Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ φέρνει η ανάλγητη συγκυβέρνηση


Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ φέρνει η ανάλγητη συγκυβέρνηση
Γράφαμε πριν ακριβώς μία εβδομάδα ότι οι διακοπές ρεύματος λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής τον λογαριασμών της ΔΕΗ φτάνουν τις 30.000 το μήνα. Αυτό την ίδια ώρα που τα κόμματα της μεταπολίτευσης (ολόκληρο το «συνταγματικό τόξο»…) κανόνιζε τα χρέη του μέσω νομοθεσίας, χρέη που όσον αφορά την ΔΕΗ ήταν άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Θα περίμενε κανείς, ενώ οι ουρές στα αρμόδια για τους διακανονισμούς τμήματα μακραίνουν και πληθαίνουν, να υπάρχει κάποια μέριμνα από τους αρμοδίους. Όχι μέριμνα για κάτι το παράλογο και το δύσκολο, απλά μια μέριμνα για να μην πεθάνει κοσμάκης.
Αντ’ αυτού, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενόψει της γενικής «απελευθέρωσης» (νέα λέξη για να βαπτιστεί η αναλγησία και η αναισχυντία…) των τιμολογίων, που θα γίνει την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα ο υφυπουργός δήλωσε: «Έχουν γίνει τα πρώτα βήματα με την προσαρμογή των τιμολογίων από 1ης Ιανουαρίου και ακολουθεί το επόμενο βήμα την 1η Μαΐου. Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα τιμολόγια σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό, θα έλεγα μάλλον χαμηλό γιατί έχουμε πετύχει να γίνει ομαλά η μετάβαση προς την απελευθέρωση. Η ΔΕΗ σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνει πάντα υπόψη τη γνώμη της ΡΑΕ. Με τη γνώμη της ΡΑΕ πιστεύω ότι θα υπάρξει ισορροπία, ώστε οι καταναλωτές να είναι ικανοποιημένοι και οι τιμές να αντανακλούν το κόστος παραγωγής».
Αυτή η πολιτική προφανώς στοχεύει στο να οδηγήσει τους Έλληνες στην πλήρη εξαθλίωση και προλεταριοποίηση, προκειμένου να υποταχθούν ευκολότερα στην θέληση των νέων αποικιοκρατών που θέλει να φέρει ο Αντώνης Σαμαράς. Οι Έλληνες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως η πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στο να φέρει την βασιλεία των τοκογλύφων μία ώρα αρχύτερα.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: