Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΕΥΖΩΝΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ...!!!


Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρου Καράογλου. Τελευταία αψιμαχία ήταν για τη συμμετοχή τσολιάδων στην παρέλαση για την απελευθέρωση της πόλης και ως γνωστόν ο Μπουτάρης έχει αλλεργία σε κάθε τι ελληνικό, οπότε αντέδρασε και σ' αυτό.

Από τους πρώτους που έθεσαν θέμα -και οικονομικό και αισθητικό- ήταν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης. «Μα τις είναι αυτές οι γελοιότητες;» φέρεται να είπε ο κ. Μπουτάρης.

Απτόητος ο κ. Καράογλου του απάντησε ότι το σύνολο των εξόδων θα καλυφθεί από χορηγούς και ότι δεν θα απαιτηθούν πόροι του Δήμου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανήλθε χθες επισημαίνοντας ότι τα λεφτά από τους χορηγούς θα μπορούσαν να δοθούν για κάποιο έργο και όχι για τσολιάδες και παρελάσεις.

Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ανταπάντησε ότι έχει διαφορετική αντίληψη για τη σημασία της επετείου και έκανε αντεπίθεση στον κ. Μπουτάρη :

«Λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον», είπε συμπληρώνοντας ότι «η ιστορική λήθη βλάπτει τη συλλογική μνήμη». «Είναι φρόνιμο να θυμόμαστε πως τα έτη 1912-1913 ο Ελληνικός Στρατός έδωσε ηρωικές μάχες, χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες θυσιάστηκαν υπέρ της πατρίδας και πως η Θεσσαλονίκη ουδέποτε παραδόθηκε ως δώρο» είπε.

Ας σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους.

Η έντονη κόντρα των δύο ανδρών είχε ξεκινήσει όταν ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε αντίθετος να συσταθεί υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το αποκάλεσε φωλιά πελατειακών ρουσφετιών, χωρίς αρμοδιότητες και ρόλο. dexiextrem.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: