Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Σταϊκούρας: “Μη βιώσιμο το χρέος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα...”

Παραδέχθηκαν την αποτυχία τους! Σταϊκούρας: “Μη βιώσιμο το χρέος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα...”
Για ακόμη μια φορά η τραγική συγκυβέρνηση φαίνεται ανάξια να διοικήσει, αποκαλύπτοντας πόσα ψέμματα είχε πει προεκλογικά στον Ελληνικό λαό. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε επιτέλους την Χρυσή Αυγή για το μείζον ζήτημα του δημοσίου χρέους. Δήλωσε επί λέξει πως το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο: "Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα χρειαστεί διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του. Το δημόσιο χρέος εδώ και δεκαετίες είχε αποκτήσει ισχυρή αυξητική δυναμική και τόσο ως απόλυτο, όσο και ως σχετικό ως προς το ΑΕΠ μέγεθος, είναι υψηλό. Είναι αλήθεια ότι η ισχυρή αυξητική δυναμική έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1980. Είναι επίσης αλήθεια ότι κατά τις δεκαετίες που ακολούθησαν ο ετήσιος ρυθμός ανόδου μειώθηκε αλλά δεν επετεύχθη ριζική ανακοπή αυτής της δυναμικής".
Με λίγα λόγια, ακόμα και οι ίδιοι παραδέχονται την αποτυχία τους να μειώσουν το χρέος. Το μνημόνιο είναι καταστροφικό για την ελληνική οικονομία. Φυσικά, οι δηλώσεις Σταϊκούρα αποκαλύπτουν την πλήρη υποταγή της κυβερνήσεώς του στις επιταγές των ξένων τοκογλύφων. Όπως έχει τονίσει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή, το χρέος της Ελλάδος όχι απλά δεν μειώθηκε με τα μνημόνια, αλλά έχει εκτιναχθεί σε 321 δισ. ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του 2009.
Αναφορικά με αυτό το μείζον ζήτημα, το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:
Για το δημόσιο χρέος με αφορμή τη δήλωση Σταϊκούρα περί μη βιωσιμότητας
Το ελληνικό χρέος δεν είναι απλά μη βιώσιμο, είναι παράνομο και επαχθές σε ένα μεγάλο ποσοστό του. Μοναδική λύση για την οικονομία μας ο άμεσος λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους και η άρνηση πληρωμής των παράνομων τόκων. Η συγκυβέρνηση, ως υποχείριο των τοκογλύφων, αρνείται να πράξει τα αυτονόητα και οδηγεί την Ελλάδα σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία με απώτερο στόχο την οικονομική καταστροφή και την εκποίηση του εθνικού μας πλούτου.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: