Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Χ. Παππάς προς Δ. Αβραμόπουλο: Γιατί δεν απαιτούμε από τους αλβανούς την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας;



- Να γίνει πιο διεκδικητική η διπλωματική μας πολιτική ως προς τους αλβανούς, όσον αφορά τα δίκαια του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου!Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο κατέθεσε ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστος Παππάς "με αφορμή την επέτειο μίας εθνικής και διπλωματικής νίκης για την Πατρίδα μας", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο ίδιος.


Σαν σήμερα, στις 17 Μαΐου 1914, υπεγράφει το Πρωτόκολλο της Κερκύρας, μέσω του οποίου οι Μεγάλες Δυνάμεις και η Αλβανία αναγνώρισαν την ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου.Αναλυτικότερα η ερώτηση του κ. Παππά προς τον κ. Αβραμόπουλο αναφέρει:Την στιγμή που η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της μνημονιακής συγκυβέρνησης αναφέρεται με ευλάβεια στην ορθή τήρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, της συνθήκης της ήττας, μεταξύ της πατρίδας μας και των τούρκων, και ζητά την πιστή εφαρμογή της, δυστυχώς δεν πράττει το ίδιο για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, του Πρωτοκόλλου της Νίκης , το οποίο υπεγράφη στις 17 Μαΐου 1914, εννέα χρόνια πρίν την Συνθήκη της Λωζάννης, μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας.

Με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου αυτού αναγνωρίστηκε η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, ο ελληνικός της χαρακτήρας και κατοχυρώθηκε πλήρως η θρησκευτική, γλωσσική και εκπαιδευτική ελευθερία του πληθυσμού της.Σήμερα ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου έχει αφεθεί στο έλεος του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού. Χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από την πατρίδα, οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου βιώνουν ίσως συνθήκες χειρότερες από αυτές της δεκαετίας του 80. Χωρίς σχολεία, χωρίς βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Οι εδώ ευρισκόμενοι βορειοηπειρώτες αντιμετωπίζονται με αναλγησία, χωρίς καμία εθνική ή κοινωνική ευαισθησία.

Τους στερεί η Πολιτεία, ακόμα και τις συντάξεις του ΟΓΑ, την στιγμή που για άλλα θέματα ήσσονος σημασίας, το μνημονιακό κράτος μπορεί και βρίσκει κονδύλια ακόμα και αν δεν υπάρχουν.Με αφορμή λοιπόν την επέτειο μίας ξεχασμένης από το πολιτικό κατεστημένο επετείου μίας εθνικής και διπλωματικής νίκης για την Πατρίδα μας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:1) Γιατί δεν απαιτούμε από τους αλβανούς την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας; Γιατί η διπλωματική μας πολιτική ως προς τους αλβανούς δεν γίνεται πιο διεκδικητική, όσον αφορά τα δίκαια του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου;2) Με ποιους τρόπους θα ενισχυθούν οι αδερφοί μας της Βορείου Ηπείρου απέναντι στον αλβανικό μεγαλοιδεατισμό; Ποιες πρωτοβουλίες θα παρθούν προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα τους;3) Θα συνεχίσει το ΥΠΕΞ την ίδια ενδοτική πολιτική έναντι των αλβανών, την στιγμή που η αλβανική προκλητικότητα έχει φτάσει σε σημείο να θεωρεί ως αλβανικό έδαφος όλη την Ήπειρο;

Αθήνα, 17/5/2013Ο Ερωτών Βουλευτής

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ Βουλευτής Επικρατείας ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
http://elnewsgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: