Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ


Μπορεί χιλιάδες Γάλλοι να διαδήλωσαν την Κυριακή στο Παρίσι κατά των γκέι γάμων, όμως ο πρώτος γάμος μεταξύ ατόμων ίδιου φύλου αναμένεται να γίνει πραγματικότητα την Τετάρτη. Ο Βενσάν Οτέν, 40 ετών, και Μπρουνό Μπουαλό, 30 ετών, παντρεύονται αύριο στο δημαρχείο του Μονπελιέ.

Αγαπιόμαστε, θα παντρευτούμε, αυτό είναι όλο» δήλωσαν οι δύο άνδρες στην εφημερίδα Le Monde. Εν μέσω φόβων για βίαια επεισόδια, η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να μειώσει σημαντικά την παρουσία της σε αυτό το ιστορικό για τη Γαλλία γεγονός.

Αρχικά δύο υπουργοί επρόκειτο να παραστούν σε αυτή την πρώτη ένωση, ωστόσο, το πρωί της Τρίτης, η υπουργός Οικογένειας Ντομινίκ Μπερτινοτί ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα παραστεί στον γάμο.

Η εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός των Δικαιωμάτων των Γυναικών Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ, η οποία είχε ανακοινώσει επισήμως ήδη από το Σεπτέμβριο την πρόθεσή της να παραστεί στον πρώτο γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, έκανε γνωστό από την πλευρά της ότι θα παραστεί ιδιωτικά.

Θα μεταβεί «εκτός των επισήμων καθηκόντων της», «με τη συμφωνία του πρωθυπουργού» και «με διακριτικότητα», στο γάμο των «φίλων» της έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες της υπουργού.

Μετά τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και εξτρεμιστικές οργανώσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή στο Παρίσι στη διάρκεια μιας νέας μαζικής διαδήλωσης κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, εκφράστηκαν φόβοι για τον κίνδυνο ταραχών κατά την τελετή του πρώτου γάμου.

Τη Δευτέρα, 93 αντίπαλοι του νόμου συνελήφθησαν ενώ ήθελαν να δημιουργήσουν αναταραχή κατά την επίσκεψη σε ένα παρισινό Λύκειο του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Τα διατάγματα εφαρμογής του νόμου περί του «γάμου για όλους», ο οποίος ψηφίσθηκε πριν από λίγο περισσότερο από ένα μήνα από το κοινοβούλιο, δημοσιεύθηκαν σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Με τη νομοθεσία αυτή, η Γαλλία έγινε η 14η χώρα στον κόσμο που αναγνωρίζει το γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: