Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Νέοι φόροι σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους - Στο απυρόβλητο οι κεφαλαιοκράτες


Νέοι φόροι σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους - Στο απυρόβλητο οι κεφαλαιοκράτες
Στο δόκανο της εφορίας 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι κάτω των 5.000 ευρώ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου κρύβουν παγίδες για 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ, καθώς χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και άνεργοι καλούνται να υποβάλλουν δηλώσεις ακόμα κι αν τα εισοδήματα του 2012 ήταν πενιχρά ή και μηδενικά.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογούμενων θα χρεωθούν από την εφορία με τα ελάχιστα ποσά τεκμηρίων διαβίωσης για τα σπίτια που μένουν, είτε είναι ιδιόκτητα είτε ενοικιαζόμενα. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα για όσους φορολογούμενους με εισόδημα κάτω τω 5.000 ευρώ έχουν ΙΧ αυτοκίνητα. Στις περιπτώσεις αυτές τα τεκμαρτά εισοδήματα για τα οποία θα φορολογηθούν θα "φουσκώσουν" ακόμα περισσότερο γιατί στα ποσά των ελάχιστων τεκμηρίων και των τεκμηρίων για τις κατοικίες, θα προστεθούν και τα ποσά από τα τεκμήρια των αυτοκινήτων.

Τα πιστά σκυλάκια της τρόικα Σαμαράς και Στουρνάρας τηρώντας τις πολιτικές του μνημονίου έχουν δημιουργήσει στρατιές ανέργων και έχουν οδηγήσει 3.900.000 Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας. Με ψέματα και απάτες πήραν την εξουσία, για να τσακίσουν τον ελληνικό λαό με νέες αδικίες στη φορολογία και υψηλότερη επιβάρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Απαιτείται άμεσα μία εθνική ηγεσία που θα φέρει αληθινή κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοκρατία στη χώρα.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: