Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Στην Εθνική Ελλάδος οι αδερφοί Αντετοκούμπο !!! Οχι δεν κανουμε πλακα....




Μία κίνηση που είναι πολύ πιθανό να αποδειχτεί «ματ» για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ είναι γεγονός. Με συντονισμένες κινήσεις της ΕΟΚ και κατάλληλες πιέσεις προς την κυβέρνηση άνοιξε ο δρόμος για να αποκτήσουν ελληνικό διαβατήριο και συνεπώς δικαίωμα συμμετοχής στις Εθνικές ομάδες οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούμπο.


Λίγο πριν τα δύο αδέρφια καταφύγουν στη λύση έκδοσης νιγηριανού διαβατηρίου για να μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό (ο 18χρονος Γιάννης, ύψους 2,06μ. και παίζει από «1» μέχρι «4» θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, έχει ήδη υπογράψει στη Σαραγόσα και αναμένεται να είναι ψηλά στα ντραφτ του Ιουνίου για το ΝΒΑ, ενώ αξιόλογος είναι και ο 20χρονος Θανάσης, ύψους 2,00μ., που παίζει ως σμολ φόργουορντ), βρέθηκε η φόρμουλα για να γίνουν και τυπικά Έλληνες οι δύο παίκτες του Φιλαθλητικού, που γεννήθηκαν εδώ, μεγάλωσαν εδώ και νιώθουν Έλληνες.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ήρθε σε επαφή με τον Υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, άσκησε πιέσεις και βρέθηκε τρόπος να παρακαμφθεί το καθεστώς που δημιουργήθηκε μετά την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, καθώς με το υπάρχον είναι πολύ πιο αυστηρά τα κριτήρια ελληνοποίησης. Το «παραθυράκι»που βρέθηκε αφορά στην ελληνοποίηση «ατόμων που προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες στη χώρα» και σύντομα οι δύο παίκτες θα έχουν στα χέρια τους τα απαραίτητα χαρτιά, ακόμη και για να ενισχύσουν τα δύο αδέρφια τις «μικρές» εθνικές ομάδες το προσεχές καλοκαίρι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.Πέραν του 18χρονου Γιάννη και του 20χρονου Θανάση, υπάρχουν και τα δύο μικρά τους αδέρφια, ο 15χρονος Κώστας και ο 11χρονος Αλέξης που επίσης έχουν μεγάλες προοπτικές.

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: