Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Στήνεται καλά το «μειονοτικό» στη Ρόδο...



Νέα εκδήλωση από τα όργανα της Τουρκίας στα Δωδεκάνησα, που κλιμακώνουν τις δράσεις τους για την εμπέδωση τουρκικής συνείδησης στους μουσουλμάνους της περιοχής.

Η συγκεκριμένη απόπειρα τουρκοποιήσης στη Ρόδο περνάει ως επί το πλείστον μέσα από τον λεγόμενο «Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Ρόδου η Αδελφοσύνη», έναν σύλλογο που διακινεί τουρκικό χρήμα και βρίσκεται σε άμεση σύνδεση όχι μόνο με την Τουρκία, αλλά και τους σκληροπυρηνικούς τουρκόφρονες κύκλους της Θράκης, με τους οποίους συνεργάζεται στενά.

Και επ’ αυτού βέβαια υπενθυμίζεται και τις εκατέρωθεν εκδρομές, αλλά κυρίως την αποστολή στη Ρόδο του Ιλτέρ Μέτσο, ιμάμη του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, για να “οργανώσει” τους εκεί μουσουλμάνους

Προ ολίγων ημερών , ο εν λόγω σύλλογος, που κινείται ξεκάθαρα για τη διάδοση των ιδεωδών του παντουρκισμού, διοργάνωσε μία ακόμη πολύ χαρακτηριστική εκδήλωση, στο εντευκτήριό του (που θυμίζουμε ότι εγκαινιάστηκε πρόσφατα, παρουσία του Τούρκου πρέσβη στην Αθήνα Κερίμ Ουράς και πολλών ακόμη Τούρκων αξιωματούχων).

Σκοπός ήταν να τιμηθεί η «Ημέρα της Μητρικής Γλώσσας». Όπως ενημερώνει η εφημερίδα της Κομοτηνής «Γκιουντέμ», η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τους «Τούρκους της Ρόδου» και σε αυτήν παρουσιάστηκαν επιδείξεις από τους μαθητές των δασκάλων Τζαχίτ και Γκιουλτέν Αλιοσμάν.

Αφού προηγήθηκε η ομιλία του προέδρου Μεχμέτ Ζαμανάκη, πήρε τον λόγο ο Τζαχίτ Αλιοσμάν ο οποίος μίλησε σχετικά με την μητρική γλώσσα, τονίζοντας πως «τρέφει ελπίδες για τους Ροδίτες αδερφούς του που εδώ και 40 χρόνια στερημένοι της "τουρκικής εκπαίδευσης" αγωνίζονται να συντηρήσουν την μητρική τους γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, και αυτό γίνεται αντιληπτό από την λάμψη στα μάτια τους.

Ο Τζαχίτ Αλιοσμάν ανέφερε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την εκδήλωση».

Πολύ χαρακτηριστικό όμως και το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην οποία «αρχικά τα μικρά παιδιά (3-5 ετών) ανέγνωσαν ποιήματα και παραδοσιακά τραγούδια στα τουρκικά.

Αργότερα η ηλικιακή ομάδα 6-12 ετών έπαιξαν πάλι σκετς στα τουρκικά, ανέγνωσαν ποιήματα σχετικά με τη μητρική γλώσσα, και είπαν ανέκδοτα.

Η δε μεγάλη ηλικιακή ομάδα (12-18 ετών) διάβασαν τα ποιήματα ¨Πρόβατα με χένα¨ και ¨Το νερό της κότας¨.

Μεταξύ των μαθητών έγινε γενικός πολιτιστικός διαγωνισμός και δόθηκαν διάφορα βραβεία στους τρεις πρώτους.

Οι μαθητές που μετείχαν χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από τους παριστάμενους, ενώ στο τέλος του προγράμματος όλοι μαζί τραγούδησαν τούρκικα παραδοσιακά τραγούδια».

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται λοιπόν. Τα ίδια πάντως που βλέπουμε τόσα χρόνια στη Θράκη το ίδιο ξεφύτρωμα «πολιτιστικών» συλλόγων με άφθονο τούρκικο μαύρο χρήμα, τις ίδιες εκδηλώσεις υπέρ της τουρκικής γλώσσας και πολιτιστικής παράδοσης και μαζί και τις ίδιες θρασύτατες κορώνες περί μειονοτικών ομάδων που καταπιέζονται και στερούνται των δικαιωμάτων τους, τα ίδια αρχίζουμε σιγά-σιγά να τα βλέπουμε πια και σε μία άλλη γωνιά της χώρας μας, όπου η Τουρκία έχει επίσης πολύ συγκεκριμένα και ξεκάθαρα συμφέροντα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: