Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Αποφυλάκιση δια... νόμου των VIP κρατουμένων του Κορυδαλλού




Σχέδιο Νόμου το οποίο ουσιαστικά «αμνηστεύει» μεγάλο αριθμό καταχραστών του Δημοσίου, προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση.
Έγκριτοι νομικοί κύκλοι επισημαίνουν, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Παραπολιτικά», ότι στην προσπάθεια αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών, το υπουργείο Δικαιοσύνης υποπίπτει στο...


ολίσθημα να νομιμοποιεί τη δωροδοκία αλλά και τα παρεμφερή οικονομικά εγκλήματα. Από την άλλη μεριά, στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης αντιτείνουν ότι προτιμούν την επιστροφή των «κλεμμένων» στα δημόσια ταμεία, παρά μια προσχηματική τιμωρία των προσώπων που κατηγορούνται για τα αδικήματα του αποκαλούμενου «λευκού κολάρου».

Ευνοούμενοι είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μερικοί από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου των υποβρυχίων, οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης Siemens, καθώς και όσοι βρίσκονται φυλακισμένοι για φορολογικές παραβάσεις. Αντιθέτως, δεν ευνοούνται πρόσωπα που έχουν διωχθεί για αδικήματα όπως η απιστία, η υπεξαίρεση και η απάτη όπως για παράδειγμα οι συλληφθέντες για τη μεγάλη απάτη του ΙΚΑ Καλλιθέας.

Την ίδια στιγμή η θέση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, επιβαρύνεται περαιτέρω καθώς ερευνητές που έχουν αναλάβει την υπόθεση των μιζών από τα εξοπλιστικά προγράμματα, εντόπισαν τη διακίνηση 60 εκατομμυρίων ευρώ, μέρος της παράνομης περιουσίας που απέκτησε μέσω δωροδοκίας. Το εν λόγω πόσο επιβεβαιώνεται από δεκάδες χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο προσωπικό αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δικαστών, τα 60 εκατομμύρια αποτελούν «μέρος της παράνομης περιουσίας που απέκτησε ο πρώην υπουργός εκ της δωροδοκίας». Ωστόσο, οι δικαστικές έρευνες δεν έχουν κατορθώσει να ανακαλύψουν πού βρίσκονται τα χρήματα αυτά.
Το άθλιο κράτος πρέπει να πάψει να καλύπτει τις μίζες των πολιτικών κομμάτων, τα σκάφη, τα ελικόπτερα και τις παράνομες βίλες των νταβατζήδων. Όχι μόνο ισόβια για τους καταχραστές δημοσίου χρήματος, αλλά και δήμευση των περιουσιών τους. Να επιστραφούν τα κλεμμένα στον ελληνικό λαό.
http://mikromeseos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: