Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου - Τραυματίστηκαν μοναχοί!

Η ανθελληνική συγκυβέρνηση Σαμαρά έχει βάλει σκοπό να διαλύσει πλήρως τον εθνικό και κοινωνικό ιστό της Πατρίδας. Μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στην Κοινωνία, ήρθε σήμερα ακόμα ένα χτύπημα στην Ορθοδοξία και δη εναντίον των απροσκύνητων μοναχών της Μονής Εσφιγμένου που κρατούν ψηλά τα λάβαρα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού κόντρα στην ισοπέδωση που θέλουν να επιβάλλουν οι οπαδοί της Πανθρησκείας και του διεθνισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες η "εκκαθάριση" στην Μονή Εσφιγμένου εντάσσεται στην βούληση του Πατριαρχείου να υποδεχθεί στο Άγιον Όρος τον Πάπα! 

Σήμερα το πρωί λίγο μετά τις 09:00 δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους. Άνδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ - λες και είχαν να αντιμετωπίσουν εγκληματίες - προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα και να εισέλθουν στο κονάκι όπου βρίσκονται οχυρωμένοι τουλάχιστον 20 μοναχοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί ένας μοναχός.

Σημειώνεται ότι οι μοναχοί έχουν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν το κονάκι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία είχε υποβάλει η "Νέα αδελφότητα μοναχών", διατάσσοντας την κατάσχεση και την απόδοση του αντιπροσωπείου της μονής. Από τις 20 Ιουλίου, οπότε επιδόθηκε η απόφαση, εμφανίστηκαν περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν μπλοκάρει τους γύρω δρόμους, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη για ακόμη μία φορά. Οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να επιβάλλουν την ανίερη εντολή που εξέλαβαν με αποτέλεσμα να κληθούν πρόσθετες δυνάμεις για να πραγματοποιήσουν την επέμβαση.

«Μολών λαβέ» είναι η απάντηση των μοναχών, που παραμένουν στο κτήριο μαζί με πιστούς που προσέτρεξαν για βοήθεια. «Μας επιδόθηκε εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου μας στις Καρυές (κτήριο Β). Δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι ο τόπος μετανοίας μας και εγκαταβιούμε σε αυτό σαν αδελφότητα αιώνες, πολλοί μοναχοί μας πρωτοπήγαν νέοι στο κονάκι πριν από 50 χρόνια και τώρα πρέπει να φύγουν. Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί, ακόμα και αν είναι το τελευταίο που θα κάνουμε» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αδούλωτοι μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: