Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

10 δις ετησίως το κόστος του λαθρεμπορίου!!



Την παραπάνω πληροφορία δεν την δίνουν οι "κακοί φασίστες" της Χρυσής Αυγής, αλλά το υπουργείο οικονομικών που υπολογίζει σε 1 δισ. ευρώ μηνιαίως και 10 δισ. ευρώ ετησίως το κόστος για την Ελληνική Οικονομία από το λαθρεμπόριο και την συνεπαγώμενη του φοροδιαφυγή.

Αυτό αποτελεί το συμπέρασμα του υπουργείου μόνο για το λαθροεμπόριο που λαμβάνει χώρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αν στα παραπάνω δεδομένα βάλει κανείς και την ζημιά στους Έλληνες καταστηματάρχες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των λαθρεμπόρων και λαθροπωλητών μπορεί να καταλάβει πως η ζημιά για το Ελληνικό δημόσιο είναι κατά τι μεγαλύτερη. Άλλωστε ποιος μπορεί να εισπράξει ΦΠΑ από ένα μαγαζί που εν τέλει κλείνει αφήνοντας άνεργους τους υπαλλήλους του;

Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούμε να αντιληφθούμε ποιοι είναι οι σκοποί πίσω από την ενόχληση διαφόρων "δημοσιογράφων" για την παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στα ελληνοσκοπιανικά σύνορα. Τότε διάφοροι δημοσιογραφίσκοι λέγαν ότι η Χρυσή Αυγή ασκεί εξωτερική πολιτική. Ίσως γιατί η έλευση της Χρυσής Αυγής θα έθετε σε κίνδυνο το κύκλωμα της διαφθοράς. Ευκόλως αντιληπτοί και οι σκοποί των προστατών των λαθροπωλητών και των λαθρεμπόρων, αυτοί που απαιτούν λαθρομετανάστες και ανοιχτά σύνορα.

xryshaygh

Δεν υπάρχουν σχόλια: