Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Χορός εκατομμυρίων στις ΜΚΟ


Χορός εκατομμυρίων στις ΜΚΟ
Έχουμε πολλές φορές γράψει για τις αργυρώνητες ΜΚΟ που διακινούν εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα, χωρίς να τις ελέγχει κανείς και για κανένα λόγο. Προ καιρού μάλιστα είχαν βγει δημοσιεύματα με στοιχεία για την σκανδαλώδη χρηματοδότηση, πολλών από αυτών, από το ελλαδικό κράτος. Η κορυφή του παγόβουνου, βέβαια, αφού όλες οι υποθέσεις για την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού, Τζέφρυ Παπανδρέου, θάφτηκαν γρήγορα και από την επικαιρότητα και από τους ελέγχους.
Όμως έχει αξία η εξέταση της «κορυφής του παγόβουνού», αφού πολλές φορές βοηθάει στην εκτίμηση του. Παραστατικά τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων ευρώ που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν έχουν βρει μέχρι στιγμής οι αρμόδιες αρχές σε διάφορες ΜΚΟ, που χρησιμοποιούσαν χρήματα του Δημοσίου. Τα στοιχεία για μία και μόνο ΜΚΟ, τον «Κύκλο της Πάτμου» που σκοπό του είχε την σύνδεση της θρησκείας με το περιβάλλον, είναι καθαρά ενδεικτικά του τι κρύβεται «κάτω από την επιφάνεια» και ιδιαιτέρως στις διάφορες «αντιρατσιστικές» ΜΚΟ του ενός ατόμου – οργανώσεις σφραγίδες, που επιδοτούνται επιπρόσθετα και από την Ε.Ε.
Μέχρι και ενοικίαση παγοθραυστικού βρήκαν, λοιπόν, οι αρμόδιες αρχές στα έξοδα της εν λόγω ΜΚΟ, ενώ αφήνονται και υπόνοιες για off shore εταιρίες που λειτουργούσαν παράλληλα με αυτήν. Χώρια τα συμπόσια και τα γλέντια που διοργανώνονταν με έξοδα του Ελληνικού Λαού. Χώρια και ο λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με 4,2 εκ. ευρώ κατάθεση.
Αφού αυτή είναι μόνο μία ΜΚΟ από τις λίγες που πιάστηκαν στην «δαγκάνα» του νόμου, μπορούμε ευκόλως να υποθέσουμε ότι το «παρατσούκλι» των ΜΚΟ, ως Μπίζνες Καλά Οργανωμένες, μάλλον δικαιολογείται απολύτως. 
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: