Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

AΠΟ ΤΙΣ 10.000 ΟFFSHORE ΕΛΕΓΘΗΣΑΝ ΟΙ 41...ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΚΥΡΙΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!

stournaras9
Σε δήλωσή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" ο υπουργός τονίζει, ότι "αν χρειαστεί περαιτέρω στήριξη η Ελλάδα, αυτή θα είναι της τάξεως των 10 δισ. ευρώ
, πολύ μικρό ποσό δηλαδή συγκριτικά με τα προηγούμενα μνημόνια. Και δε μιλάμε για νέο μνημόνιο, αλλά για ένα πακέτο οικονομικής στήριξης, χωρίς νέους όρους. Εξάλλου μέχρι το 2015 έχουν τεθεί οι στόχοι - οι υποχρεώσεις μας - και δε μπορούν να απαιτηθούν άλλα μέτρα, ούτε να τεθούν άλλοι στόχοι".
Σχετικά με την προοπτική κουρέματος του ελληνικού χρέους, ξεκαθαρίζει, πως δεν υπάρχει το ενδεχόμενο κουρέματος του Ελληνικού χρέους αλλά θα εφαρμοστεί ότι συμφωνήθηκε στο κρίσιμο Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012.
"Δεν υπάρχει περίπτωση κουρέματος του χρέους. Υπάρχει όμως νομική βάση από την απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους και για μείωση του επιτοκίου δανεισμού μας, κι αυτά θα γίνουν".
Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με το πότε θα μπορέσει η χώρα να δανειστεί από τις αγορές, ο κ. Στουρνάρας δηλώνει, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες:
"Δεν έχουμε τις δύο απαραίτητες προϋποθέσεις, για να βγούμε στις αγορές, που είναι, πρώτον, η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος και, δεύτερον, η εμφάνιση θετικού ρυθμού ανάπτυξης στο ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα".
Θεωρεί όμως ότι αυτοί οι δύο στόχοι θα επιτευχθούν μέσα στο 2014 με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.
"Στο τέλος του έτους θα κριθεί αν θα έχουμε τελικά πρωτογενές πλεόνασμα φέτος ή θα το πετύχουμε την επόμενη χρονιά. Με βάση τα αποτελέσματα του 2013, θα ληφθούν και οι αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το ποσό της νέας χρηματοδότησης, την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους μας και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού μας".
Όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, ο υπουργός θα ανακοινώσει σύντομα ότι υπάρχει θετική εξέλιξη στο ΑΕΠ λόγω τουρισμού, αφού το συνάλλαγμα που εισέρρευσε πρόσθεσε σε αυτό 2 δισ. ευρώ, και ότι υπάρχει θετική τάση στα έσοδα τους τελευταίους μήνες.
"Υπάρχει πολύ ψωμί για έσοδα από τις offshore. Έχουν εντοπιστεί 10.000 offshore από τις οποίες έχουν ελεγχθεί μόνο 41 και έχουν αποδώσει έσοδα 13 εκατ. ευρώ. Αν οι 41 δίνουν 13 εκατομμύρια, φανταστείτε οι 10.000 τι έσοδα μπορούν να φέρουν".


http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: