Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΚΑΤΣΕΛΗ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ.



Στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σαββατοκύριακο θα παραστεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, η Λούκα Κατσέλη, πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και συνιδρυτής (μαζί με τον Χ. Καστανίδη) του κόμματος της «Κοινωνικής Συμφωνίας».

Κατά τις πληροφορίες μας, η Λ. Κατσέλη και θα παραστεί και θα μιλήσει στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιείται για να προετοιμάσει τις διαδικασίες για την μετεξέλιξή του σε ενιαίο κομματικό φορέα, πολυτασικό, σε συνέδριο που θα διεξαχθεί την άνοιξη.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο, αποφασιστικό στάδιο ένταξης της Λ. Κατσέλη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουν προηγηθεί πολύμηνες συζητήσεις της, καθώς και άλλων στελεχών της «Κοινωνικής Συμφωνίας» (όχι ωστόσο του Χ. Καστανίδη) με το κόμμα της Αριστεράς, στην κατεύθυνση συνεργασίας και –στη συνέχεια- ένταξηςσε αυτό. Άλλωστε άτυπα αλλά ουσιαστικά στις εκλογές του Ιουνίου η Λ. Κατσέλη είχε στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί της στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ θα παρευρεθούν και άλλα στελέχη προερχόμενα απ’ το ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτές, συνδικαλιστές, στελέχη απ’ την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, τις τελευταίες μέρες ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου, ο Στ. Αγγελούδης, προσέγγισε και βολιδοσκόπησε στελέχη του περιβάλλοντος της Λ. Κατσέλη ζητώντας να μην συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ η πρώην υπουργός και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής της στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που έχει προγραμματιστεί για τον Φλεβάρη.

Ωστόσο η απάντηση απ’ τη μεριά της κ. Κατσέλη ήταν αρνητική.

Να επισημάνουμε τέλος, ότι είναι πολύ πιθανό στη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ να παραστούν και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία την τελευταία περίοδο έχουν αποστασιοποιηθεί ή αποχωρήσει ή διαγραφεί… newsbomb.gr

stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: