Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αν είναι δυνατόν!! Για απαράδεκτη παρέμβαση του Α/ΓΕΕΘΑ μιλάει ο Βενιζέλος!!



...και ο Κουβέλης για ''μεσαιωνικό σκοταδισμό ΄΄!! Διαβάστε ποιούς ψηφίζουμε.. τους πολιτικούς αλήτες και τους αγύρτες που κατέστρεψαν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τους Έλληνες .

Το παράδοξο όλων να τολμάει να μιλάει ο Βενιζέλος για απαράδεκτη παρέμαβση του Α/ΓΕΕΘΑ !!! Απαράδεκτο όμως είναι να μιλάει ο άνθρωπος που δεν σεβάστηκε ποτέ κανέναν θεσμό ..Να μιλάει ο άνθρωπος που πρέπει να εξαφανιστεί απο την Ελλάδα !

Αντιδράσεις από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση προκαλεί η τροπολογία που κατέθεσαν το βράδυ της Δευτέρας 84 βουλευτές της ΝΔ για το κριτήριο του γένους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Για «μεσαιωνικό σκοταδισμό» κάνει λόγο η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ το ΠΑΣΟΚ μιλάει για «θεσμικά απαράδεκτη παρέμβαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ».

Οι 84 βουλευτές της ΝΔ προτείνουν μόνο Ελληνες κατά το γένος και την ιθαγένεια να εισάγονται στις στρατιωτικές και στις αστυνομικές σχολές.

«Ηρθε η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές. Επιβάλλεται να είναι Έλληνες το γένος», έγραψε στο Twitter ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος, προτείνοντας κι εκείνος την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «η κατάργηση της πρόσθετης προϋπόθεσης του ελληνικού γένους και όχι απλώς της ελληνικής ιθαγένειας για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, έγινε μετά από επίμονες γραπτές παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη ότι η προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη ήταν κατάφωρα αντισυνταγματική».(Καλά αυτός δεν μας έλεγε οτι ειναι απόφαση των αθρωπίνων δικαιωμάτων και οδηγία της Ε.Ε ; )

Η μόνη εξαίρεση σε σχέση με το γένος που προβλέπει και επιτρέπει το Σύνταγμά μας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι αυτή που αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ακόμη ότι: «Όταν λοιπόν κάποιος μπορεί να εκλεγεί Πρωθυπουργός ή να διοριστεί Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είναι αδιανόητο να του λες ότι δεν μπορεί να εισαχθεί σε παραγωγική σχολή Αξιωματικών ή Υπαξιωματικών. Επίσης όταν καλείται να υπηρετήσει τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις ως κληρωτός, δεν μπορείς να μην του επιτρέπεις να καταστεί βαθμοφόρος των Ενόπλων Δυνάμεων από παραγωγική σχολή. Στο πλαίσιο αυτό είναι θεσμικά απαράδεκτη η συμμετοχή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη σχετική δημόσια συζήτηση και μάλιστα μέσω twitter».

Η ΔΗΜΑΡ μιλάει για «μεσαιωνικό σκοταδισμό που αποπνέει η προτεινόμενη τροπολογία από βουλευτές της Ν.Δ., που συνεπικουρούνται από τους συναδέλφους τους της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Κριτήριο για ένα σύγχρονο κράτος και ένα σύγχρονο στράτευμα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, δεν μπορεί να είναι άλλο από την ιδιότητα του πολίτη με βάση την ιθαγένεια. ...Ποιά Ιθαγένεια εννοεί ο `μπαραμπαΦώτης αυτήν που μοιράζουν στο Σύνταγμα σε όλους τους λαθρομετανάστες ;Καμαρώστε τον Μπάρμπα που θέλει να γίνει και Πρόεδρος της Δημοκρατίας

veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: