Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΕΦΥΓΕ ΛΟΓΩ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! Ο σωτήρας Έλληνας γιατρός της Βοστώνης!!!




Στιγμές φρίκης ζει όλη η Βοστώνη από τη Δευτέρα με τα μάτια να στρέφονται πλέον στους γιατρούς που αγωίζονται για τους περίπου 170 τραυματίες. Επικεφαλής αυτής της ομάδας σωτήρων είναι ένας Έλληνας o ηλικίας 51 ετών Γιώργος Βέλμαχος που συγκλονισμένος λέει πως με τους ακρωτηριασμούς στο χειρουργείο ολοκληρώνουν την καταστροφή που προκάλεσε η έκρηξη.


Σοκαρισμένος χθες δήλωνε στο δελτίο του Mega πως τα τραύματα από την εκτόξευση των θραυσμάτων είναι αμέτρητα και βαριά, με αποτέλεσμα μαζί με το επιτελείο του να αναγκάζονται να προβαίνουν σε ακρωτηριασμούς μελών. Ο Γιώργος Βέλμαχος είναι διευθυντής του τμήματος Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής στο νοσοκομείο Μassachusetts General Ηospital της Βοστώνης και όπως δήλωσε χθες στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η αντιμετώπιση των τραυματιών από το νοσοκομείο του ήταν «η στιγμή στη ζωή μου που με έκανε να νιώσω περισσότερο περήφανος παρά ποτέ».

Εφυγε απογοητευμένος από την Ελλάδα
Ο Γιώργος Βέλμαχος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε μάλιστα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών κάνοντας ειδικότητα στη Χειρουργική το 1991. Ολοκληρώνοντας αυτό τον κύκλο, αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα για την Αμερική αναζητώντας περισσότερες ευκαιρίες και προκλήσεις στην επιστήμη του, αλλά βλέποντας πως για να ανελιχθεί στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχει γνωριμίες και να ακολουθήσει δρόμους όχι και τόσο αξιοκρατικούς. Πριν φύγει για τη Βοστώνη είχε εργαστεί στο Ιπποκράτειο και στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας, αποκομίζοντας μια πλήρη εικόνα της κατάστασης του συστήματος υγείας στην Ελλάδα.

Στη Βοστώνη δεν ανέβηκε απλά στην ιεραρχία, αλλά είχε και την ευκαιρία να κάνει 250 δημοσιεύσεις, να γράψει 4 βιβλία, να έχει συμμετοχή σε 40 ιατρικά εγχειρίδια, ενώ είναι μέλος σε 20 οργανώσεις του ιατρικού κόσμου. Θεωρείται αυθεντία στην αντιμετώπιση τραυμάτων – είναι ο ιδανικός για να διαχειριστεί την κρίση που ξέσπασε στη Βοστώνη. Kαι όχι μόνο ιατρικά: όπως γράφει και η Wall Street Journal ο Γιώργος Βέλμαχος έχει αναλάβει και την ενημέρωση των οικογενειών, κάτι που ο ίδιος περιέγραψε ως μια πράξη που τον έκανε να καταρρεύσει. Όπως δήλωσε οι ασθενείς είναι μεταξύ 28 και 71 ετών, κανένας δεν ήταν δρομέας.

Από χθες, μετά το χώρο του μακελειού, το διεθνές ενδιαφέρον έχει στραφεί στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες και στους γιατρούς που δίνουν μάχη. Ανάμεσά τους ο Έλληνας Βέλμαχος που αντιμετωπίζουν με δέος οι δημοσιογράφοι, ενώ το όνομά του εμφανίζεται συνεχώς στα εκατοντάδες tweets των Αμερικανών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: