Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ


2141967
Μηνύματα τυφλού μίσους κατά της 21ης Απριλίου, με παραλληλισμούς της χρυσής εκείνης επταετίας με την Χρυσή Αυγή, έκαναν όλα τα κόμματα του περιβόητου «συνταγματικού τόξου», δηλαδή του πέρα για πέρα σάπιου και καταρρέοντος μεταπολιτευτικού κατεστημένου. Ιδού τα παραληρήματά τους:
ΣΥΡΙΖΑ:
«46 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα μας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι-ες με μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία. Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τον αυταρχισμό , την καταστολή των αγώνων και τον περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας. Είναι ένα μήνυμα αντίστασης και αφύπνισης όλων μας για την υπεράσπιση αυτών που κατακτήσαμε με αγώνες και αίμα. Είναι ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ένα μήνυμα αξιοπρέπειας, μια υπενθύμιση των αγώνων του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ανεξαρτησία. Τη δημοκρατία που πολέμησαν και πολεμούν και σήμερα οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού, η Χρυσή Αυγή και όσοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό».
ΚΚΕ:
«Η στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και της αστικής τάξης στην Ελλάδα, μπόρεσε να επιβληθεί γιατί δεν βρήκε απέναντί της έναν λαό οργανωμένο, αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, αξιοποιώντας και τις οξυμένες αντιθέσεις του αστικού πολιτικού συστήματος. Μέρος και εργαλείο του αστικού πολιτικού συστήματος είναι και οι νοσταλγοί της στρατιωτικής δικτατορίας, το εθνικοσοσιαλιστικό φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που πρέπει να απομονωθεί από τον λαό ως η πιο άγρια φωνή του κεφαλαίου και του συστήματος».
ΔΗΜΑΡ:
«Πριν από 46 χρόνια τα όπλα και η βία κατέλυσαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Η χούντα στέρησε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών, βασάνισε και φυλάκισε όσους αντιστάθηκαν, επέβαλε το γενικευμένο αυταρχισμό στην κοινωνία. Η μνήμη μας και οι αγώνες για τη δημοκρατία και την ενίσχυση των θεσμών αποτελούν σήμερα το ιδεολογικό μας οπλοστάσιο. Ο φασισμός, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν καμία θέση στη χώρα μας. Δυστυχώς η 46ή επέτειος συμπίπτει με την άνοδο του φασιστικού φαινομένου στη χώρα μας. Το σημερινό δημοκρατικό καθήκον είναι να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, φράζοντας το δρόμο στους νοσταλγούς, αλλά και στους σημερινούς απόγονους της χούντας.».
ΠΑΣΟΚ:
«Η επέτειος της 21ης Απριλίου συνιστά υπόμνηση του ιστορικού χρέους μας να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία. Η επέτειος συνιστά υπόμνηση του ιστορικού χρέους μας να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία απέναντι στον κίνδυνο της απονεύρωσης και της υπονόμευσής της από εκείνους που χρησιμοποιούν τη γενναιοδωρία και την ανοχή της για να στραφούν εναντίον της. Η ενεργός μνήμη των δεινών που προκάλεσε η δικτατορία και η πραγματική τιμή προς τον αντιδικτατορικό αγώνα μεταφράζονται τώρα πλέον σε υποχρέωση ανάσχεσης και αντίκρουσης των ρατσιστικών και ξενοφοβικών εγκληματικών συμπεριφορών, του αυταρχισμού και κάθε μορφής πολιτικής και κοινωνικής βίας».
ΝΔ:
Η χούντα της 21ης Απριλίου ξυπνά εφιαλτικές μνήμες και αναδύει κρίσιμα διδάγματα για όλους. Και διδάγματα έμπρακτου σεβασμού στους δημοκρατικούς θεσμούς, αφοσίωσης στο εθνικό συμφέρον και ενότητας των Ελλήνων σε κοινούς σκοπούς. Τιμούμε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, θα περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία που άλλωστε θεμελίωσε η παράταξή μας με τη βοήθεια του Ελληνικού λαού το 1974 και όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας, απομονώνοντας κάθε νοσταλγό αντίστοιχων εκτροπών».
ΚΟΜΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ:
«Στις 21 Απριλίου 1967 οι συνταγματάρχες κατέλυσαν τη Δημοκρατία. Στις 21 Απριλίου 2013 η Δημοκρατία έχει καταλυθεί από την τρόικα και τους υπηρέτες της».
(ΥΓ): Ο γράφων άκουσε χθες τυχαία σε κατάστημα τι είπε ένα νέο παιδί στην παρέα του: Εγώ ήμουν αγέννητος την περίοδο 1967-1974 και δε μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έγινε και πως ήταν τα πράγματα. Σήμερα άκουσα στις ειδήσεις πως όλα τα κόμματα του συστήματος έβριζαν την 21η Απριλίου. Και σκέπτομαι και λέω, αφού όλα αυτά τα λαμόγια που μας καταδίκασαν στη φτώχεια, την ανεργία, τα χαράτσια, την εγκληματικότητα κ.τ.λ. βρίζουν με τέτοιο πάθος την 21η Απριλίου, μήπως τελικά ήταν καλή για το λαό και τον τόπο; 
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: