Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Νεκρός ο Αλβανός Κόλα σε συμπλοκή με αστυνομικούς - Διαφεύγει ο συνεργός του

Νεκρός ο Αλβανός Κόλα σε συμπλοκή με αστυνομικούς - Διαφεύγει ο συνεργός του
Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά από άγρια συμπλοκή, στα βουνά του Σουλίου, ο Αλβανός κακοποιός Μαριάν Κόλα ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.

Η συμπλοκή με τους Αλβανούς κακοποιούς στην οποία σκοτώθηκε σήμερα τα ξημερώματα ο Μαριάν Κόλα έγινε λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο. Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες. Οι αλβανοί κακοποιοί ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες θα προσπαθούσαν να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στη συμπλοκή είναι άνδρας των ΕΚΑΜ και φέρει διαμπερές τραύμα στην κνήμη. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα ενώ αυτή την ώρα μεταφέρεται στην Αθήνα προκειμένου να χειρουργηθεί.

Δίπλα στον νεκρό Μαριάν Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά, στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο Κόλα υποθαλπόταν από αλβανικούς πυρήνες στην περιοχή. Η εμφάνισή του τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών Τρικάλων είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Τελικά δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία.

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα που ενδέχεται να έχει τραυματιστεί. Η επιχείρηση εξελίσσεται και η Χρυσή Αυγή θα σας ενημερώνει για κάθε νεότερη εξέλιξη.
Η δράση του Μαριάν Κόλα


Η συμμορία του Κόλα το 1995 αναμείχθηκε στη δολοφονία του 50χρονου οδηγού ταξί Νίκου Τσάκαλου από τη Μελίκη Ημαθίας. Βρέθηκε νεκρός σε ξεροπήγαδο και το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο από τα χτυπήματα που του είχαν καταφέρει οι δράστες. Στη συνέχεια με το αίμα του νεκρού έγραψαν σε ένα τοίχο τις λέξεις «Kastriot Marcu Puke Lezie Fran Marcu Isar Kuna Shshan». Οι φονικές διαθέσεις του σκληρού κακοποιού Μαριάν Κόλα ήρθαν ξανά στην δημοσιότητα το 2010, όταν είχε συλληφθεί από αστυνομικούς στον Βύρωνα για ληστείες τραπεζών. Κατά την σύλληψή του σκοτώθηκε και ένας άτυχος βορειοηπειρώτης που ήταν στην περιοχή. «Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε», είπε στον αστυνομικό που τον συνέλαβε.
Από την απόδρασή του και μετά έχει δολοφονήσει δύο ανθρώπους στην Ελλάδα, την 25χρονη Κατερίνα στα Ίσθμια και τον 37χρονο αστυνομικό της Ασφάλειας Λιβαδειάς. Μάλιστα ήταν επικηρυγμένος και στην Αλβανία, από τις οικογένειες δύο ανδρών τους οποίου είχε δολοφονήσει την δεκαετία του 1990.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: