Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Εκθέτει την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ: Ούτε το 2014 ανάπτυξη!


daskalopoulos
Την εκτίμηση ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα βαθύνει φέτος και ότι δεν θα υπάρξει ανάπτυξη ούτε το 2014 εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, ζητώντας παράλληλα αναθεώρηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, με αναπτυξιακούς όρους και δημοσιονομική ευελιξία.
«Τα νούμερα δεν βγαίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Ο κ Δασκαλόπουλος επεσήμανε την ανάγκη ταχύτερης προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να πληρώσει πολύ ακριβά η Ελλάδα την κυπριακή κρίση, η οποία όπως είπε μπορεί να αφαιρέσει έως και μια μονάδα από το ΑΕΠ της χώρας μας.
«Είμαστε υποχρεωμένοι να προετοιμαστούμε για το χειρότερο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ. Επιβάλλεται ευρύτερη και πιο μακροπρόθεσμη θεώρηση του προγράμματος πέρα από το παζάρι για τα μέτρα και τη δόση. Χρειάζονται, είπε, πολιτικές για αύξηση της ρευστότητας, ανάπτυξη και φορολογικό σύστημα με προοπτική τουλάχιστον πενταετίας και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Επεσήμανε, εξάλλου, τις επιπτώσεις της λιτότητας στον κοινωνικό ιστό αλλά και την παραγωγική βάση της χώρας.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: