Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΚΡΑΤΙΑΣ


LEFTA92
Την ώρα που το ζωνάρι των Ελλήνων πολιτών σφίγγει ολοένα και περισσότερο, στελέχη της κυβέρνησης, αντί να δίνουν το σωστό παράδειγμα της εξοικονόμησης πόρων, συνεχίζουν να σπαταλούν χρήματα για υπηρεσιακές υποχρεώσεις.

Με τον κρατικό κορβανά να έχει στερέψει και την τρόικα να πιέζει για περαιτέρω περικοπές, ορισμένοι υπουργοί κρίνονται τουλάχιστον «μετεξεταστέοι» όσον αφορά τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, ακόμα και σε τομείς που θα μπορούσαν να το κάνουν. Και μπορεί μεν κάποιες δαπάνες να είναι «δικαιολογημένες», παρ’ όλα αυτά στη σημερινή εποχή πολλά έξοδα μπορούν, επί παραδείγματι, με καλύτερη χρήση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών, να περιοριστούν.

Οι αναρτημένες στη Δι@ύγεια αποφάσεις που δημοσιεύει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία» είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί σε ορισμένα υπουργεία.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (που με αναλγησία εξοντώνει καθημερινά ακόμη και τους χαμηλόμισθους και τους ανέργους) διαθέτει το ποσό των 7.450.000 ευρώ για ταχυδρομικές υποχρεώσεις των υπηρεσιών του υπουργείου. Προφανώς, μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και τα έξοδα για τα κάθε είδους «ραβασάκια» της φοροεπιδρομής που εξαπολύει ο κ. Στουρνάρας.

Ο έτερος κυβερνητικός φωστήρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μην έχοντας συναίσθηση των καταστάσεων σε ό,τι αφορά τον ίδιο, υπέγραψε αποφάσεις πληρωμής 6.640,20 ευρώ για τη μίσθωση τριών θέσεων πάρκινγκ, 344,40 ευρώ για τις υπηρεσίες μιας μεταφράστριας και 18.619 ευρώ μηνιαίως για τον καθαρισμό δύο κτιρίων του υπουργείου.

Ανάλογες συμπεριφορές επιδεικνύουν και δύο υπουργοί που προέρχονται από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Αντώνης Μανιτάκης, για δύο τηλεφωνικές γραμμές σε γνωστή εταιρία τηλεπικοινωνιών «ξόδεψε» 1.164,29 ευρώ, ενώ η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη ενέκρινε 708 ευρώ (που ξεπερνούν ακόμη και ένα μηνιάτικο με βάση τα νέα δεδομένα για τον κατώτατο μισθό των απλών εργαζομένων) στο όνομα των δικαιούχων υπαλλήλων του γραφείου της για υπερωρίες μόλις μιας εβδομάδας!
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: