Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΣΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ...!!! ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ...


Παραδόθηκε πριν από λίγη ώρα και επισήμως στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη η επιστολή του ΠΑΣΟΚ με την οποία ζητείται η προώθηση άμεσα για συζήτηση και ψήφιση η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ για την «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας».

Η Επιστολή φέρει την υπογραφή του γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη , αυτό ωστόσο που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης απουσιάζει σε επίσημη επίσκεψη στον καναδά, με αποτέλεσμα να υπάρχει αμφιβολία για το αν το θέμα θα συζητηθεί στην επικείμενη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής μεθαύριο.

Ολόκληρη η επιστολή:

Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας», την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013.

Η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση - Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της Ε.Ε., θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ι.Δ (parapolitika.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: