Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.Γαϊτάνη: "Δεν συνιστά πρόβλημα το όνομα!!"



ΥΠΕΡΑΜΥΝΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΤΗ "ΝΟΒΑ ΜΑΣΕΝΤΟΝΙΑ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΡΙΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ...

"Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΕΙ"

Ερωτήματα σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα -και δη, στο Σκοπιανό- προκαλούν οι τοποθετήσεις της βουλευτού του κόμματος, Ιωάννας Γαϊτάνη, έτσι όπως εκφράστηκαν μέσα από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 989, αλλά και σε πρόσφατη συνέντευξή της σε εφημερίδα των Σκοπίων.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα στον Alpha 989, όπου κλήθηκε να εξηγήσει τις προ τριών εβδομάδων περίπου δηλώσεις της στην εφημερίδα «Nova Makedonija», η κυρία Γαϊτάνη είπε ότι εξέφρασε προσωπικές απόψεις, αλλά «και ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει άποψη για σύνθετη ονομασία, άρα με τον όρο Μακεδονία», όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε.

Στις δηλώσεις της στη σκοπιανή εφημερίδα, η βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ουσιαστικά υποστηρίξει πως η διαφορά ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια για το όνομα οφείλεται στους Έλληνες καπιταλιστές. «Επιτρέψτε μου να πω ότι άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε εκδηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση, ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείται εσείς: Μακεδονία» είχε πει.

Και είχε επίσης τονίσει: «Εγώ νομίζω ότι το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στο όνομα. Εάν τα πράγματα είχαν έτσι και εάν τα πράγματα ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας. Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της βαλκανικής χερσονήσου. Αιτία γι’ αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλά άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα, προκειμένου να καλυφθούν άλλα πράγματα που συμβαίνουν».

Σήμερα, η κυρία Γαϊτάνη επανήλθε στο ζήτημα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν συνιστά πρόβλημα η ονομασία (των Σκοπίων)» και ότι «ποτέ η Αριστερά δεν ενέδωσε σε εθνικισμούς, απ’ όπου κι αν προέρχονται».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΑΙΤΑΝΗ ΕΔΩ

stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: