Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Όποιος φοβάται τις σφαίρες, πεθαίνει από σφαίρες...!!




Έλεγαν, όταν ήμουν φαντάρος, ότι όταν ο διοικητής της νήσου που υπηρετούσα ήρθε στο νησί - νεότατος και πολλά υποσχόμενος - ρώτησε το σκοπό στην πύλη της διοίκησης τι είναι ο τελαμώνας. Είχε περάσει μεγάλο μέρος της καριέρας του σε γραφεία και το όπλο του δεν είναι γνωστό για την αγάπη σε τυφέκια ή γενικά ότι βαραίνει τον ώμο. 



Αναρωτήθηκα: μα δεν έχει ιδέα ο άνθρωπος; έχει χάσει επαφή με την πραγματικότητα; Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και η ηγεσία της ΕΛΑΣ είναι άτομα μεγάλης ηλικίας τα οποία έχουν χάσει την επαφή τους με μονάδες/τμήματα τουλάχιστον μια δεκαετία. Οι μονάδες της ΕΛΑΣ δεύτερον δεν είναι χωροφυλακή: η ΕΚΑΜ είναι η καλύτερη μονάδα ΕΕ απο όλες όσες έχουμε για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σκοπό- αντιτρομοκρατική δράση σημείου. Θες να μπουκάρουν σε αεροπλάνο; σε κτήριο; σε λεωφορείο; θες να εξοντώσουν τρομοκράτη από 1 χλμ μακρυά; είναι οι άνθρωποί σου. 

Θες να πάρουν τα βουνά σε καταδίωξη; μεγάλε πέφτεις έξω -δεν είναι δουλειά τους. Δεν είναι χωροφυλακή, δεν έχουν ούτε τα οχήματα, ούτε τις επικοινωνίες, ούτε διατάχθηκαν ούτε θα διαταχθούν για εκπαίδευση σε τέτοιου είδους αγώνα. Τα ίδια και η ΜΥΚ/ΛΣ. Δεν γίνεται από τα φουσκωτά να τους βάλεις σε τζιπ και να τους κάνεις χιονοδρόμους αλπινιστές. Όταν κυνηγάς κόσμο υπάρχει στην Ελλάδα μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ γι αυτό το σκοπό στη Ρεντίνα. Αντί να κάθονται να ψάχνουν προπολεμικά ΑΚ-47 ή να σκέφτονται για MG3 (που είναι τόσο χρήσιμα στο κέντρο μιας πόλης όσο ένα οβιδοβόλο με βλήμα canister) οι υπεύθυνοι έπρεπε να ζητήσουν τη συνδρομή του στρατού. 

Με σκυλάκια, ελικοπτεράκια και τα πεζοπόρα τμήματα, θα παρακολουθούσαν τα παλικάρια, θα τα άφηναν να πάνε στη χώρα τους και θα τους την έπεφταν νύχτα χωρίς φεγγάρι εκτός συνόρων και ελληνικών παράπλευρων απωλειών. Όπως τα ΟΥΚ παλιότερα με την μαφία των ναρκωτικών. Θα πει κάποιος μα δεν το σκέφτηκε κανείς βαθμοφόρος; το σκέφτηκε. αλλά είχε να σκεφτεί και τα εξής: 1. η αντιπολίτευση θα φώναζε για βιασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 2. τα υψηλά κλιμάκια έλειπαν για διακοπές και επειδή θα τους ενοχλούσε θα τον είχαν στη μπούκα. 3. αν έφτανε η ιδέα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (ο γνωστός θεατής της καμένης Αθήνας και των δολοφονημένων Ελλήνων) η μετάθεση στο αστυνομικό τμήμα Σαχάρας ήταν σίγουρη. προς θεού μην τσινίσει το ΠΑΣΟΚ του 4% και των 250 δις χρέους!!! 

Τα προβλήματα σε αυτή τη χώρα ξεκινούν από ψηλά και το φταίξιμο από χαμηλά. Πριν αρχίσουμε λοιπόν να ψάχνουμε Leopard για την τροχαία ας αφήσουμε το στρατό να βοηθάει ανήκοντας σε μια ειδική διεύθυνση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης -κάτι σαν την παλιά χωροφυλακή χωρίς να δημιουργήσουμε την τόσο αλλεργική αλλά χρησιμότατη αυτή υπηρεσία. Έτσι θα έκανε και λίγο πραγματική εκπαίδευση και η ΔΕΔ που έχει βγάλει αράχνες από την Α/ΜΚ στην Κύπρο. 

http://hellarmforces2010.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: