Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Γ. Χατζημαρκάκης: Η Γερμανία κέρδισε 80 δις από την Ελλάδα...!!!



Σε συνέντευξή του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ο βουλευτής των Φιλελευθέρων της Γερμανίας Γ. Χατζημαρκάκης θεωρεί «απαραίτητη και μάλλον αναπόφευκτη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» και επισημαίνει ότι «πρέπει να υπάρξει άμεση και γενναία χρηματοδότηση για την ανασυγκρότηση της χώρας.»

Διαβάστε τι είπε για το κέρδος της Γερμανίας από την Ελλάδα:

«Ας μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία έχει επωφεληθεί τα μάλα από την οικονομική κρίση της Ελλάδας, έχοντας ήδη κερδίσει 80 δισ. ευρώ, κάτι που δεν είναι γνωστό στους Γερμανούς. Αν λοιπόν οι πολιτικοί πείσουν τους ψηφοφόρους τους, καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ότι ένα μέρος αυτών που έχουν κερδίσει θα μπορούσε να επιστραφεί πίσω στους Ελληνες, με τη μορφή ενός σχεδίου Μάρσαλ, κανείς δεν θα είχε αντίρρηση. Μέχρι τώρα, όμως, τους έλεγαν ότι οι Γερμανοί φορολογούμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους για την Ελλάδα, κάτι που είναι δύσκολο να ανατρέψουν από τη μια μέρα στην άλλη. Η αλλαγή στάσης είναι εμφανής, όπως είναι προφανής και η αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης και της επιμήκυνσης ώστε να κριθεί το χρέος βιώσιμο. Κι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν υπάρξει μια χρηματοδότηση από έναν τέτοιο μηχανισμό στήριξης».

ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Μιλάει με επαινετικά σχόλια για την ιδέα της Μέρκελ να δημιουργηθεί ένα νέο ταμείο ενίσχυσης, στη λογική του διαρθρωτικού ταμείου της Ευρωπαϊκής Ενωσης με κατευθείαν έλεγχο από την Ευρώπη, ώστε να αποτραπούν τα προβλήματα της διαφθοράς. Κάτι τέτοιο για τον κ. Χατζημαρκάκη θα έλυνε το πρόβλημα, «καθώς τα χρήματα θα πήγαιναν κατευθείαν σε αναπτυξιακά προγράμματα χωρίς να περνούσαν από τους Ελληνες πολιτικούς και τους ύποπτους μεσάζοντες. Μια λύση προφανώς πιο εποικοδομητική και από το ευρωομόλογο, αφού θα έδινε δουλειές και θα βελτίωνε τους δείκτες». Ο μοναδικός μάλιστα όρος που τέθηκε ως προϋπόθεση από τη Μέρκελ κατά την κατάθεση του σχεδίου της, ώστε να συμμετάσχουν τα κράτη- μέλη, είναι να έχουν πραγματοποιήσει ρυθμίσεις στον τομέα της ανταγωνιστικότητας.

«Η Μέρκελ έχει ήδη έρθει σε επαφές και έχει προτείνει να χρηματοδοτηθεί το Ταμείο μέσω του προτεινόμενου φόρου των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών», λέει ο κ. Χατζημαρκάκης. Και παρότι το σχέδιό της ακόμη δεν έχει βρει ανταπόκριση, ο ίδιος πιστεύει ότι έχει πέσει ήδη ο σπόρος και είναι πιθανόν τα ενδεχόμενα αποτελέσματά του να γίνουν αντιληπτά στους Ευρωπαίους και να ευοδωθεί στο μέλλον. «Η ανισότητα Βορρά – Νότου ενδεχομένως να είναι καταστροφική για την Ευρώπη. Κι όταν η κοινοτική αντίληψη αρχίζει και πάλι να λειτουργεί έναντι της λογικής των εθνικών κρατών, η πρόταση αυτή μπορεί να φανεί ως ιδανική».

thermopilai.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: