Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΜΕΤΕ... ΝΕΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ...!!

Iδρύθηκε πρόσφατα στο Ωραίο της Ξάνθης, ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του τουρκόψυχου ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε...
Μέσα σε ένα κλίμα που είναι το κυρίαρχο τα τελευταία χρόνια στην ελληνική Θράκη και στο οποίο διάφοροι (δήθεν πολιτιστικοί και μορφωτικοί) τουρκοσύλλογοι ξεφυτρώνουν εδώ κι εκεί σαν τα μανιτάρια, δεν είναι ίσως είδηση η δημιουργία ενός ακόμη, με τους ίδιους επιφανειακά στόχους, κατά βάθος δε τη διάδοση και εμπέδωση των...ιδεωδών του τουρκισμού και της αγάπης προς τη "Μάνα Πατρίδα". Σκεφτήκαμε ωστόσο ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος παρουσιάζει ίσως λίγο περισσότερο ενδιαφέρον για τον διπλό λόγο ότι προέρχεται από ένα πομακοχώρι της Ξάνθης το οποίο είναι μάλιστα και ο τόπος καταγωγής του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Οπότε βέβαια ήταν και λογικό ο νεοϊδρυθείς «Αθλητικός, Πολιτιστικός και Εκπαιδευτικός Σύλλογος Ωραίου» (ΥSSKED) στο γραφείο του Μέτε να πραγματοποιήσει και την παρθενική του επίσημη επίσκεψη, στις 13/8 (απ' όπου και η φωτογραφία). Εξέδωσε και δελτίο τύπου μάλιστα, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
«Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς τον αξιότιμο μουφτή μας, ο οποίος δέχτηκε την επιτροπή του Δ.Σ. του συλλόγου μας, για τον χρόνο που αφιέρωσε, για τις εμπειρίες του που μοιράστηκε μαζί μας και για τις ευχές του για την συνέχιση των δραστηριοτήτων μας. Μετά από αυτή την επίσκεψη που αποτελεί το πρώτο τμήμα μια σειράς επισκέψεων, αργότερα θα συνεχιστούν οι επισκέψεις στις αρμόδιες αρχές».
Και εμείς αυτή τη φορά (ε, έτσι για αλλαγή) είπαμε να μην αναρωτηθούμε πάλι το προφανές, ποιος δηλαδή βάζει (και θα συνεχίσει να βάζει) το χρήμα για την ίδρυση του συλλόγου και τις δραστηριότητές του. Θα κάνουμε λοιπόν άλλη ερώτηση, εν είδει κουίζ: το παραπάνω δελτίο τύπου που εκδόθηκε βεβαίως στα τουρκικά, αν το διάβαζαν οι πιο ηλικιωμένοι τουλάχιστον κάτοικοι του Ωραίου, πόσοι από αυτούς θα καταλάβαιναν έστω και μία λέξη; Όποιος ΔΕΝ απαντήσει σωστά, κερδίζει πρώτο τραπέζι πίστα σε προξενοτουρκοπανήγυρη του τοπικού δημάρχου Μουσταφά Τσουκάλ. Από μας, καλή διασκέδαση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: