Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Οι πολιτικάντηδες ανέτρεψαν την εθνική στρατηγική αποτροπής

Οι πολιτικάντηδες ανέτρεψαν την εθνική στρατηγική αποτροπής
Η Εθνική Άμυνα εδράζεται σε συγκεκριμένο στρατηγικό πλαίσιο που περιλαμβάνει την Εθνική Στρατηγική, την  Πολιτική Εθνικής Άμυνας και την Εθνική Στρατιωτική  Στρατηγική. Η Εθνική Στρατηγική έχει ως βασική επιδίωξη την υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της χώρας από οποιαδήποτε απειλή και την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Η Πολιτική Εθνικής Άμυνας είναι τμήμα της Εθνικής Στρατηγικής με βασικούς στόχους την εγγύηση της ασφάλειας του Κυπριακού Ελληνισμού και την μέριμνα για την ασφάλεια των ελληνικών μειονοτήτων στο εξωτερικό και την εξασφάλιση κατά προτεραιότητα των μέσων εθνικής άμυνας προκειμένου να υποστηριχθεί η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας στην ξηρά, θάλασσα και αέρα. Η Εθνική Στρατιωτική Στρατηγική αποτελεί μέρος της Εθνικής Στρατηγικής και στοχεύει στον καθορισμό της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να εξασφαλισθεί αποτελεσματική αποτροπή και προάσπιση της χώρας από κάθε στρατιωτική απειλή.
Στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων για την υλοποίηση μιας αποτελεσματικής αποτροπής έχουμε αναφερθεί σχετικά πρόσφατα με τα άρθρα «Ευθείες απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας», «Συγκυβέρνηση και τρόικα υπονομεύουν την αμυντική ικανότητα της χώρας» και «Η Ελλάδα στην εμβέλεια του πυραύλου Α/Ε cruise της Τουρκίας». Η ουσία είναι ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση έχει πλήρως εγκαταλείψει την πάγια Εθνική Στρατηγική των τελευταίων δεκαετιών όλων των κυβερνήσεων της χώρας για επίτευξη μιας «ισοπαλίας» στον συσχετισμό ισχύος με την Τουρκία. Οι συνέπειες της εγκατάλειψης αυτής της πάγιας Εθνικής Στρατηγικής είναι προφανείς για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων με εμφανέστατη πλέον την διαπίστωση ότι στην ουσία οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε αδυναμία να υλοποιήσουν την Εθνική Στρατηγική Άμυνας που ενέκριναν παλαιότερα οι ίδιοι προδότες πολιτικοί που κυβερνούν την χώρα σήμερα και την επίσης εμφανέστατη υποβάθμιση της αξιοπιστίας της πολιτικής αποτροπής που είχαν υιοθετήσει οι ίδιοι πολιτικοί.
Με τις διαπιστώσεις αυτές που είναι γνωστές στο χώρο των στρατιωτικών αλλά και όλου του φάσματος των πολιτικών (δεν παρέχουμε τεκμήριο αθωότητας σε κανέναν) αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό είναι το τεράστιο οικονομικό κόστος που συνεπάγεται από την υποβάθμιση της αποτροπής που προέρχεται από την εξοπλιστική απραξία των τελευταίων ετών. Η απαξίωση και υποβάθμιση οπλικών συστημάτων, η έλλειψη ανταλλακτικών, η έλλειψη συντήρησης είναι πρακτικές που οδηγούν αναπόφευκτα σε πολύ δαπανηρότερες αποκαταστάσεις στο μέλλον, όσο μακριά ή κοντά είναι αυτό. Αυτό που επίσης παραμένει άγνωστο για τους πολιτικάντηδες είναι ότι ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα εκπονείται  παράλληλα με την δομή δυνάμεων και αποφασίζεται με βάση την απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα. Η κατάργηση του ενός εκ των δυο βασικών συστατικών στοιχείων της Εθνικής Στρατηγικής ισχύος και αποτροπής έχει ανάλογες συνέπειες και για το άλλο.
Η διάλυση της Αμυντικής Βιομηχανίας, η ανυπαρξία εξοπλιστικών προγραμμάτων, η υποβάθμιση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνδυασμό με την απειλή των τουρκικών εξοπλισμών και την εισαγωγή στο τουρκικό οπλοστάσιο πυραυλικών συστημάτων με βεληνεκή  συνεχώς αυξανόμενα έχουν ανατρέψει κάθε είδους ισορροπία ισχύος και έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση την Εθνική Στρατηγική αποτροπής. Το τουρκικό οπλοστάσιο  εξοπλίζεται με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς με όπλα μακρού βεληνεκούς μεγάλης ισχύος και μεγάλης ακρίβειας. Αυτό ουδόλως φαίνεται να απασχολεί τους υποτακτικούς των διεθνών τοκογλύφων.
Η άμυνα στο πλαίσιο μια Εθνικής Στρατηγικής αποτροπής δεν είναι οι περιορισμένες αντιπυραυλικές δυνατότητες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των ρωσικών S-300 , για λόγους προφανείς και για τον πλέον αδαή περί του θέματος. Η άμυνα είναι πάντα δαπανηρότερη  της επιθέσεως, η σύγκριση κόστους μεταξύ επιθετικών και αμυντικών συστημάτων είναι εις βάρος των αμυντικών και η αποτελεσματική άμυνα μέσω αντιπυραυλικών συστημάτων είναι αμφισβητήσιμη, η πλήρης κάλυψη αδύνατη. Οι σύγχρονοι πύραυλοι της Τουρκίας με την μεγάλη ακρίβεια μπορεί να έχουν καταλυτικό αποτέλεσμα στην έκβαση μιας σύγκρουσης, πέραν του ψυχολογικού αποτελέσματος. Οι όποιες επιτυχίες μιας πυραυλικής άμυνας θα περιορίζονταν εκ των πραγμάτων στην μερική καταστροφή των τουρκικών πυραύλων χωρίς άλλο κόστος για τον εχθρό.
Η λύση στο πρόβλημα θα ήταν η απόκτηση, μέσω συνεργασιών της Αμυντικής  Βιομηχανίας της χώρας μας, παρόμοιων πυραυλικών συστημάτων. Το κόστος τους δεν είναι παρά ένα κλάσμα των ετήσιων επιδοτήσεων του Μεγάρου Μουσικής, διαφόρων ανθελληνικών ΜΚΟ  ή των βουλευτικών αποζημιώσεων που εξ όσων γνωρίζουμε ουδέν ουσιαστικό  προσφέρουν στην  αποτροπή της τουρκικής απειλής. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ προειδοποιεί τους πολιτικάντηδες ότι η  Εθνική Στρατηγική Αποτροπής έχει καταρρεύσει. Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της αξιοπιστίας των Ενόπλων Δυνάμεων μας οδηγεί στο χείλος ενός πολέμου με καταστροφικά αποτελέσματα. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η μοναδική εγγύηση και ελπίδα για την σωτηρία της Πατρίδας. 
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: