Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Προετοιμασία πολέμου... Η Κίνα θέτει τις μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων της σε πολεμική ετοιμότητα!!



Σε μια ακόμη κίνηση προετοιμασίας για ένοπλη σύρραξη αλλά και ψυχολογικών επιχειρήσεων εναντίον της αντιπάλου Ιαπωνίας προχώρησε ο Στρατός της Κίνας ο οποίος διέταξε το προσωπικό...

της Αεροπορίας Στρατού και πιο συγκεκριμένα τους υπηρετούντες στις μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων να αλλάξουν την μορφή των αποστολών τους και να διακόψουν τις αποστολές εκπαίδευσης και υποστήριξης και να ανεβάσουν το επίπεδο ετοιμότητας σε αυτό της αναμονής εμπλοκής σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Η στόχευση των μονάδων των επιθετικών ελικοπτέρων αλλά και των υπολοίπων ελικοπτέρων μεταφοράς θα αλλάξει από τη μέχρι τώρα τακτική αυτή της διεξαγωγής επιχειρήσεων πλην πολέμου και ανθρωπιστικού χαρακτήρα MOOTW (Military Operations Other Than War) σε αυτή των πλήρης κλίμακας πολεμικών επιχειρήσεων αναφέρει το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua news επικαλούμενο το PLA Daily.

Μάλιστα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και ουσιαστικά αποτυπώνοντας την περιοχή των νησιών Diaoyu όπως αποκαλεί τα Senkaku η Κίνα, στην οποία θα επικεντρωθεί η κινεζική παρουσία, οι μονάδες των επιθετικών ελικοπτέρων θα αναλάβουν την διεξαγωγή αποστολών μακράς εμβέλειας, επιχειρήσεων σε παράκτιες περιοχές, συντονισμένες επιχειρήσεις με άλλες μονάδες και μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιχειρήσεις.

Η παραπάνω αλλαγή δόγματος και παρότρυνσης προς τις κινεζικής ένοπλες δυνάμεις να προετοιμάζονται για πόλεμο δεν είναι η μοναδική. Στις 15 Ιανουαρίου το γενικό αρχηγείο των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων μέσω οδηγίας η οποία εκδόθηκε στο πλαίσιο αναφοράς στην εκπαίδευση. Προχώρησε σε σύσταση προς τον κινεζικό Στρατό να προετοιμάζεται για πολεμική σύρραξη.

«Ο Λαϊκός Στρατός (PLA) και οι Αρχές Ασφαλείας της Κινεζικής Λαϊκής Δύναμης (APF) θα πρέπει να επικεντρωθούν με στόχο να είναι σε θέση να πολεμήσουν και να κερδίσουν μάχες, να ενισχύσουν σθεναρά τον πραγματικό αγώνα μέσω της στρατιωτικής εκπαίδευσης, την πρακτική και την καινοτομία της λειτουργίας κατάρτισης στο πλαίσιο πληροφοριών με βάση τους νέους όρους και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να καλλιεργήσουν νέου τύπου και υψηλού επιπέδου στρατιωτικό προσωπικό».

Η οδηγία εκδόθηκε στην κινεζική και φέροντας τον τίτλο «Οδηγίες για την Στρατιωτική Εκπαίδευση του PLA το 2013."

Ταυτόχρονα όμως αυξάνονται και οι ανώτατοι στρατιωτικοί ηγέτες - γεράκια οι οποίοι με διάφορες δηλώσεις καλούν τις ένοπλες της Κίνας σε ετοιμότητα ενώ άλλοι προχωρούν πιο επιθετικά. Οι πιο προκλητικοί εξ αυτών μιλούν για «μικρούς οξείς πολέμους» για να επιβεβαιώσουν την κυριαρχία της Κίνας, άλλοι μιλούν για «προετοιμασία για σύρραξη», ενώ τέλος άλλοι «πιέζουν» το Πεκίνο να «χτυπήσει πρώτο» ή πιο σκωπτικά «να σκοτώσουμε την κότα για να φοβίσουμε τη μαϊμού».

Ο ταξίαρχος της Αεροπορίας Dai Xu είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «από τη στιγμή που έχουμε αποφασίσει ότι οι ΗΠΑ μπλοφάρουν στην ανατολική κινεζική Θάλασσα θα πρέπει να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία για να απαντήσουμε σε αυτές τις κενές προκλήσεις με κάτι πραγματικό».

Αυτές οι προκλήσεις σύμφωνα με τον Xu προέρχονται από χώρες όπως η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες αλλά και το Βιετνάμ(!) χώρες μάλιστα που τις χαρακτήρισε ως τα «κυνηγόσκυλα» των ΗΠΑ στην Ν.Α. Ασία.

«Αρκεί μόνο να σκοτώσουμε τον ένα και έτσι αμέσως όλοι οι υπόλοιποι θα πέσουν στα γόνατα», συμπλήρωσε ο Κινέζος ταξίαρχος.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: