Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Δεν σήκωσαν τουρκική σημαία στο Φλοίσβο από τον φόβο της Χρυσής Αυγής


Δεν σήκωσαν τουρκική σημαία στο Φλοίσβο από τον φόβο της Χρυσής Αυγής
Οι συνέπειες της αντεθνικής πολιτικής της τριμερούς συγκυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας δίχως να τεθούν καν, όροι και προϋποθέσεις για τη διασφάλιση του εθνικού συμφέροντος, αρχίζουν σιγά-σιγά να γίνονται ορατές. Οι τούρκοι λοιπόν, δια του επενδυτικού ομίλου Dogus ο οποίος εξαγόρασε την πλειοψηφία του πακέτου μετοχών της μαρίνας του Φλοίσβου, αξίωσαν την έπαρση της τουρκικής σημαίας πλάι σε εκείνες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού επενδυτικού ομίλου, Φερίτ Σαχένκ, κοινοποίησε την ανωτέρω απαίτηση, σημειώνοντας πως ο τουρκικός όμιλος, αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο μέτοχο του οργανισμού. Δημοσιογραφικές πηγές υποστηρίζουν πως στο άκουσμα των τουρκικών αξιώσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της μαρίνας του Φλοίσβου, Σταύρος Κατσικάδης, «πάγωσε», επιχείρησε δε να κατευνάσει την τουρκική πλευρά επισείοντας την πιθανή αντίδραση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. «Ξέρετε, ίσως μια τέτοια κίνηση να μην είναι ώριμη. Ίσως να έχουμε προβλημά και με το κόμμα της Χρυσής Αυγής», δήλωσε έντρομος ο διευθύνων σύμβουλος. Αν και η ικανοποίηση του τουρκικού αιτήματος δεν υλοποιήθηκε για την ώρα, εντούτοις κάτι τέτοιο δείχνει να μεταφέρεται για το εγγύς μέλλον, μιας και ανάλογες αξιώσεις μπορούν να τεθούν για τις μαρίνες Ζέας, στα Γουβιά της Κέρκυρας, στη Λευκάδα και στη Καλαμάτα, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε τουρκικά χέρια. Σημειώνεται πως ανάλογο ενδιαφέρον για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, έχει εκδηλωθεί από τον τουρκικό όμιλο και για τη μαρίνα της Μυκόνου, την οποία το ΤΑΙΠΕΔ έχει επίσης βγάλει προς πώληση.
Παρά ταύτα, το θέμα δεν έληξε με την πρώτη τουρκική απαίτηση περί τουρκικής σημαίας στις μαρίνες. Εξίσου ισχυρό σοκ, περίμενε τους Έλληνες συνεργάτες των τούρκων μεγαλομετόχων, όταν οι τελευταίοι αξίωσαν την συμμετοχή της ελληνικής σημαίας σε εκθέσεις τουρισμού, μονάχα κατόπιν αιτήματος προς την Κωνσταντινούπολη και σχετικής αδείας του τουρκικού διοικητικού κέντρου!
Η Χρυσή Αυγή είχε προειδοποιήσει εγκαίρως τον Ελληνικό Λαό πως η κυβέρνηση των ανδρείκελων της Τρόικας θυσιάζει τα πάντα στο βωμό του ξεπουλήματος της εθνικής περιουσίας, σύμφωνα με τις παράλογες απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων. Μπρος στη βιασύνη για να ξεπουληθούν τα πάντα όπως- όπως, η κυβέρνηση Σαμαρά αδιαφορεί επιδεικτικά για την διασφάλιση προπαντός του εθνικού συμφέροντος, συμπεριφερόμενη ως κυβέρνηση ραγιάδων ενός κράτους προτεκτοράτου.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: