Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΧΑΛΑΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ.... 17χρονος έμεινε παράλυτος !!! ΕΛΛΑΣ 2013....




Μία απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όταν κατά τη διάρκεια χειρουργείου σε 17χρονο για την αφαίρεση αιμαγγειώματος από τον εγκέφαλο, το μηχάνημα - πλοηγός σταμάτησε να λειτουργεί με αποτέλεσμα ο νεαρός να μείνει παράλυτος στην αριστερή του πλευρά.

Από την πλευρά τους οι γιατροί του νοσοκομείου αρνούνται πως πρόκειται για ιατρικό λάθος και αποδίδουν την εξέλιξη σε επιπλοκές της επέμβασης. Το μηχάνημα - πλοηγός που σταμάτησε να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, το είχε δανειστεί το νοσοκομείο από ιδιωτικό κέντρο των Αθηνών ειδικά για τη συγκεκριμένη επέμβαση.
Με τον πλοηγό εκτός λειτουργίας, όπως εξηγεί στο «Εθνος» ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου, Χρήστος Θεοδώρου, δεν ήταν δυνατό να υπάρχει τρισδιάστατη απεικόνιση, που θα βοηθούσε στην ακριβή αφαίρεση του αιμαγγειώματος. Αυτή έγινε τελικά με συμβατικές μεθόδους, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί μετά το τέλος της επέμβασης πως ο έφηβος είχε παραλύσει στην αριστερή του πλευρά.
«Ολες οι επεμβάσεις έχουν επιπλοκές. Η τρισδιάστατη απεικόνιση θα έδινε τη δυνατότητα μεγαλύτερης ακρίβειας, αλλά σύμφωνα με τους χειρουργούς αυτό δεν σημαίνει ότι θα απέτρεπε τη συγκεκριμένη επιπλοκή», είπε ο κ. Θεοδώρου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: