Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΛΕΖΟ



Σφοδρή επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή το άνευ προηγουμένου παραλήρημα μίσους, του ακροδεξιού κόμματος κατά του Μανώλη Γλέζου.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης με ανάρτησή του στο προσωπικο του προφίλ στον Facebook έγραψε χαρακτηριστικά πως «Το χυδαίο παραλήρημα της ΧΑ εναντίον του Μ.Γλέζου έχει εξήγηση: Δεν μπορούν να του συγχωρήσουν ότι κατέβασε τη σημαία τους από την Ακρόπολη!».

Νωρίτερα ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Χρήστος Παππάς αποκάλεσε τόσο τον κ. Γλέζο, όσο και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, «εσχατόγερους» συμπληρώνοντας πως το δυστύχημα είναι πως θα κηδευτούν με λεφτά που θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός. ..

eglimatikotita


Το παρακάτω κείμενο ανέβηκε νωρίτερα στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής -άσχετα με τη δήλωση ανέκδοτο του Παπαδημούλη, θεωρούμε όμως οτι είναι ακριβώς η απάντηση που θα λύσει τις απορίες του προαναφερόμενου όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους κανένας Εθνικιστής δεν πρόκειται να συγχωρέσει τον ''σύντροφο'' και ''αντιστασιακό'' Γλέζο...

Ο αντεθνικός βίος και η πολιτεία του κομμουνιστού Μ. Γλέζου

Μια παραληρηματική ανακοίνωση εξέδωσε ο παλαίμαχος σταλινολάτρης Μανώλης Γλέζος κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών –άγνωστον υπό ποια ιδιότητα- στην οποία αφού με φρασεολογία μαρξιστικού υποκόσμου χαρακτηρίζει (το κίνημα) «φασιστικό», «ναζιστικό», «εγκληματική οργάνωση», ακόμα και… αντεθνικό!!! Ιδού το παραλήρημα του γηραλέου νοσταλγού των Γκουλάγκ:

«Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί μια από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δεν πρόκειται απλώς για μια οργάνωση φασιστική ή ναζιστική. Είναι ένα κόμμα στην ουσία του αντεθνικό, με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, που δεν διστάζει να βυσσοδομεί χυδαία, εκμεταλλευόμενο τα ένστικτα μιας κοινωνίας που καταρρέει.

Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, φτωχοποιείται και οργίζεται, ενώ αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με σκληρότητα και αναλγησία. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για να φέρνουμε στην επιφάνεια περιθωριακές οργανώσεις, που το μόνο που έχουν προσφέρει είναι η βία, το έγκλημα και η υποκουλτούρα. Ισχυρίζονται ότι τα χέρια τους είναι καθαρά, αλλά δολοφονούν τις Ιδέες του Πολιτισμού, της πραγματικής Δημοκρατίας και των Πανανθρώπινων Αξιών, που αποτελούν το ίδιο το σώμα της Ελλάδας.

Όσοι ψήφισαν αυτό το μόρφωμα και το έφεραν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ας το ξανασκεφτούν και μια και δυο φορές. Η παρουσία του αποτελεί ύβρη στον Ελληνικό Πολιτισμό. Είναι ανάχωμα στην πρόοδο. Είναι πισωγύρισμα σε βάρβαρες και μαύρες μέρες, που μάτωσαν τον Ελληνικό Λαό».

Πιθανολογώ, ότι ο αμετανόητος νοσταλγός του «πατερούλη» (Στάλιν), του Χότζα και άλλων «αστέρων» του εγκληματικού κομμουνιστικού πανθέου, βρίσκει την ευκαιρία -τώρα που έρχεται η 28η Οκτωβρίου- να μας υπενθυμίσει τον ψεύτικο «ηρωισμό» του. Το έχω αναφέρει στο παρελθόν και με την ευκαιρία το επαναλαμβάνω και τώρα: είναι τεράστιο ΨΕΥΔΟΣ ότι ο Γλέζος κατέβασε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη! Και εξηγούμε: ο Γλέζος ισχυρίζεται ότι μαζί με τον Απ. Σάντα εισήλθαν νύχτα στον Ιερό Βράχο και κατέβασαν την «μισητή σβάστικα» που υποτίθεται πως κυμάτιζε στον ιστό της. Όμως, αυτό ήταν αδύνατον! Διότι, όλοι οι στρατοί του κόσμου κάνουν έπαρση σημαίας τις πρωινές ώρες και υποστολή με την δύση του ηλίου. Αποκλείεται, λοιπόν, ο γερμανικός στρατός της εποχής εκείνης να μην είχε υποστείλει την σημαία. Άρα, οι Γλέζος και Σάντας ανέβηκαν ανενόχλητοι στην αφύλακτη Ακρόπολη την νύχτα και αφήρεσαν (έκλεψαν) την γερμανική σημαία από κάποιο κουτί, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένη και διπλωμένη. Που είναι, λοιπόν, ο ηρωισμός των;

Ωστόσο, πέραν αυτού του φοβερού ψεύδους, ποιος είναι ο Μ. Γλέζος που κατηγορεί την Χρυσή Αυγή ως… αντεθνική; Ας δούμε κάποια σημεία από την… εθνική δράση του συντρόφου Γλέζου:

Ν’ αρχίσουμε από τα πιο πρόσφατα και να πηγαίνουμε σιγά-σιγά προς τα πίσω. Κατ’ αρχάς, λοιπόν, παραθέτω την παρακάτω σχετικώς πρόσφατη είδηση:

«Στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου της 6ης Σεπτεμβρίου του 2011, συζητήθηκε ο ορισμός ακριβούς θέσης στην περιοχή Θόλου Παροικιάς για την τοποθέτηση προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου κ. Μανόλης Γλέζος ψήφισε αρνητικά στην τοποθέτηση της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιατί όπως είπε, “από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου και πιο πριν του πατέρα του Φιλίππου καταργήθηκε η δημοκρατία. Αρνούμαστε λοιπόν την διαστρέβλωση της ιστορίας”».

Πάμε πιο πίσω. Τον Απρίλιο του 1985, ο «πατριώτης» Γλέζος, βουλευτής τότε του ΠΑΣΟΚ, παρέστη στην κηδεία του δημίου του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού Ενβέρ Χότζα. Μάλιστα, όπως εικονίζεται και σε σχετικό βίντεο, περνώντας μπροστά από το φέρετρο αυτού του απηνούς σφαγέα των Ελλήνων (και δικτάτορος, για να μην ξεχνιόμαστε…) σήκωσε την αριστερή γροθιά του στον χολερικό κομμουνιστικό χαιρετισμό, για να αποχαιρετήσει τον νεκρό «σύντροφο».

Πάμε και πιο πίσω, στο 1963. Τότε που ο Μανώλης Γλέζος μετέβη στην «μαμά» Μόσχα για να παραλάβει το βραβείο Λένιν. Εκεί, έδωσε και μια συνέντευξη, ανταπόδοση προφανώς για το βραβείο του συφιλιδικού εγκληματία Λένιν που του έδωσαν οι Σοβιετικοί πάτρωνές του, στην οποία –όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων-ετάχθη υπέρ της «αυτόνομης Μακεδονίας», πιστός στην επαίσχυντη απόφαση της 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, του Ιανουαρίου του ’49.

Την εποχή εκείνη της προδοτικής αποφάσεως (1949), ο Γλέζος ήτο καταδικασμένος δις εις θάνατον με το Γ΄ Ψήφισμα και αδικήματα περί τύπου. Ο Γλέζος ισχυρίζεται ψευδώς πως είχε καταδικασθεί για την… συμμετοχή του στην «εθνική αντίσταση». Ιδού, όμως, τι προέβλεπε το Γ΄ Ψήφισμα «περί εκτάκτων μέτρων κατά των επιβουλευομένων την δημοσίαν τάξιν και την ακεραιότητα του κράτους»:

«Όστις θέλων να απόσπαση εν μέρος της Επικρατείας ή να ευκολύνει τα προς το τέλος τείνοντα σχέδια συνώμοσεν εντός του κράτους ή συνεννοήθη με ξένους ή διήγειρε στάσιν ή κατήρτισεν ενόπλους ομάδας, ή μετέσχεν είς αυτάς, τιμωρείται με θάνατον». Ο Γλέζος ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, το οποίο είχε σκοπό την απόσπαση μέρους της ελληνικής επικρατείας -της Μακεδονίας και της Θράκης- για να παραδώσει την μεν Μακεδονία στον Τίτο, την δε Θράκη στους Βουλγάρους. Γι’ αυτό κατεδικάσθη. Όσοι αποκήρυσσαν τον κομμουνισμό (π.χ. Μίκης Θεοδωράκης κ.α. πολλοί) αφήνονταν ελεύθεροι…

Δυστυχώς, όμως, και την εποχή εκείνη δεν εφαρμόζονταν οι νόμοι. Έτσι, οι ποινές του Γλέζου μετατράπηκαν σε ισόβια και αφέθη ελεύθερος τον Ιούλιο του 1954, επί κυβερνήσεως Αλέξανδρου Παπάγου.

Το 1958 συνελήφθη μαζί με συνεργάτες του, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της ΕΣΣΔ. Η σύλληψή του κινητοποίησε την ΕΣΣΔ, που προέβη σε επίσημη διαμαρτυρία δια του τότε προέδρου του Ανωτάτου Σοβιέτ, αρχιεγκληματία Βοροσίλωφ. Μάλιστα, λίγον καιρό αργότερα τα σοβιετικά ταχυδρομεία ετύπωσαν γραμματόσημο με την μορφή του Γλέζου (μια καλή ιδέα είναι να επανατυπωθούν εκείνα τα γραμματόσημα, για να μπορούμε να τον «τιμούμε» δια εμπτυσμού…). Τελικώς, το 1959 κατεδικάσθη σε 5ετή φυλάκιση, την οποία δεν εξέτισε, καθώς αποφυλακίσθηκε το 1962.

Κατά την διάρκεια της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου, συνελήφθη εκ νέου, αλλά όλως περιέργως αφέθη ελεύθερος το 1971. Λέγεται, πως η απελευθέρωσίς του ήταν ένας εκ των όρων που είχαν θέσει οι Σοβιετικοί στην επαναστατική κυβέρνηση για την επίτευξη μιας επικερδούς κατά τα άλλα εμπορικής συμφωνίας.


Όσα αναφέρονται είναι γνωστά σε όλους, ακόμα και στους ίδιους τους οπαδούς του Γλέζου... Διότι όταν δεν έχεις σύμβολα και πρότυπα αληθινού αγώνα αναγκάζεσαι να τα επινοήσεις για να επιβληθείς στη συνείδηση του λαού... Η αλήθεια όμως είναι πως ο ήρωας Γλέζος δεν είναι τίποτα άλλο παρα ένας προδότης, και στην ίδια ακριβώς γραμμή κινούνται και οι ένθερμοι υποστηρικτές του σαν τον Τσίπρα, τον Παπαδημούλη και λοιπά ανθελληνικά στοιχεία που θέλουν να εξαφανίσουν το Έθνος μας...

ELNEWS - HELLENIC PRIDE

Δεν υπάρχουν σχόλια: