Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Πλήρης παράδοση Βενιζέλου στους τούρκους: «Αλλάζουν τα γεωγραφικά δεδομένα»

Πλήρης παράδοση Βενιζέλου στους τούρκους: «Αλλάζουν τα γεωγραφικά δεδομένα»
Στην Άγκυρα μετέβη όπως είχαμε πει ο «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος της μίζας και της ρεμούλας, προκειμένου να συζητήσει με τον τούρκο ομόλογο του, Νταβούτογλου, σχετικά με τα ζητήματα των διμερών σχέσεων των δύο χωρών. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τον αγωγό ΤΑΡ, το Κυπριακό, της Συρίας, αλλά και το θέμα της ΑΟΖ.
«Αλλάζουν τα γεωγραφικά δεδομένα», ανέφερε σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ, ο πρόεδρος του μελλοθάνατου ΠΑΣΟΚ, αφού σύμφωνα με αυτόν ο αγωγός ΤΑΡ αποτελεί μία «γέφυρα» μεταξύ των δύο χωρών που δεν είναι μόνο «οικονομική, αλλά και γεωπολιτική». Σε αυτό το σημείο, βέβαια, ο «Ντούτσε» απέφυγε να τονίσει το αδιάψευστο γεγονός ότι με αυτόν τον αγωγό η Ελλάδα καθίσταται ενεργειακός δορυφόρος της Τουρκίας και δημιουργεί σχέσεις υποτέλειας. Κατ’ αυτούς, φαίνεται από αυτό και πολλά άλλα παραδείγματα, η υποτέλεια και ο ραγιαδισμός αποτελούν μοναδικό σημείο συνέχειας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Στο ζήτημα της ανακήρυξης ΑΟΖ, που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας και καθήκον μίας εθνικής κυβερνήσεως , ο Βενιζέλος είπε: «όλες οι χώρες γνωρίζουν τα δικαιώματά τους που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, προστατεύουν την εθνική τους κυριαρχία κατά τα κριτήρια του διεθνούς δικαίου και έχουν την υποχρέωση να διαπραγματεύονται καλόπιστα στο πλαίσιο της έννομης διεθνούς τάξης». Δηλαδή παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εκτός ατζέντας για την συγκεκριμένη συγκυβέρνηση. Δεν μπορούν να ερμηνευτούν αλλιώς τα λεγόμενα του, δεδομένου ότι δεν μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους τούρκους, οι οποίοι έχουν αποκλείσει το συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας ότι δεν «δέχονται κουβέντα» περί αυτού. Ο δε Νταβούτογλου απέφυγε να σχολιάσει το εν λόγω ζήτημα λέγοντας «θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης και ευημερίας», δηλαδή είπε ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ είναι κάτι που μπορεί να σταματήσει την «ειρήνη» και την «ευημερία».
Στο επίκαιρο, λόγω και της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής, θέμα του Κυπριακού, ο Βενιζέλος παπαγάλιζε πρόθυμα τις τουρκικές θέσεις κάνοντας λόγο για «Ελληνοκυπριακή και η Τουρκοκυπριακή κοινότητα που επωμίζονται το βάρος των συνομιλιών». Δηλαδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μία και μόνο πρόταση νομιμοποιεί το ψευδοκαθεστώς και κάνει λόγο για «τουρκοκυπριακή κοινότητα» που θα ενταχθεί στις συνομιλίες, ισότιμα προφανώς με τους Έλληνες.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: