Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ...!


Τά παρακάτω ψεμματάκια που όλοι λίγο πολύ έχετε ακούσει,μπορεί να είναι εσκεμμένα,μπορεί καί όχι...Άρα εκείνοι που μας τα έμαθαν είναι στην καλλίτερη περίπτωσι, ή αγράμματοι,άσχετοι,αμόρφωτοι, ή στην χειρότερη περίπτωσι, συκοφάντες,προδότες,ανθέλληνες...! Εσείς θα κρίνετε...Για να δούμε..!
1) Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ: όπως έχω πει και παλαιότερα, ο Ξένιος Ζεύς ήταν Θεός της φιλοξενίας ΜΟΝΟ για τους Έλληνες εγχώριους τουρίστες που μετακινούντο από ένα μέρος της Ελλάδος σε ένα άλλο. Καμμία σχέσι με τους αλλοδαπούς...!
2) ''Οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες...'' : Αρχιμπαρούφα των αγραμμάτων κατά τις περιόδους των παρελάσεων στις εθνικές επετείους και με το ποιός πρέπει να κρατάει τη σημαία...Ο Ισοκράτης λέει ακριβώς,ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ,το αντίθετο...!!! Λέει δηλαδή ότι ''...εμείς οι Έλληνες,τόσο πολύ υπερέχουμε από τους άλλους σαν λαός και σαν παιδεία,που έχει δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωσις ότι όποιος μιλάει ελληνικά είναι και ΕΛΛΗΝ...'' Οι λέξεις ΔΟΚΕΙ και ΠΕΠΟΙΗΚΕ του κειμένου,για όσους γνωρίζουν αρχ.ελληνικά, καταδεικνύει το ακριβές νόημα.Ο Ισοκράτης έλεγε στον Φίλιππο,να ενώσει τους Έλληνες και να πάει να κατακτήσει τους βαρβάρους, τους οποίους πρέπει να έχουμε δούλους..(δει ειλωτεύειν)!!!! Άρα,δεν μπορεί από τη μία να λέει ότι Έλληνας είναι όποιος μετέχει της ημετέρας παιδείας και από την άλλη να λέει στον Φίλιππο, κάνε τους δούλους μας...! Ο Ισοκράτης ήταν με τα σημερινά δεδομένα ο κύριος εκφραστής του Ελληνικού εθνικισμού.
3) Περί ομοφυλοφιλίας στην Αρχ.Ελλάδα : Η ομοφυλοφιλία υπήρχε,υπάρχει και θα υπάρχει...Όχι όμως ότι ήταν και αποδεκτή ή ότι ήταν διαδεδομένη. Αυτά είναι βλακείες. Απόδειξις: στο Συμπόσιο του Πλάτωνος υπάρχει ένας ομοφυλόφιλος,ο Αγάθων. Όταν ομιλούμε όμως σήμερα για τον ''Πλατωνικό έρωτα'', τί έννοια δίνουμε? θετική ή αρνητική..? ΘΕΤΙΚΗ αν δεν κάνω λάθος...Η ομοφυλοφιλία στην Αρχ.Ελλάδα θεωρείτο ΑΝΩΜΑΛΙΑ και οι νόμοι ήταν αυστηρότατοι.Αυτή είναι η αλήθεια.
4) Εραστής-Ερώμενος: Μεγάλο μπέρδεμα...Οι λέξεις αυτές δεν είχαν τότε την σημασία που εμείς δίνουμε σήμερα. Σήμαινε τον καθοδηγητή και τον μαθητή. Απλά. Οι νέοι στην ηλικία της εφηβείας είχαν έναν μέντορα,έναν διδάσκαλο,έναν καθοδηγητή. Εάν υπήρχε η παραμικρή σεξουαλική παρενόχλησι από τον εραστή σε βάρος του ερωμένου,γνωρίζετε ποια ήταν η ποινή..? ''...παραδούναι τοίς ένδεκα,τεθνάτω αυθημερόν...''! Δηλαδή,τον παρέδιδαν στους 11 δημίους και τον εκτελούσαν άνευ δίκης την ίδια ημέρα..!!! Σας φαίνεται εσάς αυτός ο νόμος ότι ίσχυε σε μία φιλο-ομοφυλοφιλική κοινωνία...? Να πούμε κάτι αντίστοιχο σήμερα..? Είναι όπως τα ιδιαίτερα φροντιστήρια κατ'οίκον που κάνει ο καθηγητής στον μαθητή..Ή ο προπονητής με τον αθλητή του σε ένα άθλημα...Κάτι τέτοιο ήταν ο εραστής,αλλά με μεγαλύτερο κύρος,διότι ταυτόχρονα ήταν και φιλόσοφοι,αστρονόμοι,μαθηματικοί,μουσικοί κλπ,κλπ...
5) ''Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ,ΟΙ 300 ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΚΑΙ Ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ήταν ομοφυλόφιλοι''...: Ήρθε η ώρα να σας εκμυστηρευθώ κάτι...Δεν είμαι ο Γιώργος και δεν γράφω αυτή τη στιγμή στο PC. Με λένε Ντάμπο και γράφω με την προβοσκίδα μου...!!! Τις έννοιες εραστής-ερώμενος συναντούμε και στον ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ και ήταν ακριβώς αυτό που είπα πριν.Δηλαδή πολεμούσαν ανά ζεύγη ένας ηλικιωμένος με έναν έφηβο.Αυτό το εισήγαγαν οι Θηβαίοι για τον εξής πανέξυπνο (όπως αποδεικνυόταν στις μάχες) λόγο: ο μεγάλος πολεμούσε με μεγαλύτερη τόλμη για να δώσει το καλό παράδειγμα στον νέο και ο νέος θέλοντας να μοιάσει στον μεγάλο έδειχνε μεγαλύτερο φιλότιμο.Αυτή ήταν η έννοια της καινοτομίας αυτής. Και όπως αποδείχτηκε ήταν αποτελεσματικότατη.Καλά για την Σπαρτιατική φάλαγγα και το πώς πολεμούσε δεν φτάνει ο χώρος.Απλά ήταν σαν να πολεμάει ΕΝΑΣ άνθρωπος,διότι δεν έσπαγε ποτέ. Για τον Αλέξανδρο τι να πούμε..? ότι έκανε έρωτα με τον Ηφαιστίωνα πριν τις μάχες, όπως μας έδειξε ο εβραίος ο Στόουν ,αλλά την ημέρα ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης και ξεκοίλιαζε με τις σουβλερώτατες σάρισες τους βαρβάρους...?
6) ΣΑΠΦΩ : Η Σαπφώ αδίκως και κακώς αποκαλείται ομοφυλόφιλη...Η γυναίκα ήταν παντρεμένη,είχε παιδιά και μάλιστα αυτοκτόνησε επειδή αρνήθηκε τον έρωτα της ένας νεαρός,ονόματι Φάων.Όπως έχω δει, υπάρχει δικαστική εξέλιξι για την αποκατάστασι της μνήμης της από τους κατοίκους της Μυτιλήνης και μπράβο τους!!!
7) Περί Δημοκρατίας : Καλά,αυτό κι αν είναι ανέκδοτο!!! Ότι σήμερα έχουμε δημοκρατία και μάλιστα αρχαία αθηναική..! Λοιπόν, στην Αθηναική δημοκρατία υπήρχαν δούλοι οι οποίοι δεν ψήφιζαν...Επίσης δεν ψήφιζαν οι γυναίκες..! (ενώ π.χ στην Σπάρτη ψήφιζαν). Σκέφτεστε να βγει ένα κόμμα προεκλογικά και να πει να μην ψηφίσουν οι γυναίκες...? Και να δούμε τι θα επακολουθήσει...! Αυτό που έχουμε σήμερα οπωσδήποτε ΔΕΝ είναι δημοκρατία γιατί απλά δεν ΚΡΑΤΕΙ ο ΔΗΜΟΣ...Πείτε το ισοτυραννία,πλουτοκρατία,ολιγαρχία,medioκρατία,οικογενειοκρατία...αλλά όχι δημοκρατία. Εάν ήταν δημοκρατία, θα έκαναν και κανένα δημοψήφισμα...!!! Στην αρχαία Ελλάδα ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ να κάνεις κόμμα, γι'αυτό υπήρχαν οι ''μερίδες''...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ και ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΟΙ.Και το σημαντικότερο όλων: στην αθηναική δημοκρατία υπήρχε ο θεσμός της λογοδοσίας. Δηλαδή έδινες αναφορά στον Δήμο για το τι κάνεις,τι νόμο πρότεινες,τι ψήφισες για το κοινό καλό,ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ..και άλλα τέτοια ωραία...Όπως σήμερα, δηλαδή...!!
8 ) Καιάδας : Ο Καιάδας ήταν το βάραθρο στην Σπάρτη που έριχναν τους καταδικασθέντες για ειδεχθή εγκλήματα και όχι φυσικά τα δύσμορφα νεογέννητα,όπως λένε οι αμόρφωτοι. Τα παιδιά που είχαν αδύνατη κράσι τα έβαζαν στους αποθέτες,που ήταν κοιλώματα βράχων. Τα άφηναν τρείς ημέρες και αν επιβίωναν τα έκαναν υπομοίονες.Ήταν το πρόγραμμα ευγονικής.Θέλετε κακώς..? ΚΑΚΩΣ...Αλλά αυτή είναι η αλήθεια...Και στο κάτω-κάτω ακόμη και αν ήταν έτσι, που δεν είναι,ξαναλέω, με ποιό ΗΘΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ θα τους κρίνει η δική μας κοινωνία σήμερα..? ΜΕ ΤΙΣ 400.000 ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ...???
http://fcb.pblogs.gr/tags/psemmatakia-gr.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: