Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΕΦΑΓΕ ΞΥΛΟ ΤΟ ΑΔΕΡΦΑΤΟ ΣΤΗΝ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ... ΝΕΑΡΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ GAY PARADE ΜΕ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΑ...


Ένταση επικράτησε το Σάββατο στο Βίλνιους της Λιθουανίας, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν να διαλύουν τη δεύτερη παρέλαση Gay Pride που διεξήχθη στην ιστορία της βαλτικής χώρας.

Περίπου 50 διαδηλωτές προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στην εξέδρα από την οποία θα μιλούσαν οι ακτιβιστές της παρέλασης, ωστόσο η Αστυνομία κατόρθωσε να τους απωθήσει.

Άλλοι διαδηλωτές εκτόξευσαν αυγά, τα οποία χτύπησαν λιθουανούς και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους που παρευρίσκονταν στις εκδηλώσεις.

Η Αστυνομία προσήγαγε 28 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο βουλευτής Πέτρας Γκραζούλις, γνωστός για τις θέσεις του κατά των ομοφυλόφιλων.

Σύμφωνα με καταγγελίες ακτιβιστών, η Λιθουανία, μία επί το πλείστον Καθολική χώρα, ακόμα δεν έχει πράξει αρκετά προκειμένου να διασφαλίσει την ισότητα δικαιωμάτων μεταξύ των ομοφυλόφιλων και των ετεροφυλόφιλων πολιτών. Η Λιθουανία κατέχει αυτή τη στιγμή την περιστρεφόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: