Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Παραιτήθηκε ο εργατοπατέρας Φωτόπουλος. Μήπως ετοιμάζεται να πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ;;;


Ο αρχισυνδικαλισταράς Φωτόπουλος, ο «σκληρός Πασόκος» ο οποίος εγκατέλειψε το καράβι που βούλιαξε για να μετακομίσει στην προσωρινή ασφάλεια του ΣΥΡΙΖΑ, παραιτήθηκε από την καρέκλα του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ το βράδυ της Δευτέρας. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η αγωνία του καρεκλοκένταυρου    συνδικαλιστή για τον κίνδυνο διάλυσης της Ομοσπονδίας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. 

Όπως υποστήριξε, ο πρώην πλέον  αρχισυνδικαλιστής, για τα προβλήματα της Ομοσπονδίας φταίνε τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα οποία δεν αποδίδουν τις εισφορές τους προς τη ΓΕΝΟΠ και άφησε περαιτέρω αιχμές ότι ενώ εξέλεξαν μέλη Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που κάθε μήνα  καλύπτονται με συνδικαλιστική άδεια, δεν αποδίδουν την συνδρομή τους. Επισήμανε, επίσης, ότι οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας είναι επί τρεις μήνες απλήρωτοι.

Η γνώμη μας τόσο για τον Φωτόπουλο όσο και για τους επαγγελματίες «συνδικαλιστές» είναι σαφής και ξεκάθαρη. Ευτελίζουν κάθε έννοια υγιούς και ανεξάρτητου συνδικαλισμού. Κοροϊδεύουν ασύστολα τους υποτιθέμενους συναδέλφους τους, αφού πληρώνονται όχι για να εργάζονται αλλά για να παριστάνουν τους προστάτες των εργατικών συμφερόντων. Στην πραγματικότητα όμως, αποτελούν «νταβατζήδες» του εργασιακού ιδρώτα, τον οποίο χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως για να ξεπουλούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, εξυπηρετώντας τα βρώμικα παιχνίδια των κομμάτων και χτίζοντας προσωπικές καριέρες   πατώντας ακριβώς πάνω στην κάλπικη ιδιότητά τους ως «εκπρόσωποι των εργαζομένων».

Ο Φωτόπουλος αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων αναφέραμε. Ξεκίνησε την καριέρα του από την τροτσκιστική ομάδα «Ξεκίνημα» (καταλαβαίνετε για τι εθνομηδενιστική συνείδηση μιλάμε), η οποία λειτουργούσε ως «η μαρξιστική τάση του ΠΑΣΟΚ», για να ενσωματωθεί στη συνέχεια ο ίδιος κανονικά στο ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνοντας με τον καλύτερο τρόπο τι θα πει διαχείριση και νομή της εξουσίας. Οι καταγγελίες για τον βίο και την πολιτεία του στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ είναι γνωστές και δε χρειάζεται να τις επαναλάβουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο τύπος αυτός επιχειρεί να «ξεπλυθεί» για τα πεπραγμένα του ως εργατοπατέρας με την επικείμενη ένταξη και συμμετοχή του στον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόσφατη παρουσία του στο ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς, αποτελεί το εφαλτήριο μιας πολιτικής καριέρας, βαδίζοντας στα χνάρια του Κανελλόπουλου, του Πρωτόπαπα και άλλων. Γι΄αυτό, ίσως, παραιτήθηκε από την θέση του αρχικαρεκλάρχη στη ΓΕΝΟΠ. Για να αφοσιωθεί στην επερχόμενη κομματική του ανέλιξη και στην προσθήκη του ονόματός του στον κατάλογο εκείνων που χρησιμοποίησαν την εργασιακή δύναμη των Ελλήνων για να προωθήσουν τα δικά τους συντηρητικά συμφέροντα.

Είναι ένα κακό έργο, το οποίο όμως το έχουμε δει πολλές φορές μέχρι τώρα να επαναλαμβάνεται. Το αν ο Φωτόπουλος θα αποτελέσει κι αυτός μια τραγική επιβεβαίωση του όλου προαναφερθέντος σκηνικού θα το ξέρουμε σύντομα.

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΣΤΟΡΑΣ    

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: