Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μείζον κίνδυνος ο αφελληνισμός των σχολείων


Μείζον κίνδυνος ο αφελληνισμός των σχολείων
Διπλασιασμό των αλλοεθνών μαθητών στα ελληνικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά την τελευταία πενταετία, δείχνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αν και σκοπός της έκθεσης είναι να αναζητήσει τις μεθόδους ενσωμάτωσης των ξένων στα εκπαιδευτικά συστήματα των ευρωπαϊκών κρατών, εν τούτοις φανερώνει το τεράστιο πρόβλημα της παρουσίας αλλοδαπών μαθητών στα ελληνικά σχολεία.
Η έκθεση αναφέρει πως για την Ελλάδα, το ποσοστό των αλλοεθνών μαθητών σημείωσε σημαντική άνοδο τα τελευταία πέντε έτη. Οι ξένοι μαθητές αποτελούσαν το 7,3% του συνόλου προ πενταετίας, ενώ σήμερα αυτοί αποτελούν το 12%. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει πως τα παιδιά των λαθρομεταναστών έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να καταλήξουν σε σχολεία, λιγότερους πόρους, γεγονός το οποίο - καθώς αναφέρει η έκθεση- οδηγεί σε χαμηλότερες σχολικές επιδόσεις ή ακόμη και εγκατάλειψη του σχολείου. Προς αποτροπή τούτου, η Επιτροπή συστήνει την παροχή ειδικής υποστήριξης των αλλοεθνών μαθητών από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς, σε συνδυασμό με τη συστηματική συμμετοχή γονέων και κοινοτήτων προκειμένου να βελτιωθεί η ένταξή τους.
Η έκθεση της Επιτροπής κατέταξε τις Δανία και Σουηδία στις χώρες με το αποτελεσματικότερο μοντέλο ένταξης των παιδιών μεταναστών, ανάμεσα σε 15 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σημειώνεται πως το σουηδικό και το δανέζικο μοντέλο, προσφέρουν στοχοθετημένη υποστήριξη και σχετική αυτονομία των σχολικών μονάδων.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, αδιαφορεί προκλητικά για τις επιπτώσεις της επιβαλλόμενης προσπάθειας ένταξης των παιδιών των λαθρομεταναστών στα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στη διαμόρφωση των ιδανικότερων δυνατών συνθηκών για τους λαθρομετανάστες. Εκ προοιμίου δηλαδή, στόχευση της Επιτροπής δεν είναι η βελτίωση του επιπέδου των εκπαιδευτικών συστημάτων και η πρόοδος των ευρωπαίων μαθητών, οι οποίοι είναι πασιφανές πως περνούν σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα παιδιά των λαθρομεταναστών(στην Ελλάδα) και των μεταναστών(στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες).
Χαρακτηριστικό της δραματικής αλλοίωσης της πληθυσμιακής σύνθεσης των ελληνικών σχολείων, τα στοιχεία τα οποία δίνει η Επιτροπή για σχολικές μονάδες του 6ου δημοτικού διαμερίσματος Αθηνών:
Τα στοιχεία αυτά αποτελούν μονάχα ένα μικρό δείγμα των τρομακτικών αλλαγών οι οποίες συντελούνται στα ελληνικά σχολεία, τα οποία μεθοδικά και στοχευμένα ρέπουν προς τον πλήρη αφελληνισμό. Καθίσταται σαφές πως το ανθελληνικό Κράτος δρα ξεκάθαρα για τη δημιουργία πολυφυλετικών σχολείων, με απώτερο στόχο όχι την ένταξη των ξένων στην ελληνική κοινωνία, όπως ισχυρίζονται οι κήρυκες της παγκοσμιοποίησης, αλλά μάλλον την ένταξη των ελληνόπουλων στο πολυφυλετικό κοινωνικό βόθρο που οικοδομούν οι αντεθνικές κυβερνήσεις. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η έκθεση αποφεύγει να εξετάσει τις συνέπειες της αθρόας εισβολής των ξένων στα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα των ευρωπαϊκών χωρών, όπως η ενδοσχολική βία από τις συμμορίες αλλοδαπών, η πτώση του παρεχόμενου επιπέδου γνώσεων, η χρονική υστέρηση στη μάθηση και ούτω καθ’ εξής.
Με πολύ απλά λόγια, εκείνα τα οποία η αντεθνική κυβέρνηση επιδιώκει να εφαρμόσει στην ελληνική κοινωνία, δοκιμάζονται σήμερα εντός του εκπαιδευτικού συστήματος. Η δημιουργία των αυριανών πολιτών του παγκοσμιοποιημένου χωριού, περνά μέσα από την καλλιέργεια στην Ελληνική Νεολαία των νοσηρών φαντασιώσεων εκείνων των κύκλων, οι οποίοι επιδιώκουν τον παγκόσμιο έλεγχο και κυριαρχία. Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει τα μέγιστα και ο εσμός των διεθνιστών καθηγητών της Αριστεράς, οι οποίοι έχουν κατακλύσει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και δηλητηριάζουν τις ψυχές των ελληνοπαίδων με τη διεθνιστική, μαρξιστική τους προπαγάνδα.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: