπης, καταδίκασε τις επιθέσεις με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην Συρία. Εξέφρασε επίσης, τη λύπη του για το θάνατο πάνω από 100 χιλιάδων ατόμων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των οποίων υπάρχουν Σύριοι με αλβανική καταγωγή οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί στην Συρία κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κι ο Ράμα

Την υποστήριξη και την ετοιμότητα της κυβέρνησής του να βοηθήσει με οποιοδήποτε μέσο τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της ενάντια στο καθεστώς της Δαμασκού εξέφρασε ο Εντι Ράμα με την ιδιότητα του επερχόμενου πρωθυπουργού της Αλβανίας. 
"Εμείς θα είμαστε αναμφίβολα στο πλευρό των ΗΠΑ σε κάθε στρατιωτική μάχη. Σήμερα είμαστε ένα με αυτούς εκφράζοντας την αντίδραση μας κατά του καθεστώτος της Δαμασκού. Συμφωνούμε πλήρως πως με την ανάληψη των καθηκόντων στο νέο Κοινοβούλιο, θα είμαστε στο πλευρό της Συμμαχίας για να σταθούμε στο πλευρό του λαού της Συρίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για αυτούς. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση του Κοινοβουλίου θα είναι ομόφωνη» δήλωσε ο Ράμα.

3000 Βρετανοί κομάντος στην Αλβανία

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013, ξεκίνησε η κοινή στρατιωτική άσκηση Αλβανίας και Βρετανίας, με το όνομα «Albanian Lion 2013», η οποία θα διαρκέσει έως τις 13 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιείται στα πλαίσια της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα Άμυνας.
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, «σε αυτή την άσκηση θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 Βρετανοί στρατιώτες, κυρίως κομάντος και ναυτικές δυνάμεις, καθώς και ένα τάγμα 35 ανδρών των ολλανδικών Ενόπλων Δυνάμεων, που λειτουργούν σε συνεργασία με τα βρετανικά στρατεύματα». 

 http://aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: